4 λάθη όταν αγοράζετε παιδικά ρούχα και παπούτσια

4 λάθη όταν αγοράζετε παιδικά ρούχα και παπούτσια

Η αγορά παιδικών παπουτσιών και ρούχων είναι σίγουρα κάτι πολύ ιδιαίτερο και απαιτεί εξαιρετική προσοχή από τους γονείς, και τυπικά είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε αρκετούς γονείς να επαναλαμβάνουν αλόγιστα τα ίδια λάθη τα οποία μπορούν να έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά και τα πόδια τους. Πρόκειται για λάθη τα οποία βασίζονται κυρίως σε συνήθειες και «παραδόσεις» που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας ή ακόμη και τους παππούδες μας. Πολλές από αυτές τις παραδόσεις λοιπόν πλέον δεν έχουν καμία αξία και μάλιστα επιστημονικές έρευνες και ειδικοί έχουν αποδείξει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικότερα λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε παπούτσια ή παιδικά ρούχα για τα παιδιά μας και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε; Ας ξεκινήσουμε με τα 4 πιο βασικά, πάντα με την έγκυρη καθοδήγηση του Texnologia.Net.

Αγοράζουμε ένα ή δύο νούμερα μεγαλύτερα

Τα παιδικά παπούτσια και ρούχα δεν είναι και τα πιο οικονομικά, γι’ αυτό και οι γονείς μας, μας έμαθαν να τα αντιμετωπίζουμε σαν «επένδυση». Τι εννοώ με αυτό; Ότι θεωρούμε ότι ένα ζευγάρι παπούτσια πρέπει να αντέξει Χ αριθμό μηνών ή ετών, αλλιώς θα είναι άχρηστο ή «πεταμένα λεφτά». Γι’ αυτό και πολλοί αγοράζουν τα παπούτσια των παιδιών τους ένα ή και δύο νούμερα μεγαλύτερα για να προλάβουν το μεγάλωμα των ποδιών τους και να τα κρατήσουν παραπάνω. Ωστόσο αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό λάθος. Τα παπούτσια του παιδιού θα πρέπει να του κάνουν όσο πιο καλά γίνεται. Δεν πρέπει να του βγαίνουν με τη λογική ότι σε λίγους μήνες ή μέρες θα είναι εντάξει. Απλά φροντίστε να υπάρχει ένας πόντος κενό ανάμεσα στα δάχτυλα και τη μύτη του παπουτσιού και το παπούτσι σας δεν θα είναι «άχρηστο» μετά από λίγο.

Δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στη εμφάνιση

Τα παιδικά ρούχα και παπούτσια είναι πάντα χαριτωμένα και όμορφα, πράγμα που σίγουρα παίζει και κάποιον ρόλο στην επιλογή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει αυτός ο ρόλος να είναι ο κύριος. Το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να ταιριάζει το παπούτσι στο πόδι του παιδιού και να ταιριάζει στην ηλικία του. Εννοείται ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαλέγουμε παιδικά παπούτσια απλά και μόνο γιατί μοιάζουν με παπούτσια μεγάλων. Τα παιδικά ρούχα και παπούτσια θα πρέπει αν είναι στρογγυλεμένα και όχι μυτερά, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να κουνά τα δάχτυλα του.

Πρώτα λοιπόν κοιτάμε τη λειτουργικότητα και μετά την εμφάνιση. Δείτε πολύ ωραία σχέδια από παιδικά ρούχα στο https://www.zara.com/gr. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε τόσο στυλάτα παιδικά παπούτσια και ρούχα όσο και άνετα έτσι ώστε να στηρίζουν κατάλληλα το παιδί σας.

Αγοράζουμε παπούτσια με σκληρές σόλες

Οι σκληρές σόλες προσφέρουν και καλύτερη προστασία από τις πέτρες, τα αγκάθια και τα χαλικάκια του δρόμου, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς. Οι σόλες έτσι κι αλλιώς είναι κατασκευασμένες από ειδικά υλικά και προστατεύουν το πέλμα, οπότε δεν έχει σημασία για την ασφάλεια που παρέχουν το πόσο σκληρές είναι. Οι σκληρές και άκαμπτες σόλες όμως από την άλλη, δεν επιτρέπουν στο πέλμα του παιδιού να κινηθεί σωστά με αποτέλεσμα να μην μάθει να περπατάει σωστά ή να έχει πρόβλημα με τη στάση του σώματος του και την ισορροπία. Πάντα να κοιτάτε αν μπορείτε να λυγίσετε με τα χέρια σας τις σόλες των παπουτσιών πριν να τα αγοράσετε.

Αν το παιδί δεν παραπονιέται, το παπούτσι του κάνει!

Είναι λάθος να στηριζόμαστε αποκλειστικά στο παιδί για την αγορά του παπουτσιού ή των ρούχων, ακόμη και αν αυτό είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Το παιδί συχνά δεν ξέρει να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του, είτε ντρέπεται να το κάνει μπροστά στους αγνώστους σε ένα κατάστημα. Επιπλέον, μπορεί να του αρέσει τόσο πολύ εμφανισιακά ένα παπούτσι που απλά να υπομένει τις ενοχλήσεις για να του το αγοράσετε. Θα πρέπει πάντα να κοιτάτε κι εσείς οι ίδιοι αν το παπούτσι είναι στενό ή πολύ φαρδύ. Το ιδανικό θα είναι να βάλετε το δάχτυλο σας ανάμεσα στη φτέρνα του παιδιού και το παπούτσι. Αν περνάει αρκετά εύκολα, το παπούτσι δεν είναι στενό. Αν δυσκολεύεστε να το περάσετε ή «κολυμπάει» υπερβολικά, είναι είτε πολύ στενό, είτε πολύ φαρδύ αντίστοιχα. …

Προηγούμενο άρθροΠοιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα σου;
Επόμενο άρθροΕίναι αξιόπιστη η Ryanair ή συμβαίνει το αντίθετο;
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας