3 εκατ. υπολογιστές ελέγχονται από χάκερ για να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

3 εκατ. υπολογιστές ελέγχονται από χάκερ για να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Υπολογίζεται ότι από ένα έως τρία εκατομμύρια υπολογιστές ελέγχονται από χάκερ με κύριο σκοπό να χρησιμοποιηθούν με δόλο ώστε να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κάτι που το αντιλήφθηκαν έγκαιρα οι αμερικανικές δημόσιες αρχές και πλέον ξεκίνησαν μία εκστρατεία καταστολής όλων αυτών των αθέμιτων ενεργειών που έχουν στόχο να βλάψουν την ασφάλεια της χώρας.

Στις ΗΠΑ υπάρχει πλέον ανοιχτός πόλεμος κατά του Trickbot, το μεγαλύτερο δίκτυο υπολογιστών «ζόμπι» στον κόσμο, δηλαδή, που ελέγχεται από το εξωτερικό χωρίς τη γνώση των ιδιοκτητών τους, για το φόβο ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει το Washington Post, πως ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε μια επιχείρηση για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του δικτύου, το οποίο διαχειρίζονται Ρώσοι χάκερ, ενώ και η Microsoft έλαβε το πράσινο φως μετά την έκδοση διαταγής από δικαστήριο της Βιρτζίνια που της επιτρέπει να αναλάβει δράση εναντίον των διακομιστών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό το δίκτυο. Το δικαστήριο εξέδωσε εκτελεστική εντολή που ουσιαστικά δέχθηκε τα αιτήματα της πολυεθνικής εταιρείας να συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το δίκτυο ελέγχει μεταξύ ενός και τριών εκατομμυρίων υπολογιστών παγκοσμίως, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολοκληρωτικά και ανεμπόδιστα για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή τη διανομή κακόβουλων λογισμικών ικανών να κλέψουν προσωπικά διαπιστευτήρια. Η απειλή για τις εκλογές αυτή τη στιγμή είναι θεωρητική, εξηγεί ο Tom Burt, αντιπρόεδρος της Microsoft. «Ο φόβος δεν είναι μια επίθεση που θα μπορούσε να αλλάξει τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά κάτι περισσότερο, όπως ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, ειδικά εκείνων που ανησυχούν ήδη από τις αβάσιμες υποψίες του Προέδρου Τραμπ για την ακεραιότητα της ψηφοφορίας μέσω επιστολικής ψήφου (εννοεί μέσω ταχυδρομείου). Σε περίπτωση που κάποιες περιοχές ανέφεραν ότι είχαν προβλήματα, με πολίτες που δεν μπορούσαν να ψηφίσουν, θα ήταν σαν να έπεφτε λάδι στη φωτιά, και κάπως έτσι θα ξεκινούσε μία εμφυλιοπολεμική σύγκρουση, επειδή προφανώς θα υπήρχε αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, και ενδεχομένως να γεννιόντουσαν υπόνοιες πως ευνοήθηκε ο νικητής των εκλογών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας