Πόνοι στην πλάτη; Αντιμετωπίστε τους εναλλακτικά

Πόνοι στην πλάτη; Αντιμετωπίστε τους εναλλακτικά

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τους πόνους στην πλάτη και ανακουφιστείτε άμεσα.

Αν η πρώτη κίνηση σας κάθε φορά που έχετε έναν έντονο πόνο στην πλάτη είναι να παίρνετε κάποιο μη συνταγογραφούμενο αναλγητικό ή μυοχαλαρωτικό φάρμακο, ξανασκεφτείτε το. Υπάρχουν και εναλλακτικές προσεγγίσεις εξίσου αποτελεσματικές, οι οποίες θα φέρουν την πλάτη σας στα… ίσια της.

Χειροπρακτική

Η προσέγγιση: Μην αφήσετε τον πόνο να σας καθηλώσει, καθώς οι μύες θα αρχίσουν να χάνουν την ελαστικότητά τους μετά από κάποιες ώρες ακινησίας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ευλυγισία σας. Θα σας βοηθήσει η ήπια άσκηση, που θα αποτρέψει περαιτέρω πόνους. Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε ένα πλήρες πρόγραμμα αεροβικής – αρκούν απλές κινήσεις, όπως το stretching ή οι σύντομοι περίπατοι.

Η άσκηση: Βάλτε το stretching στο καθημερινό πρόγραμμά σας, εκτελώντας την εξής άσκηση: Με τα χέρια και τα γόνατα στο πάτωμα, τεντώνετε το δεξί χέρι μπροστά και το αριστερό πόδι προς τα πίσω. Αφού μείνετε για 5 δευτερόλεπτα, αλλάξτε χέρι και πόδι. Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Βοτανολογία

Το βότανο: Το αρπαγόφυτο (Harpagophytum procumbens) έρχεται από τη Λατινική Αμερική και χρησιμοποιείται από παλιά για την αντιμετώπιση ρευματικών πόνων. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι κάποια συστατικά του δρουν σαν τα αναλγητικά, μειώνοντας τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Όπως αποκαλύπτουν, είναι πιο αποτελεσματικό στη μείωση του πόνου από άλλα βότανα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά.

Η συνταγή: Πάρτε 1.200 mg ημερησίως, κατά προτίμηση εκχύλισμα σε διάλυμα με νερό, αν νιώσετε να αρχίζει ο πόνος. Προσοχή: Προτού το λάβετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Πρέπει να το αποφύγετε αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά ή έχετε χαμηλή πίεση.

Ψυχολογία

Μείωση στρες: Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχολογικής παρέμβασης που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και την αντίδρασή σας στον πόνο. Ουσιαστικά, μαθαίνετε να συντονίζεστε με τις ενοχλήσεις και σταδιακά να ανταποκρίνεστε διαφορετικά σε αυτές. Στόχος, ο περιορισμός του συναισθηματικού στρες, το οποίο επιδεινώνει τον πόνο σε κάθε σημείο του σώματος.

Η λύση: Αλλάξτε οπτική γωνία. Σκεφτείτε «Το χειρότερο πέρασε», και όχι «Θα είμαι χάλια για μέρες!». Αν αυτό δεν αποδώσει, απευθυνθείτε σε ειδικό, όπως σε ψυχολόγο που εφαρμόζει τη συγκεκριμένη μέθοδο ή σε Ιατρείο Πόνου (λειτουργούν σε μερικά νοσοκομεία, π.χ. Αρεταίειο).

Προηγούμενο άρθροΖώα και έντομα που προβλέπουν τον καιρό
Επόμενο άρθροΤα ελιξίρια της νιότης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας