4 μύθοι σχετικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα

4 μύθοι σχετικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα

Όλοι έχουμε ακούσει κάποιους μύθους σε ό,τι αφορά τη δίαιτα και το αδυνάτισμα, και μάλιστα είναι τόσο πειστικοί που είναι σχεδόν δύσκολο να τους αμφισβητήσεις εάν δεν είσαι γνώστης του αντικειμένου; Διάβασε τα στοιχεία που σε παραθέτει το Texnologia.Net και αποφάσισε μόνος σου.

Επιπλέον θερμίδες πάνε κατευθείαν στην κοιλιά

Πάνε όπου τους λένε τα γονίδιά σου. Μπορεί να πάνε στο στήθος ή στο προγούλι. Μπορεί να ακολουθήσουν την παραδοσιακή οδό και να βάλουν πλώρη για την κοιλιά σου. Η απόφαση όμως έχει να κάνει με τα γονίδιά σου. Μία θερμίδα είναι απλώς μία μονάδα ενέργειας κι αν δεν χρειαστείς αυτήν την ενέργεια αμέσως, τότε αποθηκεύεται ως γλυκογόνο στους μυς ή το συκώτι. Οταν αυτές οι αποθήκες είναι γεμάτες, μετατρέπεται σε λίπος και αποθηκεύεται όπου θέλουν τα γονίδιά σου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων και οινοπνεύματος σχετίζεται με μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο στομάχι.

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν

Δεν είναι οι υδατάνθρακες που παχαίνουν, αλλά οι θερμίδες που περιέχουν. Συχνά είναι η ζάχαρη και το λίπος που βρίσκονται στους υδατάνθρακες που σε παχαίνουν. Επιπλέον πολλοί υδατάνθρακες είναι επεξεργασμένοι, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουν και να μην κρατούν τα επίπεδα σακχάρου σταθερά στο αίμα. Για παράδειγμα, το καστανό αναποφλοίωτο ρύζι σε χορταίνει περισσότερο από το άσπρο ρύζι κι ας έχουν τις ίδιες θερμίδες. Φάε υδατάνθρακες, αλλά τους σωστούς και πάντα με μέτρο.

Μερικές τροφές, όπως γκρέιπφρουτ, λεμόνι ή ξίδι καίνε το λίπος

Καμία τροφή δεν μπορεί να κάψει λίπος. Μερικές ουσίες που υπάρχουν σε τροφές, όπως η καφεΐνη, μπορεί να αυξήσουν προσωρινά το μεταβολισμό, αλλά δεν προκαλούν μόνιμη απώλεια βάρους.

Αν τρως το βράδυ, παχαίνεις

Οι θερμίδες που καταναλώνεις το βράδυ δεν παχαίνουν περισσότερο, αλλά είναι πιο δελεαστικές. Κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας μπορεί να μη σκέφτεσαι το φαΐ, αλλά όταν πας σπίτι στο τέλος της ημέρας, είσαι κουρασμένος, πεινάς, θες να ηρεμήσεις και οι αντιστάσεις είναι πεσμένες. Ξαφνικά όλα σου φαίνονται νόστιμα, οπότε είτε φας ένα μαγειρεμένο γεύμα είτε μία σακούλα πατατάκια είναι πολύ πιο εύκολο να παραφάς το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας