ΑρχικήΕιδήσειςΖώα και έντομα που προβλέπουν τον καιρό

Ζώα και έντομα που προβλέπουν τον καιρό

Ιστορική έχει μείνει η μαρμότα, που στην Αμερική θεωρούν πως προβλέπει τον καιρό. Όμως, υπάρχουν και άλλα ζώα ή έντομα που μας προειδοποιούν πότε έρχονται καταιγίδες.

Πουλιά

Είναι το πιο γνωστό σημάδι πως έρχεται βροχή. Όταν τα πουλιά πετούν χαμηλά, έρχεται κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις. Όπως λέγεται, η πίεση του αέρα από ένα σύστημα καταιγίδας, τους προκαλεί πόνο όταν πετούν ψηλά και τα οδηγεί κοντά στο έδαφος.

Βάτραχοι

Οι βάτραχοι έχουν τον δικό τους τρόπο να προειδοποιούν όταν έρχονται κακές καιρικές συνθήκες. Συνήθως φωνάζουν πιο πολύ, απ’ ότι συνήθως, και αυξάνεται ο όγκος του σώματος τους.

Μυρμήγκια

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για κακές καιρικές συνθήκες, τα μυρμήγκια φτιάχνουν τα αναχώματα τους για επιπλέον προστασία στις φωλιές τους.

Μέλισσες και πεταλούδες

Όταν οι μέλισσες και οι πεταλούδες εξαφανίζονται από τα παρτέρια, μπορείτε να περιμένετε ότι θα έρθει άσχημος καιρός. Η λαογραφία λέει ότι αν δεν βρίσκονται στις συνήθεις θέσεις τους, τότε κάτι ετοιμάζεται από πάνω.

Αγελάδες

Οι αγρότες ισχυρίζονται ότι αυτά τα ζώα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, όταν οι αγελάδες αισθάνονται πως έρχονται κακές καιρικές συνθήκες, γίνονται ανήσυχες ή ξαπλώνουν στο λιβάδι για να σώσουν ένα στεγνό σημείο.

Πρόβατα

Όταν τα πρόβατα συγκεντρώνονται το ένα δίπλα στο άλλο, έρχεται καταιγίδα. Τα ζώα αυτά συνωστίζονται προκειμένου να προστατευτούν από την μπόρα που θα φτάσει.

Πασχαλίτσες

Ένα από τα πιό χαριτωμένα έντομα, η πασχαλίτσα, μπορεί να δώσει μια ιδέα για τον καιρό της ημέρας. Όταν οι πασχλαλίτσες είναι πολλές, αναμένεται ζέστη. Αν ψάχνουν καταφύγιο, τότε έρχεται κρύο.

Μαρμότα

Στην Αμερική, το πιο δημοφιλές ζώο που εκτιμάται ότι είναι σε θέση να προβλέψει τον καιρό, είναι η μαρμότα. Στις 2 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί η μέρα της μαρμότας, κατά την οποία αν το ζώο, που βγαίνει από τη φωλιά του μετά από χειμέρια νάρκη, δει τη σκιά του, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν άλλες έξι εβδομάδες χειμώνα. Αν όχι, τότε υπάρχει ελπίδα για πρώιμη άνοιξη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166