11 νεκροί, 98 τραυματίες μετά από εκτροχιασμό τρένου στην Αίγυπτο

11 νεκροί, 98 τραυματίες μετά από εκτροχιασμό τρένου στην Αίγυπτο

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 98 τραυματίστηκαν εχθές την Κυριακή (18/4/2021) σε ατύχημα με τρένο στην επαρχία Qalioubia της Αιγύπτου βόρεια του Καΐρου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Υγείας.

Το τρένο κατευθυνόταν από το Κάιρο προς την πόλη Μανσούρα του Δέλτα του Νείλου, όταν τέσσερα βαγόνια εκτροχιάστηκαν στις 13:54 μ.μ. (τοπική ώρα).

Η αιτία του ατυχήματος διερευνάται ακόμα και δεν έχει βγει κάποιο επίσημο πόρισμα για τις συνθήκες που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Περισσότερα από 50 ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε τρία νοσοκομεία στην επαρχία, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Ο εκτροχιασμός είναι το τελευταίο από πολλά πρόσφατα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν τον Μάρτιο όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους κοντά στην Ταχτά, περίπου 440 χιλιόμετρα (275 μίλια) νότια του Καΐρου.

Ενώ αυτό το μήνα, δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν δύο βαγόνια από μία επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκαν κοντά στην πόλη Μινιά αλ-Καμ, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου.

Ο υπουργός μεταφορών της Αιγύπτου Καμέλ Ελ-Γουάιρ, πρώην στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, δέχτηκε σφοδρές εκκλήσεις από ορισμένους πολιτικούς της Αιγύπτου να παραιτηθεί ως ένδειξη ευθιξίας για αυτά τα σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν επί θητείας του στο συγκεκριμένο υπουργείο που είναι επικεφαλής. Ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να μην έχει λάβει σοβαρά αυτά αιτήματα παραίτησης του, και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη του γηράσκοντος σιδηροδρομικού δικτύου.

Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραμμιστεί πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, αν αναλογιστούμε τον μεγάλο αριθμό τραυματιών που προέκυψαν από τούτο το δυστύχημα, κάτι που φυσικά ευχόμαστε να μη συμβεί.

Επιπρόσθετα, ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως ενώ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Αίγυπτο χρησιμοποιεί τα τρένα για να μεταβεί προς τον προορισμό του, και επί της ουσίας είναι από τα κυριότερα μεταφορικά μέσα στη χώρα, δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, πρωτίστως για την ασφάλεια των πολιτών, και κατά δεύτερο λόγο των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα για παραθερισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας