Zone Of The Enders

  • By: Konami
  • Type: Arcade

Ο πρώτος τίτλος του Hideo Kojima για το Playstation 2, αναμένεται να είναι και αυτός που θα σημειώσει τις γρηγορότερες πωλήσεις από κάθε άλλο παιχνίδι του PS2, μέχρι τώρα. Λέτε να φταίει το demo του Metal Gear Solid 2 που συμπεριλαμβάνεται;

Για μας είναι ένα ακόμα «μηχανικό» παιχνίδι για το PS2.

O κος Hideo όμως ισχυρίζεται ότι το Zone Of The Enders (Ζ.Ο.Ε. για τους φίλους), αξίζει την μεγάλη μας προσοχή.

Όπως θα διαπιστώσετε και σεις όμως, πέρα από την πολύ όμορφη παρουσίαση που διαθέτει, δεν έχει να μας επιδείξει κάτι το ιδιαίτερα αξιόλογο.

Το ξέρω… Είναι δύσκολο να το πιστέψετε.

Πόσο μάλλον όταν οι φίλοι σας «πίνουν νερό» στο όνομα του Kojima και αναφέρονται στην καλύτερη στιγμή του, το Akira, με διθυράμβους. Αυτή όμως είναι η πικρή αλήθεια!

Το Ζ.Ο.Ε. είναι μια άσχημη εμπειρία που «κρύβεται» πίσω από πανέμορφα γραφικά, ίσως τα καλύτερα που έχετε δει! Είναι σα να βλέπετε κάποια ταινία πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων, με κορυφαίους ηθοποιούς και εξαίρετη σκηνοθεσία, που… στερείται υπόθεσης!

Το γεγονός ότι μπορείτε να τελειώσετε το παιχνίδι σε 5-6 ώρες (αν «πηδήξετε» τα πάμπολλα cutscenes) μπορεί να είναι καλό, αλλά μπορεί να είναι και κακό!

Όταν είδαμε κάποιες σκηνές από το παιχνίδι, τον περασμένο Nοέμβριο, κυριολεκτικά «χάσαμε τα μυαλά μας»! Τί μεσολάβησε λοιπόν και αλλάξαμε εντελώς ξαφνικά γνώμη για το παιχνίδι;

Κοιτάξτε… το demo (σαν παρουσίαση που είναι), μέσα σε 15 λεπτά τελείωσε. Ήταν αφάνταστα διασκεδαστικό! Δεν περιμέναμε όμως η τελική εικόνα του παιχνιδιού να μοιάζει τόσο πολύ με αυτό που γνωρίσαμε! Ξέρετε πως νιώσαμε, τώρα; (αν προσθέσουμε τα cutscenes και κανα-δυό πραγματικά εντυπωσιακούς «κακούς»…) Σαν να παίξαμε το demo 20 φορές…! Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο που μας απογοήτεψε το Z.O.Ε.

Όταν ένα παιχνίδι βασίζεται τόσο πολύ στη μάχη, τότε, λογικά, η ποικιλία των εχθρών και οι κινήσεις πρέπει να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.

Στο Z.O.Ε. υπάρχουν μόνο δύο είδη εχθρών: Ένα αδύνατο μηχανικό όν που σκοτώνεται εύκολα και ένα πιο «γεμάτο», με ασπίδα, λίγο δυσκολότερο. Και οι δύο εχθροί νικώνται εύκολα αν κρατήσετε πατημένο το «dash», κουνήσετε τον αριστερό μοχλό και πατήσετε «τετράγωνο». Τα δευτερεύοντα όπλα στην ουσία είναι εντελώς άχρηστα (παρόλο που υπάρχουν καμμιά δεκαριά από δαύτα).

Μα, καλά… Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι του «μεγάλου» Hideo Kojima! Πώς είναι δυνατό να έχει αυτή την εικόνα; Λέτε να φταίει το γεγονός ότι έχει αφοσιωθεί πάνω στο MGS2; Μάλλον κάτι τέτοιο θα συμβαίνει, γιατί το Z.O.E. έχει και τις καλές του στιγμές.

Για παράδειγμα, όταν παλεύετε ανάμεσα στα κτίρια… υπέροχη αίσθηση! Δυστυχώς όμως, τέτοιες καλές στιγμές είναι πολύ λίγες και δεν αρκούν για να διώξουν την εντύπωση που σας δημιουργείται: ότι τα όμορφα cutscenes και τα «στυλάτα» γραφικά είναι απλά και μόνο η «βιτρίνα» ενός κατά τ΄άλλα μέτριου παιχνιδιού! Ακόμα κι έτσι όμως, όλοι μας σκοπεύουμε να αγοράσουμε το Zone Of The Enders. Ας όψεται το demo του Metal Gear Solid 2… Σωστά;

Σε τελική ανάλυση, αξίζει τον κόπο να δώσουμε τόσα χρήματα μόνο και μόνο για ένα demo; Μωρέ αν πρόκειται για το MGS 2, αξίζει και παρα-αξίζει…!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166