Δέκα αριθμοί που ΔΕΝ καθορίζουν αυτό που είσαι

10 αριθμοί που ΔΕΝ καθορίζουν αυτό που είσαι

Δέκα αριθμοί που ΔΕΝ καθορίζουν αυτό που είσαι. Γιατί μπορεί γενικά οι αριθμοί να μετράνε, αλλά σίγουρα όχι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η ηλικία που έκανες έρωτα για πρώτη φορά

Υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν sex για πρώτη φορά στην εφηβεία, και άλλοι μετά τα 30 τους. Όλες οι ηλικίες είναι καλοδεχούμενες και δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντάς σε αυτή την ερώτηση (πόσο μάλλον να την κάνει κάποιος), γιατί πολύ απλά δεν έχει κάποια σημασία το πότε το έκανες για πρώτη φόρα.

Τα μόρια που συγκέντρωσες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Εντάξει ok, μετράνε ανάλογα με το σε ποια σχολή θέλεις να μπεις, αλλά μη ξεχνάς πως δεν χάθηκε ο κόσμος αν δε βγάλεις ακριβώς όσο ήθελες, γιατί υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για όλα. Και επίσης, μετά από μερικά χρόνια θα το σκέφτεσαι και θα γελάς. Οπότε, calm down.

Τα κιλά σου

Η ερώτηση που αφορά τα κιλά σου μπορεί να σε φέρνει σε αμηχανία, για αυτό μην ξεχνάς πως ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις εφόσον δε θέλεις. Για να είσαι καλά όμως με τον εαυτό σου πρέπει να αποδεχτείς το σώμα σου και να το αγαπήσεις όπως ακριβώς είναι. Και αυτό είναι που μετράει πραγματικά.

Οι άντρες με τους οποίους έχεις κοιμηθεί

Άλλη μια ερώτηση που δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντήσεις. Κουραστική και οριακά σεξιστική. Ακόμη κι αν βρεθεί κάποιος που θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα για αυτό, να θυμάσαι πάντα πως είναι οι επιλογές σου, καθώς και δικαίωμα σου να κάνεις ό,τι εσύ θέλεις.

Ο μισθός σου

Η σημαντικότητα της δουλειάς σου, δε κρίνεται από τον μισθό που παίρνεις. Ειδικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα της κρίσης, η ερώτηση «Τι μισθό παίρνεις;» είναι τουλάχιστον αδιάκριτη.

Η ηλικία σου

Ακόμη μια κατηγορία που αποδεικνύει πως οι αριθμοί δεν έχουν καμία σημασία. Γιατί σημασία δεν έχει πόσα κεράκια σβήνεις κάθε χρόνο, αλλά πόσο αισθάνεσαι μέσα σου. Μη ξεχνάς, πως κάθε ηλικία έχει την δική της ομορφιά και αυτό που μετράει είναι να βρίσκεις τρόπους να την απολαμβάνεις, όχι να τη λες.

Το νούμερο παπουτσιού που φοράς

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για το νούμερο παπουτσιού που φοράς. Πραγματικά, χωρίς λόγο. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει εδώ, είναι πως αν φοράς 35 ή 41, βρίσκεις δύσκολα αυτό που θέλεις ή αν φοράς 38 – 39, πάλι βρίσκεις δύσκολα γιατί είναι τα πιο συνηθισμένα νούμερα. Τίποτα παραπάνω.

Οι θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά

Η εμμονή με τις θερμίδες είναι κατανοητή, ειδικά όταν ζούμε σε ένα κόσμο που μας επιβάλλει το πώς πρέπει να είναι οι γυναίκες για να θεωρούνται φυσιολογικές. Ωστόσο αν δίναμε τη μισή από την προσοχή που δίνουμε μετρώντας θερμίδες σε κάτι άλλο θα είχαμε λύσει πολλά από τα προβλήματά μας.

Το νούμερο του σουτιέν σου

Ακόμη ένα στερεοτυπικό ζήτημα. Άλλωστε, σημασία δεν έχει πόσο μεγάλο ή όχι είναι το στήθος σου, γιατί όπως έχει δείξει και η ιστορία (αλλά και οι απόψεις των ανδρών), όλα τα μεγέθη είναι όμορφα και κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενα. Simple as that.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας σου

Για στερεότυπα δεν μιλήσαμε παραπάνω; Ορίστε και το πλέον στερεοτυπικό ερώτημα. Αν ένας άνθρωπος σε κρίνει από την οικονομική κατάσταση ή επιφάνεια της οικογένειας σου, πιθανότατα δεν αξίζει να βρίσκεται δίπλα σου. Πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι να καταλάβουν πως τα χρήματα ούτε φέρνουν την ευτυχία, αλλά ούτε αποδεικνύουν το επίπεδο ζωής σου ή το πώς έχει μεγαλώσει.

Προηγούμενο άρθροΠόσο εύκολα νευριάζεις στην δουλειά σου;
Επόμενο άρθροGive freeze a chance
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας