ΑρχικήΕργασίαΠοιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα σου;

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα σου;

Είσαι ο ιδανικος υποψήφιος για τη θέση που διεκδικείς από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Τα πας περίφημα στη συνέντευξη, μέχρι που ακούς την ερώτηση: «Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα σου;». Τέσσερις τρόποι να απαντήσεις χωρίς να κολλήσεις, πάντα με τη βοήθειά του Texnologia.Net.

Έχω την τάση να μιλάω πολύ

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν θέλεις να αφήσεις υπονοούμενο ότι τη μισή μέρα σου την περνάς στο τηλέφωνο και την άλλη μισή χαζολογώντας από γραφείο σε γραφείο. Αντιθέτως, σκοπός είναι να τονίσεις ότι στην εποχή των απρόσωπων e-mails, εσύ έχεις έφεση στη διαπροσωπική επικοινωνία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια, αφού οι περισσότεροι υπάλληλοι σήμερα δεν θεωρούνται κατάλληλοι να πιάσουν το τηλέφωνο και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με πιθανούς συνεργάτες ή πελάτες – εσύ, όμως σίγουρα μπορείς να το κάνεις, αφού είσαι τόσο επικοινωνιακός. Μπορείς επίσης να τονίσεις, διακριτικά πάντα, ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο γίνεσαι άμεσα κατανοητός από τους συναδέλφους σου. Άλλωστε με την κουβέντα αποφεύγονται και οι διάφορες παρεξηγήσεις. Τέτοια προσόντα εκτιμώνται ιδιαιτέρως σε θέσεις που έχουν να κάνουν με επικοινωνίες ή πωλήσεις. Αν «χτυπάς» θέση λογιστή, μάλλον το μόνο που θα κερδίσεις με αυτήν την απάντηση είναι ένα λοξό βλέμμα.

Έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου

Αυτό σημαίνει ότι θα περιμένεις, και με το δίκιο σου, αφού το ξεκαθάρισες, υψηλά επίπεδα απόδοσης, τόσο από τον εαυτό σου όσο κι από τους ανθρώπους που θα βρεθούν γύρω σου. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεις το γεγονός ότι ο καθένας είναι διαφορετικός με άλλες γνώσεις κι αρμοδιότητες. Δεν έχεις την απαίτηση να δουλεύεις με κλώνους. Άσε να φανεί ότι είσαι απαιτητικός, επειδή ουσιαστικά θέλεις να πάρεις το 100% από όλους τους συνεργάτες σου. Δίνοντας το καλό παράδειγμα περιμένεις ότι και οι υπόλοιποι θα κάνουν το ίδιο προσφέροντας το κάτι παραπάνω για ένα πολύ καλό συλλογικό αποτέλεσμα. Οταν βάλεις τελεία, κοίταξε διακριτικά τον μελλοντικό προϊστάμενό σου και να είσαι προετοιμασμένος: πιθανότατα θα του τρέχουν τα σάλια.

Παίρνω τη δουλειά προσωπικά

Σε κανονικές συνθήκες, αυτό είναι ένα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν ένα γραφείο στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: ένας μανιακός με εμμονή στη λεπτομέρεια, που πάει συνεχώς τη δουλειά πίσω. Εσύ, όμως, θα το πλασάρεις εντελώς διαφορετικά. Δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις υπερωρίες και να τσεκάρεις τα πράγματα εκατό φορές, προκειμένου να είσαι σίγουρος.

Οι τελευταίες πινελιές είναι αυτές που συνήθως δίνουν το κάτι παραπάνω σε μια δουλειά. Αυτό που σε ενδιαφέρει σε κάθε περίπτωση είναι το τελικό αποτέλεσμα κι αν αυτό είναι τέλειο, τότε ποιος θα θυμάται ότι στην πορεία κουράστηκε λίγο παραπάνω; Ετσι κι αλλιώς, δεν σκοπεύεις να φορτώσεις την τελειομανία σου στους άλλους και απλώς να τους γεμίσεις με άγχος. Αν σου βγαίνει αυθόρμητα, κάνε δεύτερο check. Καμιά φορά κάνει όλη τη διαφορά.

Καμιά φορά κολλάω στη δουλειά

Δεν θέλεις να δείξεις πως το μοναδικό ελάττωμά σου είναι ότι είσαι υπερβολικά φιλότιμος (αυτό θυμίζει ατάκα από παλιά ελληνική κωμωδία) ούτε, βέβαια, να δώσεις στο μελλοντικό αφεντικό σου την ιδέα ότι μπορείς να χτυπάς συνεχώς υπερωρίες. Το θέμα είναι να το περάσεις αλλιώς: ότι δεν κλείνεις το διακόπτη με το που φεύγεις από το γραφείο, αλλά σκέφτεσαι τη δουλειά σου ακόμα και τα Σαββατοκύριακα προσπαθώντας να βρεις καινούργιες ιδέες.

Ένα χαλαρωτικό weekend στο εξοχικό πάντα είναι η καλύτερη έμπνευση κι εσύ δεν χρειάζεται να δείξεις ότι βγάζεις ρίζες μπροστά στο κομπιούτερ για να κάνεις καλή εντύπωση. Αν ο μελλοντικός εργοδότης σου ξέρει ότι παίρνεις τη δουλειά στα σοβαρά και δεν τη βλέπεις σαν υποχρέωση που διεκπεραιώνεται αυστηρά στο ωράριο 9.00 με 17.00, πίστεψε μας, θα σε προτιμήσει με κλειστά μάτια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166