ΑρχικήΕιδήσεις2017 YZ4: Ο επικίνδυνος αστεροειδής που θα περάσει σήμερα ξυστά από τη...

2017 YZ4: Ο επικίνδυνος αστεροειδής που θα περάσει σήμερα ξυστά από τη γη

2017 YZ4: Ο επικίνδυνος αστεροειδής που θα περάσει σήμερα ξυστά από τη γη.

Ένας άγνωστος αστεροειδής που φέρει την ονομασία 2017 YZ4, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά την Ημέρα των Χριστουγέννων και οι επιστήμονες αναφέρουν πως θα περάσει σήμερα ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη.

Η πλησιέστερη απόσταση που υπολογίζεται πως θα περάσει δίπλα από τη γη εκτιμάται ότι θα είναι 140.000 μιλία – αρκετά κοντά για να θεωρηθεί επικίνδυνο από τους αστρονόμους, οι οποίοι θα το παρακολουθήσουν στενά.

Φημολογείται ότι έχει το μέγεθος είναι όσο ενός διώροφου λεωφορείου, ο αστεροειδής θα πετάξει ξυστά από τη γη περίπου στις 18:56 μ.μ. και οι επιστήμονες της NASA βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, πρωτίστως για να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του.

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Παρατηρητήριο της Mount Lemmon Survey Observatory στην Αριζόνα και θα είναι το 52ο αντικείμενο που θα περάσει φέτος μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Οποιοσδήποτε αστεροειδής πετάει κοντά στο πλανήτη μας, σε απόσταση τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων μιλίων και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε περίπτωση που θα πέσει στη Γη.

Τον Φεβρουάριο του 2013 ένας μετεωρίτης μήκους 19 μέτρων εξερράγη στον ουρανό πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας. Η ενέργεια που αποδεσμεύτηκε από αυτή την έκρηξη ισοδυναμούσε με 500.000 τόνους TNT – και τραυμάτισε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166