Ζυρίχη… η καλύτερη πόλη για να ζεις

Ζυρίχη… η καλύτερη πόλη για να ζεις

Η Ζυρίχη παρουσιάζεται ως η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κανείς, μετά από σχετική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία Mercer Consulting, η οποία εξειδικεύεται στις πληροφορίες και προτάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Πρωταθλήτρια» χώρα αναδεικνύεται η Γερμανία καθώς διαθέτει τρεις πόλεις της στην κορυφαία δεκάδα, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη. Γενικώς η Ευρώπη και δη η κεντρική, τα πηγαίνει μια χαρά μια εκτός από την πρώτη Ζυρίχη και τις γερμανικές πόλεις, διακρίνονται η Βιέννη (2η), η Γενεύη (3η) και η Βέρνη (9η).

Στα… εξωευρωπαϊκά, Βανκούβερ, Όκλαντ και Σίδνεϊ αποτελούν σύμφωνα με την Mercer Consulting πολύ καλές επιλογές. Καλύτερη αμερικανική πόλη, είναι η Χονολουλού, που φιγουράρει στο Νο 28.

Το πώς αποφασίζουν οι ερευνητές της Mercer Consulting, το ποια πόλη είναι η ιδανική για μείνει κανείς, προκύπτει από ένα συνδυασμό πραγμάτων. Μεταξύ αυτών, λαμβάνεται υπόψη το κυκλοφοριακό, η καθαρότητα του αέρα και ηασφάλεια των πολιτών, καθώς περνούν από το “μικροσκόπιο” περισσότερες από 600 πόλεις στον πλανήτη.

Αυτό που παραδέχεται η έρευνα είναι ότι «πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής» δεν συνοδεύεται απαραίτητα και από τον χαρακτηρισμό «πιο ενδιαφέρουσα πόλη».

«Αν κρίναμε τις πόλεις σε σχέση, για παράδειγμα, με τη νυχτερινή ζωή που προσφέρουν, θα ανέβαιναν πολύ στη λίστα, πόλεις που τώρα είναι χαμηλά στην κατάταξη», εξηγεί μια εκ των ερευνητών.

«Οι πόλεις βαθμολογούνται συνδυάζοντας τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια πόλη «καλύτερη για να ζει κανείς», Έτσι η πρώτη Ζυρίχη (που έχει πληθυσμό 415,215 κατοίκους και προσδόκιμο ζωής τα 80,4 χρόνια) συγκεντρώνει 108 βαθμούς και η Βαγδάτη 13,5. Όλες συγκρίνονται με τη Νέα Υόρκη που αποτελεί ένα είδος βάσης καθώς βαθμολογείται στο 100.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο να σημειωθεί κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία. Εάν είσαι άνεργος, άφραγκος χωρίς δικό σου σπίτι, και αναγκάζεσαι να μένεις στο ενοίκιο, τότε σε όποια πόλη του κόσμου και να κατοικείς, την ίδια κατάντια θα έχεις. Εν τούτοις, οι χώρες με ισχυρή οικονομία και υψηλό βιοτικό επίπεδο παρέχουν στους πολίτες τους καλύτερες συνθήκες για να ζει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια, ακόμα και αν είναι φτωχός.

Προηγούμενο άρθροΨευδαίσθηση της φύσης μέσα στο σπίτι
Επόμενο άρθροΑγία Τριάδα. Όταν μπλέκεις με κοπρόσκυλα
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας