Shadow Of Memories

  • By: Konami
  • Type: Adventure

Τα ταξίδια στο χρόνο ήταν ανέκαθεν ένα θέμα που ασκούσε μια παράξενη γοητεία και έδινε έμπνευση σε πολλούς. Από τον κινηματογράφο μέχρι την τηλεόραση έχουμε πολλά παραδείγματα σεναρίων που βασίστηκαν πάνω στην ιδέα ενός ταξιδιού στο χωροχρόνο, ενώ δεν έχουν λείψει και τα απαραίτητα μυθιστορήματα.

Πάρτε για παράδειγμα την παλιά τηλεοπτική σειρά «Doctor Who» που μεταδιδόταν από την κρατική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή την πιο πρόσφατη τριλογία του Mάϊκλ Φοξ «Επιστροφή στο Μέλλον» που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Τελικά, πόσο εφικτό μπορεί να είναι ένα ανάλογο ταξίδι; Μάλλον αρκετά, αν λάβετε υπ’ όψιν σας το Shadow of Memories που κυκλοφορεί στο Playstation 2!

To παιχνίδι χωρίζεται σε 10 κεφάλαια ή αν προτιμάτε επίπεδα. Στο καθένα από αυτά ο χαρακτήρας σας, ο Eike, προσπαθεί να αποφύγει μια απόπειρα δολοφονίας που γίνεται εις βάρος του από κάποιο άγνωστο πρόσωπο. Με τη βοήθεια του μυστηριώδη Homunculus και της χρονομηχανής του, πρέπει να ταξιδεύετε πίσω και μπροστά στο χρόνο, να λύνετε γρίφους και να κάνετε όποιες μετατροπές χρειάζονται ώστε να αλλάξει το πεπρωμένο σας και να σώσετε τη ζωή σας!

Στην αρχή, θα παρακολουθήσετε το θάνατο του ήρωά σας! Μετά, θα πρέπει να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να αλλάξετε τα γεγονότα για να σταματήσετε το δολοφόνο ή να αποτρέψετε την απόπειρα δολοφονίας του Eike. Στην πορεία σας, θα πρέπει να βοηθήσετε τους πρόγονους και τους φίλους σας να επιτεύξουν τους στόχους τους. Σε αντάλλαγμα, θα σας βοηθήσουν κι αυτοί, κάτι που θα κάνει ευκολότερη την επίτευξη των δικών σας στόχων.

Οτιδήποτε κάνετε στο παιχνίδι έχει αντίκτυπο σε κάτι άλλο και σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα του, όταν θα ταξιδέψετε μπροστά στο χρόνο. Η αλληλεπίδραση που έχουν πάνω σας οι διάφοροι χαρακτήρες, είναι «στενή» και προσωπική, ενώ αρκετοί από αυτούς εμφανίζονται με τυχαία σειρά. Πολλές φορές θα τους ακούσετε να μιλούν ακαταλαβίστικα… ακούστε όμως προσεκτικά τί έχουν να σας πουν και σίγουρα θα αποκομίσετε διάφορα στοιχεία του τύπου «που να πάτε» ή «τί να κάνετε ύστερα».

Τις περισσότερες φορές θα σας εξηγούνται πολύ κατατοπιστικά οι αλλαγές που συνέβησαν και οι αποστολές που πρέπει να ολοκληρώσετε. Έτσι, μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ακόμα και οι πιο πολύπλοκοι γρίφοι θα σας φαίνονται «παιχνιδάκι».

Μια υπέροχη αφήγηση κι ένα έξοχο σενάριο ξετυλίγονται καθώς συμπληρώνετε τα κομμάτια του παζλ που αφορούν τους πρόγονους και τους φίλους σας. θα περάσετε πολλές φορές μέσα από περιόδους που ήδη έχετε επισκεφτεί ή έχετε μεταβάλλει. Σε αυτά τα σημεία θα δείτε είτε τον εαυτό σας σε μια άλλη χρονική στιγμή, είτε τα αποτελέσματα των προσπάθειών σας. Πάντως, τις περισσότερες φορές θα δείτε να αποτυχαίνει η απόπειρα δολοφονίας σας.

Για παράδειγμα, ξεριζώσατε το δέντρο στο οποίο κρυβόταν ο δολοφόνος ή πήρατε κάτι μαζί σας από κάποια άλλη εποχή, το οποίο σας βοήθησε να αμυνθείτε! Αυτός είναι και ο πραγματικός σκοπός του παιχνιδιού.

Ακόμα και χωρίς τον επικείμενο κίνδυνο (με τη μορφή εχθρών ή ζόμπι) υπάρχει η πίεση χρόνου στο gameplay και η ένταση καθώς αντιμετωπίζετε τον χρόνο για να βρείτε πώς θα αλλάξετε το πεπρωμένο σας.

Από άποψης γραφικών, το παιχνίδι δείχνει υπέροχο! Εκσυγχρονισμένα εφφέ στην οθόνη (όπως το ξεθωριασμένο καφετί χρώμα στις παλιές φωτογραφίες) χρησιμοποιούνται για να απεικονίσουν την εποχή στην οποία βρίσκεστε, ενώ οι εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων, τα ρούχα τους, μέχρι και η άχνα της αναπνοής τους στο κρύο, είναι μερικά παραδείγματα της απίστευτης λεπτομέρειας! Η μουσική επένδυση έχει κάτι το απόκοσμο και επιδρά αποτελεσματικά, χωρίς να γίνεται ενοχλητική.

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο παιχνίδι που σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή στην κονσόλα σας.

Εάν τώρα εσείς πρέπει να έχετε ένα όπλο στα χέρια σας για να περάσετε καλά, σίγουρα δε θα βρείτε εδώ κάτι τέτοιο, οπότε είναι δύσκολο να εντυπωσιαστείτε. Εάν όμως θέλετε ένα παιχνίδι με υπέροχο σενάριο που ξεδιπλώνεται μοναδικά και μερικούς εξαιρετικά προκλητικούς γρίφους, τότε, μην ψάχνετε παραπέρα… Το Shadow of Memories δε θα σας απογοητέψει!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166