Το Nokia 1 μπορεί να είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με Android Go

Το Nokia 1 μπορεί να είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με Android Go

Το Nokia 1 μπορεί να είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με Android Go.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Google ανακοίνωσε το Android Go , μια ελαφριά έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους πόρους. Έτσι, είναι ιδανικό για κινητά τηλέφωνα χαμηλών δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα αυτά που έχουν μνήμη RAM 512MB ή 1GB. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανένα smartphone δεν λειτούργησε σε αυτήν την ελαφριά έκδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τον Eldar Murtazin, Ρώσο δημοσιογράφο, γνωστός για τις επιτυχείς διαρροές του (σχετικά με μυστικά ζητήματα) η πρώτη εταιρεία που πιθανόν θα τρέξει αυτήν την ελαφριά έκδοση του Android στο smartphone της θα είναι η HMD Global, με το Nokia 1 , ως εκ τούτου αναμένεται να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία τον ερχόμενο Μάρτιο που θα κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά.

Το Nokia 1 φημολογείται πως θα είναι ένα κινητό τηλέφωνο χαμηλών τεχνικών προδιαγραφών, με οθόνη IPS με ποιότητα HD , αν και το μέγεθός του είναι άγνωστο. Τα χαρακτηριστικά του θα περιλαμβάνουν 1GB μνήμης RAM, 8GB αποθήκευσης και επεξεργαστή Qualcomm ή MediaTek.

Επίσης, θα είναι το φθηνότερο smartphone στον κατάλογο της HMD Global, δεδομένου ότι πιστεύεται πως η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80 δολάρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο λόγος που δημιουργήθηκε το Android Go οφείλεται στο γεγονός πως μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει 100 ευρώ και άνω για να αγοράσει ένα Smartphone στο οποίο θα έχει εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα του Android, και κατά συνέπεια η Google κατευθύνεται με αυτό τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στα φθηνά κινητά αξίας 50 ευρώ να γευτούν τις χαρές του Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας