4 στρατηγικές για τα πληροφοριακά συστήματα μιας εταιρείας.
Όλοι οι επιχειρηματίες επιδιώκουν την ανάπτυξη μέσα στις επιχειρήσεις τους και αυτό μεταφράζεται ως ένας δείκτης ένας ότι παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρησή τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Ωστόσο, με την ανάπτυξη έρχεται μεγάλη ευθύνη και ένα πλήθος πραγμάτων απαιτούν αμέσως επίλυση, ένα από τα οποία είναι η παρακολούθηση της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων της που έχετε σε σε όλη την εταιρεία. Αυτό είναι συχνά πιο εύκολο να αναφερθεί παρά να γίνει, ειδικά όταν ένας οργανισμός αναπτύσσεται διεθνώς και έχει μια σειρά από διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες που το καθένα απαιτεί δικές του υποδομές.
Για να διατηρηθεί η ανάπτυξη σε μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η υποδομή της πληροφορικής. Ωστόσο, πολλές αναπτυσσόμενες εταιρείες διαπιστώνουν ότι η έλλειψη συμβουλών και γνώσεων γύρω από τις τεχνολογίες πληροφορικής τους εμπόδισε να βελτιώσουν αποτελεσματικά την υποδομή τους για να βοηθήσουν στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων. Ως εκ τούτου, εδώ είναι τέσσερις συμβουλές για όσους θέλουν να διαχειριστούν στρατηγικά την υποδομή τους.
1. Κρατώντας έξω τους κακούς (χάκερς).
Οι γενικοί κανόνες περί υγείας και ασφάλειας των δικτύων πληροφορικής εντός μιας εταιρείας υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν την εγγενή ευθύνη να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουν τους υπαλλήλους να φέρονται ανεύθυνα εκθέτοντας στο δίκτυο σε βλάβες. Ωστόσο, λόγω των ολοένα αυστηρότερων κανονισμών – όπως η επικείμενη εισαγωγή του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) – πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των δεδομένων στο πλαίσιο της επιχείρησής τους. Αυτό είναι κρίσιμο, ειδικά αν έχετε πολλές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των επιχειρηματικών κινήσεων σας.
Οι ημέρες που απλά βασίζονται σε ένα τείχος προστασίας για την παροχή κατάλληλης ασφάλειας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι διαχειριστές του δικτύου των πληροφοριακών συστημάτων πρέπει τώρα να εξετάσουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας που εξασφαλίζουν συχνές αναθεωρήσεις των αρχείων καταγραφής που σχετίζονται με την ασφάλεια (οι περισσότερες εφαρμογές δημιουργούν μια λίστα αποτυχημένων προσπαθειών σύνδεσης και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να επιδείξουν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο) και να εκτελούν τακτική σάρωση ευπάθειας για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων.
2. Ζητώντας βοήθεια.
Ποτέ μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Οι ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις προσπαθούν συχνά να είναι το γρανάζι όλων των δραστηριοτήτων (κάτι που είναι παντελώς λάθος), αλλά μόνο οι καλύτεροι επιχειρηματικοί ηγέτες αποδέχονται ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι με περισσότερη εξειδίκευση σε ορισμένους τομείς που μπορούν να τους βοηθήσουν.
Όταν πρόκειται για τις υποδομές πληροφορικής, είναι συχνά συνετό να στραφούν οι επιχειρήσεις σε τρίτους παρόχους που μπορούν να υποσχεθούν τη διαχείριση της στρατηγικής των πληροφοριακών συστημάτων. Με την ύπαρξη μιας εξωτερικής ομάδας με τις σχετικές γνώσεις για να εξασφαλιστεί ότι οι IT και οι επιχειρηματικές στρατηγικές τους είναι ευθυγραμμισμένες, θα είναι σε θέση να βεβαιωθούν ότι είναι μελλοντικά ανθεκτικοί και έτοιμοι να φιλοξενήσουν περαιτέρω ανάπτυξη.
Η συνεργασία με έναν πάροχο πληροφορικής φέρνει τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα:
Ταχύτητα
Ενώ είναι δυνατόν να εργαστείτε για την ευθυγράμμιση της στρατηγικής σας πληροφορικής χωρίς τη βοήθεια μιας εξωτερικής επιχείρησης, μπορεί να είναι μια υποτονική και χρονοβόρα διαδικασία που συχνά απαιτεί πολλές ειδικές γνώσεις πληροφορικής. Ωστόσο, επιλέγοντας να συνεργαστείτε με μια εξωτερική υπηρεσία πληροφορικής, η συνολική εφαρμογή της στρατηγικής μπορεί να επιταχυνθεί με γρηγορότερους ρυθμούς. Η συνολική εμπειρία ισοδυναμεί με ταχύτερη ανάπτυξη.
Εμπειρία χρήστη
Ακόμη και αν επιλέξετε να θέσετε τον εαυτό σας για τον έλεγχο της στρατηγικής IT, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το τελικό προϊόν θα οδηγήσει σε ομαλή εμπειρία χρήστη. Αλλά, παραδίδοντας τα ηνία σε έναν εξειδικευμένο πάροχο πληροφορικής, μπορεί να προσφέρει μια προσαρμοσμένη εμπειρία στους χρήστες της επιχείρησής σας. Επιπλέον, με λιγότερη σπατάλη του χρόνου θα επωφεληθείτε από την αυξημένη αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα που αποδίδει η ιστοσελίδα σας και το σύστημά σας γενικά.
Ασφάλεια
Μόλις μια επιχείρηση αποφασίσει να αλλάξει την πλατφόρμα πληροφορικής, εμφανίζονται κίνδυνοι και τρωτά σημεία, τα οποία μπορούν εύκολα να επωφεληθούν οι χάκερς ή τα κακόβουλα άτομα. Αν και αυτές μπορεί να παραβλεφθούν από πολλές επιχειρήσεις, οι πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής θα είναι περισσότερο ενήμεροι για τις απειλές και θα προγραμματίσουν ανάλογα εκ των προτέρων για να εξασφαλίσουν ότι οι κίνδυνοι θα μετριαστούν ή στην καλύτερη περίπτωση να εξαλειφθούν.
Κόστος
Η αντικατάσταση μιας υποδομής πληροφορικής μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή, ειδικά εάν δεν γνωρίζετε τις διαθέσιμες υπηρεσίες και τι εξοπλισμό πραγματικά χρειάζεται. Αλλά διασφαλίζοντας ότι οποιαδήποτε επένδυση είναι συμβατή με τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική, ο σωστός πάροχος πληροφορικής μπορεί να σας βοηθήσει όλη αυτή τη διαδικασία να διεκπεραιωθεί σε μία τιμή που αν το πράττατε οι ίδιοι σας πιθανόν να ήταν φθηνότερη βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα λόγω δυσλειτουργιών θα έβγαινε στο πολλαπλάσιο.
3. Έρευνα και καταγραφή των αναγκών σας.
Όλοι οι πάροχοι πληροφορικής δεν προσφέρουν διαχείριση στρατηγικής ως υπηρεσία, έτσι και η έρευνά σας για να βρείτε τον καλύτερο συνεργάτη για τις ανάγκες σας απαιτεί μία ενδελεχής έρευνα για να καταλήξετε σε κάποιο συμπέρασμα.
Ορισμένοι πάροχοι τεχνολογίας πληροφορικής καθιστούν ένα σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης των κτιρίων στις βασικές τους προσφορές και παρέχουν διαισθητικούς πίνακες ελέγχου και δυναμικούς χάρτες του δικτύου που παρουσιάζουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους, τις συστάσεις και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες σε ένα μέρος. Εάν μπορείτε να βρείτε έναν πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής που μπορεί να προσφέρει όλα αυτά σε ένα πακέτο, θα είστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη σταθερή ανάπτυξη.
Είτε εργάζεστε με έναν συνεργάτη είτε όχι, συνιστάται πάντοτε να επισημοποιήσετε τη στρατηγική πληροφορικής σας σε ένα γραπτό έγγραφο ή ένα χάρτη ισορροπημένης στρατηγικής για τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το σχέδιο και η τεκμηρίωσή του θα πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να ανταποκρίνονται σε νέες οργανωτικές συνθήκες και επιχειρηματικές προτεραιότητες, δημοσιονομικούς περιορισμούς, διαθέσιμα σύνολα δεξιοτήτων και βασικές ικανότητες, νέες τεχνολογίες και αυξανόμενη κατανόηση των αναγκών των χρηστών και των επιχειρηματικών στόχων.
4. Η συναίσθηση είναι το κλειδί.
Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον καρδιακό παλμό του οργανισμού σας, να παρακολουθείτε στενά και να νιώθετε σίγουροι για την υποδομή πληροφορικής σας. Όταν γνωρίζετε τι συμβαίνει στα πληροφοριακά συστήματα του δικτύου σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η τεχνολογία που έχετε στη διάθεσή σας είναι η σωστή και κατ’ επέκταση ταιριάζει με τους επιχειρησιακούς σας στόχους.
Εάν αναθέτετε αυτό το καθήκον σε έναν τρίτο, βεβαιωθείτε ότι ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες σας του τι θέλετε να επιτύχετε ως επιχείρηση. οπότε με αυτόν τον τρόπο θα θα βεβαιωθείτε στο κατά πόσο η υποδομή της πληροφορικής που έχετε εφαρμόσει είναι σωστή για τον οργανισμό σας και τις εξελισσόμενες ανάγκες σας. Η αυτογνωσία και η συναίσθηση εδώ είναι το κλειδί. Στον πυρήνα της, η υποδομή πληροφορικής σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τους γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και τις λειτουργικές απαιτήσεις σας.
Συμπέρασμα
Είτε είστε αρκετά τυχεροί για να βρίσκεστε σε τροχιά ανοδικής ανάπτυξης, είτε όχι, τώρα είναι η στιγμή να προσθέσετε την ορθή διαχείριση στα πληροφοριακά συστήματα τις εταιρείας σας στην κορυφή της ατζέντας σας. Βεβαιωθείτε ότι επισημοποιήσατε τη στρατηγική σας, γράφοντάς την σε μια λίστα ενεργειών. Πάνω απ ‘όλα, εξασφαλίζοντας ότι έχετε ορατότητα για το τι συμβαίνει σε ολόκληρο το ακίνητό σας στο χώρο της πληροφορικής, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε καλύτερα την τεχνολογία σας με τους κύριους επιχειρησιακούς σας στόχους.