ΑρχικήΨυχαγωγίαMovies-series14 Ταινίες για Ερωτευμένους και για ορκισμένους εργένηδες

14 Ταινίες για Ερωτευμένους και για ορκισμένους εργένηδες

Κάνοντας μια καλή αρχή, να ευχηθώ σε όσους γιορτάζουν να είναι ευτυχισμένοι με το ταίρι τους και πάντα ερωτευμένοι. Σε όσους πάλι δεν είναι σε μια σχέση να μην πτοούνται μιας και ο έρωτας μπορεί να τους χτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή και αυτό το εύχομαι να γίνει το συντομότερο δυνατό. Για όλους τους υπόλοιπους ορκισμένους εργένηδες, κοιτάξτε να ζείτε όπως αγαπάτε και πιστεύετε ότι περνάτε καλύτερα…!

Για ερωτευμένους λοιπόν και μη έρχεται το σημερινό αφιέρωμα, που αν και αναφέρεται σε ταινίες που κινούνται γύρω από τον έρωτα, που ταξιδεύουν μέσα από αυτόν όλους μας, δεν σημαίνει πως μόνο όσοι είναι ερωτευμένοι μπορούν να τις δουν. Ένα χρονολογικό ταξίδι λοιπόν, σε όσες ταινίες εσείς, οι αναγνώστες του Texnologia.Net, έχετε προτιμήσει για αυτό το αφιέρωμα στο forum μας.

Casablanca (1942)

Πρώτη στάση στον δρόμο μας η περίφημη Casablanca (1942). Δεν είναι μόνο ο έρωτας, το χιούμορ ή η ίντριγκα, αν και υπέροχα, που κάνουν κάποιον να ερωτευτεί αυτήν την ταινία, είναι η περηφάνια που νιώθει κανείς για τους χαρακτήρες της. Η Casablanca δεν παρουσιάσει τους ανθρώπους της σαν ήρωες, αλλά σαν ρεαλιστές κι εκεί είναι που κερδίζει.

Δεν φαίνεται να υπάρχει makeup αλλά μια σύνθεση εικόνων ρεαλισμού που αφήνει το αίσθημα ότι η ιστορία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα και όχι πάνω σε ένα λευκό μεγάλο πανί μέσα σε μία σκοτεινή αίθουσα. Η υποκριτική των ηθοποιών συμβάλει στο αίσθημα αυτό και φαίνεται πως δεν υπάρχει σενάριο, παρά τους προστάζει ο καλύτερος εαυτός τους για το τι πρέπει να κάνουν και να πουν. Όλα τα στοιχεία της ταινίας συνωμοτούν και ταιριάζουν απόλυτα το ένα με τον άλλο, παρουσιάζοντας μια δυνατή ιστορία αγάπης.

Love Story (1970)

Συνέχεια με το Love Story (1970). Ο έρωτας της Ali McGraw και του Ryan O’Neal είναι σαν να συμβαίνει πραγματικά, όχι στους χαρακτήρες που παίζουν. Η ταινία σίγουρα διδάσκει την πραγματική αγάπη και όλα όσα είσαι ικανός να θυσιάσεις στον βωμό της. Η μουσική της πλημμυρίζει τα συναισθήματα σου και σε κάνει να θέλεις να ερωτευτείς, να αγαπήσεις πραγματικά, να αφιερώσεις ένα κομμάτι από τον εαυτό σε κάποιον που αγαπάς. Τραγική ταινία για έναν έρωτα που όμως ακόμη και σήμερα όπως και το όνομα της παραμένει ζωντανή, είναι μια υπέροχη ιστορία αγάπης.

Dangerous Liaisons (1988)

Μια ταινία σαν το Dangerous Liaisons (1988) φυσικά και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ξεσήκωσε αντιδράσεις με το θέμα της και όχι άδικα. Είναι προκλητική, είναι αυθάδης, αλλά τολμάει και καταφέρνει να δώσει ένα πρόσωπο της πραγματικότητας… ίσως φυσικά και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Η ταινία κινείται έντονα ανάμεσα στο πάθος, τον έρωτα, την ζήλια και την εκδίκηση και είναι οι Malkovich και Close που κάνουν πραγματικά την ταινία αυτό που είναι, αξεπέραστη.

When Harry met Sally (1989)

Και στην πορεία ο Χάρυ συνάντησε την Σάλλυ (When Harry met Sally – 1989)! Εδώ δίνω τα ρέστα μου… μια απλή ταινία που ταιριάζει απόλυτη στη μέρα αυτή. Είναι ξεκαρδιστική, αλλά είναι και ερωτική. Ο Billy Crystal και η Meg Ryan. Τι μπορείς να πεις. Καταπληκτικοί! Ειδικά η Ryan μοιάζει σαν να έχει φτιαχτεί για τέτοιου είδους ταινίες και μαζί με τον Crystal κάνουν έναν απίστευτο συνδυασμό. Μια ιστορία έξυπνη με πολλές και καλές δώσεις χιούμορ που αναμφισβήτητα μένει στην καρδιά μας.

Frankie & Johnny (1991)

Όταν πρωτοείδα το Frankie & Johnny (1991) είχα πραγματικά λατρέψει το πάθος της και κάθε φορά που την θυμάμαι το συναίσθημα αυτό γυρίζει πιο έντονο κάθε φορά. Ίσως είναι η χημεία μεταξύ των υπέροχων πρωταγωνιστών της, ίσως είναι η ιστορία της, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο περισσότερο από το άλλο, αλλά πάλι ίσως είναι ο συνδυασμός των δύο που σε αφήνουν μόνο να την λατρέψεις. Τίποτε άλλο. Είναι παθιασμένη ταινία και οι ερμηνείες της μόνο αυτό μπορούν να προδώσουν, ενώ η σκηνοθεσία του Marshal συμβάλει στην κάθε υπέροχη στιγμή της.

When a man loves a woman (1994)

Και έρχεται ξανά η Meg Ryan ξανά στο αφιέρωμα μας. Τελικά ίσως είναι πραγματικά φτιαγμένη για ιστορίες αγάπης. Στο When a man loves a woman (1994), η σχέση της με τον Andy Garcia στην οθόνη προκαλεί τις αισθήσεις μας. Είναι και αυτή φτιαγμένη για να διδάξει τι θυσίες είσαι έτοιμος να κάνεις για τον έρωτα. Και πραγματικά όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα μπορεί να κάνει πολλά…

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος. Μπαίνοντας στην ζωή των ανθρώπων αυτών βλέπεις ίσως τον γείτονα σου, κάποιον που ξέρεις, ένα φίλο ακόμα και είναι υπέροχο όταν μπορείς να συνδέσεις μια ταινία με την πραγματικότητα που σε περιβάλλει, όταν μπορέσεις και δεις τον εαυτό σου να ζει μαζί της και βλέποντας την αργότερα ξανά είναι σαν να γυρίζεις πίσω στις δικές σου αναμνήσεις. Πραγματικά αξίζει να μάθεις από αυτήν την ταινία, και μπορείς να μάθεις πολλά.

The English Patient (1996)

Μια ερωτική ιστορία είναι ένα πάντα ένα επίκαιρο θέμα για μια ταινία, ένα τραγικός έρωτας πλημμυρισμένος από ένα σενάριο που μπορεί να καθηλώσει τον θεατή της σαν και αυτό του The English Patient (1996) είναι σίγουρα μοναδικό όταν ντύνεται από ερμηνείες τόσο τραγικές όσο και η ιστορία του, με μια σκηνοθεσία που κάνει τον θεατή να μην χορταίνει τα υπέροχα πλάνα στην έρημο και την μουσική του καταξιωμένου Gabriel Yared που απόλυτα συλλαμβάνει στις νότες της τα αισθήματα των χαρακτήρων της. Ο πόνος για αυτό που μπορεί να το έχεις, αλλά να μην είναι ποτέ απόλυτα δικό σου, είναι και το βασικό στοιχείο της ταινίας, που χτυπά στο ευαίσθητο σημείο όλους τους θεατές της, στην καρδία

Lolita (1997)

Ο Humbert Humbert είναι ένας Βρετανός καθηγητής που πηγαίνει στην Αμερική για να διδάξει. Μέσα του ξυπνάει ένας έρωτας για την 12χρονη Dolores (Lolita – 1997), της οποίας την μητέρα παντρεύεται μόνο για να είναι κοντά της. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι, προσπαθώντας να κρύψουν την ιδιαίτερη σχέση τους . Η ζήλια και ο έρωτας τελικά είναι ταυτόσημα ή αν όχι δεν απέχουν το ένα από το άλλο ούτε ένα βήμα.

Αυτό μας μαθαίνει η ταινία από την απαγορευμένη αγάπη που πάντα φαίνεται να είναι γλυκιά. Όπως αναφέρει και η Piccolina στο Forum μας είναι “μια ιστορία ερωτά και πάθους, παραλογισμού και εξάρτησης… μια απόδειξη της δύναμης του ερωτά, του πόσο εύκολα μπορεί να σε κάνει να σπάσεις εκείνη τη αόρατη κλώστη που χωρίζει τη λογική από την παράνοια…”

Great Expectations (1998)

Το Great Expectations (1998) είναι μια βαθιά και έντονη ταινία. Από την φύση της φυσικά εμπνέει και ένα μυστικισμό που την κάνει ακόμη περισσότερο χορταστική. Οι ανθρώπινες σχέσεις στην ταινία είναι κάτι υπέροχα σκιαγραφημένο και καθώς εμπλέκεται με την υπόθεση βλέπεις απλά πόσο ερωτική είναι, πόσο αισθηματική. Παίζει με τα συναισθήματα του θεατή σίγουρα αλλά στο τέλος δίνει την λύτρωση της, αυτή που πραγματικά αποζητάς από αυτήν. Υπέροχη ταινία, και μοναδική η δουλειά που έχει γίνει γι αυτή, τόσο από πλευράς ηθοποιών, όσο και σκηνοθεσίας. Το σενάριο της βέβαια είναι αυτό που σε συνεπαίρνει αλλά πάλι ο έρωτας έτσι δεν πρέπει να είναι;

Notting Hill (1999)

Μια βρετανική ρομαντική κωμωδία που κάνει το ακατόρθωτο… πραγματικότητα, τουλάχιστον μέσα στα πλαίσια της μεγάλης οθόνης. Το Notting Hill (1999) είναι μια χιουμοριστική ρομαντική ταινία, τρανταχτό παράδειγμα του είδους, αλλά και αθώα, μέχρι ενός σημείου φυσικά. Και εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει πιάνεις τον εαυτό σου να τρέχεις μαζί με τους χαρακτήρες στο κέντρο του Λονδίνου να προλάβεις το ακατόρθωτο, και ελπίζεις να είναι καλό το τέλος. Σίγουρα μια από τις όμορφες και χρωματιστές αισθηματικές παραγωγές, το Notting Hill θα κλέψει ένα κομμάτι της αγάπης σας.

The story of us (1999)

Το The story of us (1999) είναι μια όμορφη ταινία με ένα αρκετά καλό σενάριο γεμάτο ρεαλισμό. Ο Rob Reiner έκανε μια πολύ καλή δουλειά όταν ήρθε να σκηνοθετήσει την ταινία. Είναι τολμηρός γι αυτό. Αφήνει τους πρωταγωνιστές της να κοιτάξουν ευθεία στην κάμερα και να δουν μέσα της, μέσα στα μάτια του κοινού της, τα 15 χρόνια γάμου που έχουν περάσει. Η τεχνική φαίνεται να δημιουργεί μια σχέση αλληλεξάρτησης κοινού και χαρακτήρων. Η μουσική του Erik Clapton που ντύνει την ταινία είναι σίγουρα ένα από τα ατού της. Όλοι οι ερωτευμένοι θα την απολαύσετε και θα δείτε αληθινά ο ένας μέσα στον άλλο.

Malena (2000)

Η ιστορία μας για ένα 12χρονο αγόρι που πάνω στην δίνη του πολέμου βρίσκεται αντιμέτωπο με τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο ίσως… τον έρωτα… Αυτή είναι Malena (2000). Η δύσκολη πορεία προς την εφηβεία, την ενηλικίωση, τα δεινά του πολέμου, η απώλεια, η κοινωνική κατακραυγή μέσα από τα μάτια του μικρού Renato. Ενας πλατωνικός έρωτας και ένα γλυκό, ρομαντικό, ευαίσθητο film δοσμένο με την φινέτσα του Τornatore και την μαγική μουσική του Εnnio Morricone.

Amelie (2001)

Η γλυκιά, ονειροπόλα και … εκκεντρική Amelie (2001), μια 23χρονη σερβιτόρα βρίσκει από ένα τυχαίο γεγονός το νόημα της ζωής στο να βοηθήσει τους γύρω της με το δικό της τρόπο. Δεν μπορεί να βοηθήσει όμως τον εαυτό της όταν συναντάει τον έρωτα της ζωής της. Και εκεί ξεκινάει ένα κυνήγι-κρυφτό μαζί του και με τον εαυτό της στην προσπάθεια να απελευθερώσει τα αισθήματά της και να απεγκλωβιστεί από τον κόσμο που έπλασε γύρω της. Η ζωή της Amelie διηγημένη με εξαιρετικό και πρωτότυπο τρόπο ξεδιπλώνεται σε ένα έργο σε κάνει να έχεις ένα διαρκές χαμόγελο. Ευαίσθητη, τρυφερή αλλά και κωμική η ταινία αυτή θα σας κάνει να ερωτευτείτε την ίδια τη ζωή!

Moulin Rouge (2001)

Με φόντο το Παρίσι στις αρχές του αιώνα έρχεται το Moulin Rouge! Μια ταινία που προκαλεί αντιδράσεις και διαφωνίες σε όσους την δούνε. Είναι από εκείνες τις ταινίες που οι Αμερικανοί δίνουν τον χαρακτηρισμό “love it or hate it”. Με λίγα λόγια, υπάρχουν αυτοί που θα ενθουσιαστούν μαζί της και αυτοί που ίσως θα απογοητευτούν. Έρωτας, αγάπη, ζήλια ντύνονται υπέροχα από την μουσική που μοιάζει να σε συνεπαίρνει.

Εμείς μαγευτήκαμε από αυτό το παιχνίδι συναισθημάτων, μελωδιών, χρωμάτων και φαντασίας. Είναι σίγουρα από τα πιο αξιόλογα σύγχρονα μιούζικαλ, πρωτότυπο, ατμοσφαιρικό, ρομαντικό, θα σας γεμίσει σίγουρα με συναισθήματα, είτε είστε ερωτευμένοι είτε όχι. Μια ταινία μοναδική στο είδος της, τόσο που μας έκανε να την δούμε και να την ξαναδούμε! Με δυο λόγια υπέροχο!

Αυτές ήταν οι ταινίες για την γιορτή των ερωτευμένων… είναι οι ταινίες που για τον ένα ή τον άλλο λόγω μας έκαναν να ερωτευτούμε, να αγαπήσουμε, να μαγευτούμε από το είναι τους. Αν και είναι μόνο μια γιορτή όπως λένε αρκετοί, αρκεί να κοιτάξουμε στις πάρα πολλές ταινίες με θέμα τον έρωτα για να δούμε πόσο λίγοι πραγματικά το πιστεύουν!

Να είστε πάντα ερωτευμένοι, είναι υπέροχο συναίσθημα!

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166