ΑρχικήΕιδήσειςΟι πελάτες θα εμπιστεύονταν τις εταιρείες που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία

Οι πελάτες θα εμπιστεύονταν τις εταιρείες που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία

Οι πελάτες θα εμπιστεύονταν τις εταιρείες που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για την πιστοποίηση της ταυτότητας του.

Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας έχει αυξηθεί ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Μια νέα έρευνα από την Unisys αποκάλυψε ότι το 68% των Ευρωπαίων θα εμπιστευόταν τους οργανισμούς αν χρησιμοποιούσαν βιομετρικά στοιχεία για έλεγχο ταυτότητας.

Η εταιρεία εξέτασε περισσότερους από 3.500 καταναλωτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ιταλία, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την αντίληψη του κοινού σχετικά με τη βιομετρία και να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους βιομετρικά δεδομένα για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η Unisys διαπίστωσε ότι σχεδόν 7 στους 10 ευρωπαίους καταναλωτές θα έδειχναν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε οργανισμούς εάν χρησιμοποιούσαν βιομετρικά στοιχεία για την εξακρίβωση της γνησιότητας της ταυτότητας τους. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως οι καταναλωτές που καταλαβαίνουν τις παραμέτρους της τεχνολογίας είναι πιο έτοιμοι για βιομετρική πιστοποίηση ως αντικατάσταση κωδικών πρόσβασης ή PIN που συχνά είναι δύσκολο να τα θυμηθούν.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν την ασφάλεια ως τον βασικό λόγο υιοθέτησης βιομετρικών στοιχείων και το 52% πιστεύει ότι η τεχνολογία προσφέρει ασφαλέστερο τρόπο πρόσβασης στις συσκευές τους ή σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το 63% δήλωσε πως πιστεύει ότι τα βιομετρικά στοιχεία είναι πιο ασφαλέστερος τρόπος από τις παραδοσιακές μεθόδους PIN ή κωδικού πρόσβασης, αν και το 57% δήλωσε ότι η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι η πιο ασφαλής μορφή ελέγχου ταυτότητας.

Πολλοί από τους καταναλωτές που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως η προσφυγή σε αποκλιμακτικούς κωδικούς πρόσβασης είναι μία καλή υπάρχουσα διαδικασία, αλλά όχι η ιδανική, ενώ το ήμισυ των ερωτηθέντων είναι της άποψης ότι τα βιομετρικά στοιχεία θα τους βοηθούσαν να αποφύγουν να απομνημονεύσουν τους πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης. Παραδόξως, το 9% δήλωσε ότι η βιομετρία ήταν είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για την επαλήθευση της ταυτότητάς τους.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Unisys, ο Σαλβατόρε Σίννο, προσέφερε περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας, λέγοντας:

“Παρατηρούμε πως υπάρχει ανάγκη για κάτι περισσότερο από τον παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης και τον κωδικό PIN ως τη μόνη μέθοδο επαλήθευσης ταυτότητας. Η χρήση βιομετρικών στοιχείων σε κινητές συσκευές είναι η καλύτερη τακτική, καθώς περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους μέσω ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Με την άφιξη του iPhone X, η αναγνώριση προσώπου πιθανότατα θα γίνει εξίσου συνηθισμένη. Θα ήταν καλό να πείσουμε το κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη να εμπιστεύεται αυτή την τεχνολογία. Στο σημερινό περιβάλλον, είναι λογικό οι εταιρείες να έχουν μια πιο πολυεπίπεδη προσέγγιση στον τομέα της ασφάλειας, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε ορθότητα τη νέα νομοθεσία όπως οι Γενικοί Κανονισμοί Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και να καθησυχάσουν το κόσμο, αφού οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι το ύψιστο αγαθό μεταξύ των καταναλωτών και των παρόχων υπηρεσιών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166