ΑρχικήΕπιστήμη3D τυπωμένες πλαστικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το διαδίκτυο

3D τυπωμένες πλαστικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το διαδίκτυο

3D τυπωμένες πλαστικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το διαδίκτυο.

Για πρώτη φορά, αντικείμενα κατασκευασμένα από πλαστικά υλικά που έχουν δημιουργηθεί από 3D εκτυπωτή μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το διαδίκτυο, χωρίς ηλεκτρονικά και μπαταρίες. Αυτές οι κατασκευές ονομάζονται «Printed Wi-Fi.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (UW) κατάφεραν να δημιουργήσουν αισθητήρες κατασκευασμένους εξ ολοκλήρου από πλαστικό και να αλληλεπιδρούν με ασύρματο δέκτη.

Αυτοί οι αισθητήρες χρησιμοποιούν το σήμα Wi-Fi. είτε για να το απορροφούν, είτε για να το αντανακλούν. Τα πρότυπα αντανάκλασης και απορρόφησης διαβάζονται από έναν δέκτη – ο οποίος θα μπορούσε να είναι ένα smartphone, δήλωσε η ομάδα.

«Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που μόλις βγαίνει από τον 3D εκτυπωτή σας στο σπίτι να μπορεί να στείλει χρήσιμες πληροφορίες σε άλλες συσκευές», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, ο Vikram Iyer.

«Ωστόσο η μεγάλη πρόκληση ήταν πώς να επικοινωνούν ασύρματα αυτές τις συσκευές με Wi-Fi χρησιμοποιώντας μόνο πλαστικό; Αυτό το επίτευγμα θεωρείται κάτι παραπάνω από σπουδαίο, επειδή πολύ απλά δεν κατάφερε να το πράξει κάποιος πριν» πρόσθεσε ο Iyer.

Οι τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν από τους ερευνητές είναι το Backscatter – ambient Wi-Fi, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουν αυτές τις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους. Με την αντικατάσταση των κυκλωμάτων με μηχανικούς διακόπτες, γίνεται δυνατή η χρήση Wi-Fi από αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια. Μια αναφορά σχετικά με το θέμα από ανεξάρτητη πηγή, σημείωσε ότι αυτή είναι μια παρόμοια μέθοδος με την οποία τα αναλογικά αυτόματα ρολόγια δουλεύουν σωστά, χωρίς να χάνουν ούτε δευτερόλεπτο.

Στον πυρήνα αυτού του συστήματος είναι ένας διακόπτης που λειτουργεί με ταχύτητα. Το γρανάζι λειτουργεί ένα ελατήριο, το οποίο με τη σειρά του λειτουργεί μια κεραία. Αυτή η κεραία εκτυπώνεται από ένα αγώγιμο νήμα – κατασκευασμένο από ένα μίγμα από πλαστικό και χαλκό – και όταν ο διακόπτης έρχεται σε επαφή με το ελατήριο, οι μεταβάσεις σημάτων Wi-Fi καταγράφονται από τον δέκτη. Με αυτόν τον τρόπο, ένας αισθητήρας ή ένας διακόπτης ή ακόμα και ένας διακόπτης μπορεί απλώς να εκτυπωθεί 3D από πλαστικό και να χρησιμοποιηθεί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166