Όσο πιο πολύ ψωνίζεις, τόσο πιο πολύ κερδίζεις, ένα πράγμα.
Σε δελεάζουν οι τεράστιες οικονομικές συσκευασίες στο σουπερ μάρκετ, αλλά καταλήγεις με χαλασμένα τρόφιμα; Μάθε τι μπορείς να συντηρήσεις στην κατάψυξη, ώστε να επωφεληθείς πραγματικά από τις χαμηλές τιμές.
Ξηροί καρποί: Μπορείς να αγοράσεις σε μεγάλη ποσότητα αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και ό,τι άλλο χρησιμοποιείς ως σνακ ή στη μαγειρική σου και να τα διατηρήσεις έως και 8 μήνες στην κατάψυξη.
Τυριά: Αν βρεις ένα μεγάλο κομμάτι (ή κεφάλι) σκληρό τυρί σε προσφορά, εκμεταλλεύσου την. Κόψε το σε μικρότερα κομμάτια και φύλαξέ το στην κατάψυξη έως και 6 μήνες.
Ζύμες: Αντί να πετάξεις τη ζύμη που σου περίσσεψε από εκείνη τη συνταγή για μπισκότα, βάλε τη στην κατάψυξη ώστε να τα έχεις σχεδόν έτοιμα την επόμενη φορά. Πολύ καλύτερο και για τη ζυγαριά σου, αντί να φας μόνη σου την επιπλέον ποσότητα.
Μυρωδικά: Ο μαϊντανός, ο άνηθος και τα υπόλοιπα βότανα που χαλάνε μέχρι να πεις «ταμπουλέ» είναι ιδανικά για την κατάψυξη. Χώρισέ τα (πλυμένα) σε μερίδες και βάλε τα να παγώσουν, έτσι ώστε να τα βρεις σαν φρέσκα όποτε τα χρειαστείς.
Bonus tip: Μπορείς να καταψύχεις σε μερίδες και το φαγητό που μαγειρεύεις, ώστε να ξεπαγώνεις κάθε φορά αυτό που θέλεις να φας και να μην παρασύρεσαι σε δεύτερες και τρίτες μερίδες.
Οι παραπάνω συμβουλές θεωρούνται κομβικής σημασίας για τους ανθρώπους που επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα, και να μη σπαταλούν τροφή, κάτι που σημαίνει ότι όταν κατορθώσεις να γίνεις αυτάρκης θα είσαι σε θέση να ελέγχεις με χειρουργική ακρίβεια τον οικονομικό προϋπολογισμό σου, και κατά δεύτερο λόγο θα είσαι πιο συνειδητοποιημένος ως προσωπικότητα.
Και μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με το όλο ζήτημα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ηθικό να πετάς τρόφιμα τη στιγμή που υπάρχουν τριγύρω μας άνθρωποι που τρώνε από τον κάδο των σκουπιδιών.