ΑρχικήΕργασία9+1 ενέργειες για διαχείριση του ακατεύναστου θυμού

9+1 ενέργειες για διαχείριση του ακατεύναστου θυμού

Μην Υποτάσσεις το θυμό. Ανάπτυξε τον. O θυμός, το πιο ισχυρό από τα ανθρώπινα συναισθήματα, υπόκειται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για κάθε επιχειρηματικό όπλο. Δες το πρόγραμμα με τα εννέα βήματα που δημιούργησε το Texnologia.Net για να το αναπτύξεις επιτυχώς:

  1. Νιώσε το κάψιμο. Το να είσαι θυμωμένος είναι καλό. Σε κρατάει σε ετοιμότητα, σκληρό, γεμάτο κίνητρα.
  2. Συγκρατήσου. Μην αφήσεις κάθε χιλιοστό επιπλέον αίματος που ανεβαίνει στον εγκέφαλο σου να εκραγεί από τα αυτιά ή από το στόμα σου. Σκέψου, πανάθεμά το!
  3. Μέτρα μέχρι το 10. Σωστά. Αυτή είναι η παλαιότερη τακτική στον κόσμο. Οι περισσότεροι φτάνουν μέχρι το τέσσερα και μετά βγάζουν όλο το οπλοστάσιό τους. Οχι εσύ, όμως, σωστά;
  4. Σχεδίασε. Είναι ακριβώς στο σημείο που αρχίζεις να φτύνεις νύχια εκεί που χρειάζεσαι ένα καθαρό σχέδιο.
  5. Φόρτωσε. Ενας σπουδαίος θυμός πρέπει να καλλιεργηθεί για λίγο πριν αρχίσει να παράγει ώριμα φρούτα αντί για μικρά ζαρωμένα σκληρά πράγματα, τα οποία όταν τρώγονται δημιουργούν σοβαρές γαστρεντερικές επιπτώσεις.
  6. Φέρε στρατό. Μίλα με άλλους ανθρώπους τώρα. Είτε θα μοιραστούν το θυμό σου είτε όχι. Αν δεν το κάνουν, ίσως είναι ώρα να ηρεμήσεις. Αν τα πάρουν κι αυτοί, έχεις συμμάχους.
  7. Βελτίωσε το σχέδιο. Ναι, περισσότερη στρατηγική. Ο θυμός είναι καύσιμο. Χρειάζεσαι καύσιμα για να εκτοξεύσεις τον πύραυλο, αλλά αν το μόνο που έχεις είναι καύσιμο χωρίς κανέναν σύνθετο εσωτερικό μηχανισμό για να το κατευθύνεις, δεν έχεις πύραυλο. Εχεις βόμβα.
  8. Άκου τα κοριτσάκια. Μπορεί και να έχουν δίκιο.
  9. Πήγαινε για τους όρχεις. Με το δίκιο και τον δικαιολογημένο θυμό στο πλευρό σου είσαι ανίκητος! Κι ακόμη κι αν δεν είσαι, είσαι προετοιμασμένος, έχεις συμμάχους και ξέρεις πως βρίσκεσαι σε αυτόν το δρόμο για όλους τους σωστούς λόγους, που ο χρόνος και η στρατηγική σκέψη σού έχουν δώσει.
  10. Και κάτι τελευταίο που σαφώς δεν είναι υποδεέστερο των προαναφερόμενων στοιχείων, έγκειται στο γεγονός ότι η σωστή διαχείριση του ακατεύναστου θυμού θα σου δώσει τα εχέγγυα να ξεκλειδώσεις άγνωστες πτυχές του εαυτού σου, γιατί πλέον θα έχεις τον κύριο έλεγχο στη ζωή σου και δεν θα σε καθοδηγούν τα νεύρα σου, βάζοντας σε πολλές φορές σε μπελάδες.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166