Κοινοπραξία με επικεφαλής την SoftBank θα αγοράσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Uber

Κοινοπραξία με επικεφαλής την SoftBank θα αγοράσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Uber

Κοινοπραξία με επικεφαλής την SoftBank θα αγοράσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Uber.

Μια κοινοπραξία με επικεφαλής την SoftBank Group Corp θα αγοράσει ένα μεγάλο αριθμό μετοχών της Uber Technologies Inc. Στην παρούσα συμφωνία η επίσημη αποτίμηση της συνολικής αξίας την εταιρείας αναγράφεται ότι είναι 48 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο η κοστολόγηση της Uber στην πραγματικότητα είναι περίπου 30% μειωμένη, αφού στην πρόσφατη αποτίμηση της Uber η κοστολόγηση της ανερχόταν στα 68 δισεκατομμύρια δολάρια Η συμφωνία θα προκαλέσει μια σειρά αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο εποπτεύει την εταιρεία.

Η SoftBank και η υπόλοιπη κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει το Dragoneer Investment Group, θα κατέχουν περίπου το 17,5% της Uber. Η συγκεκριμένη εξαγορά περιλαμβάνει την αγορά μετοχών από προηγούμενους επενδυτές και εργαζόμενους. Επίσης υπάρχει κατηγορηματική δέσμευση από την κοινοπραξία ότι θα υπάρξει επένδυση ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Uber δήλωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους. Την Πέμπτη, δήλωσε ότι οι υπάρχοντες επενδυτές συμφώνησαν να πουλήσουν μεγάλο μερίδιο των μετοχών τους για τη SoftBank, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εξαγορά.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ίδια η SoftBank θα κατέχει μερίδιο 15%, ενώ η υπόλοιπη κοινοπραξία θα κατέχει περίπου το 3%.

Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η εταιρία θα αλλάξει τη διακυβέρνηση, διευρύνοντας το διοικητικό συμβούλιο της Uber από 11 σε 17 μέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας