ΑρχικήΕργασία10 βήματα για επιτυχημένη αλλαγή καριέρας

10 βήματα για επιτυχημένη αλλαγή καριέρας

Συγκεντρώσαμε σε ένα κατάλογο όλες εκείνες τις απαραίτητες παραμέτρους με τα 10 ιδιαίτερα σημαντικά βήματα για μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το πολυπόθητο μεταρρυθμιστικό βήμα στα επαγγελματικά σου δρώμενα. Πάντα με την εγκυρότητα του Texnologia.Net.

  1. Εκτίμησε πόση ικανοποίηση παίρνεις από τη δουλειά σου. Κράτα ένα ημερολόγιο των ημερήσιων αντιδράσεών σου στα θέματα που προκύπτουν στη δουλειά σου και ψάξε για αυτές που επαναλαμβάνονται. Ποιες πτυχές της τωρινής δουλειάς σου σ’ αρέσουν και ποιες δεν αντέχεις; Τα αρνητικά αισθήματά σου σχετίζονται με το περιεχόμενο της δουλειάς σου, το επίπεδο του πολιτισμού στην εταιρεία σου ή τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύεις μαζί;
  2. Αποτίμησε τα ενδιαφέροντά σου, τις αξίες και τις ικανότητές σου μέσα από διάφορες πηγές αυτοεκτίμησης, όπως οι ασκήσεις στο What Color Is Your Parachute? του Bolles, Richard N. (Ten Speed Press, παραγγελία από το amazon.com), τη διασημότερη σειρά βιβλίων για όσους θέλουν να αλλάξουν καριέρα στον κόσμο για περισσότερα από 10 χρόνια. Θυμήσου τους παλαιότερους ρόλους όπου πέτυχες, τι project έχεις ολοκληρώσει ευκολότερα, ποιες δουλειές και δραστηριότητες προτιμάς, για να αναγνωρίσεις την πραγματική κλίση και αξία σου.
  3. Αντάλλαξε ιδέες για εναλλακτικές καριέρες συζητώντας τον πυρήνα των αξιών και των ικανοτήτων σου με τους φίλους σου, την οικογένεια και τους συναδέλφους που εμπιστεύεσαι, δημιουργώντας έτσι κι ένα δίκτυο που θα σε συμβουλέψει και θα σε βοηθήσει να βρεις ευκολότερα νέα δουλειά στα μέτρα σου.
  4. Κάνε προερευνητική συγκριτική εκτίμηση των διάφορων τομέων που σε ενδιαφέρουν, για να αναγνωρίσεις τους στόχους που θα χρειαστούν βαθύτερη έρευνα. Κοινώς, μάθε ποιες περιοχές, ποιες εταιρείες ή ποια πρόσωπα πρέπει να κυνηγήσεις.
  5. Διάβασε όσο περισσότερο μπορείς για όσα σε ενδιαφέρουν, βρες έρευνες και στατιστικά και κάνε όσο περισσότερες προσωπικές επαφές μπορείς.
  6. Γίνε η σκιά ενός ή δύο ανθρώπων που δουλεύουν στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Ξόδεψε ώρες ή και μέρες βλέποντας και μαθαίνοντας πώς δουλεύουν, ώστε να μην είσαι σαν ψάρι στη στεριά αν τελικά αλλάξεις επάγγελμα.
  7. Δοκίμασε να δουλέψεις ως εθελοντής ή ως freelancer στην αρχή. Ετσι θα δεις τι «ψάρια πιάνεις» και θα μάθεις τη δουλειά χωρίς ουσιαστικό και ψυχικό κόστος.
  8. Ψάξε για εκπαιδευτικές ευκαιρίες, που θα συνέδεαν το επαγγελματικό, παρελθόν σου με τον νέο τομέα σου. Πολλές ιδιωτικές σχολές και κολέγια προσφέρουν μαθήματα για επαγγελματίες.
  9. Ψάξε τρόπους να αναπτύξεις νέες ικανότητες στην τωρινή δουλειά σου, που θα μπορούσαν να σου ανοίξουν το δρόμο για αλλαγή. Αν η εταιρεία σου μπορεί να παρέχει εκπαίδευση σε κάποια νέα τεχνολογία ή εξειδίκευση, δήλωσε ενδιαφέρον.
  10. Σκέψου εναλλακτικούς ρόλους στην τωρινή δουλειά σου, που θα μπορούσαν να αξιοποιούσαν διαφορετικά τις γνώσεις σου. Αν, για παράδειγμα, είσαι υπεύθυνος καταστήματος σε μια μεγάλη εταιρεία λιανικών και κουράστηκες από τις ώρες και τα Σάββατα στη δουλειά, σκέψου τη μεταγραφή σε μια εταιρεία χονδρικής ως εκπρόσωπος στα καταστήματα λιανικής.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166