ΑρχικήSmartphonesΗ Qualcomm πραγματοποίησε το πρώτο 5G τεστ κινητής συσκευής

Η Qualcomm πραγματοποίησε το πρώτο 5G τεστ κινητής συσκευής

Η Qualcomm πραγματοποίησε το πρώτο 5G τεστ κινητής συσκευής.

Η Qualcomm έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των smartphones 5G με την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή των δικτύων επόμενης γενιάς σε μια κινητή συσκευή.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ επιβεβαίωσε ότι ολοκλήρωσε τις δοκιμές σύνδεσης 5G στην έδρα της στο Σαν Ντιέγκο και ότι συσκευές με συμβατότητα 5G θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μόλις τα μέσα του 2019, έτοιμα για την αναμενόμενη παγκόσμια εκτόξευση των δικτύων 5G το 2020.

Η Qualcomm αναφέρει ότι πραγματοποίησε τις δοκιμές στο μόντεμ της X50 5G, το οποίο κυκλοφόρησε πέρσι, με τη δοκιμή να πραγματοποιείται στη ζώνη συχνοτήτων των 28GHz χιλιοστομέτρων. Η εταιρεία λέει ότι έχει επιτύχει ταχύτητες λήψης μέχρι 1GBps χρησιμοποιώντας το δίκτυο, αλλά στην πραγματικότητα απαιτούνται ταχύτητες έως και 5GBps όταν θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως δίκτυα 5G.

“Η επίτευξη της πρώτης εξαγγελθείσας σύνδεσης δεδομένων 5G στον κόσμο με το chipset μόντεμ Snapdragon X50 5G σε 28GHz φάσμα mmWave αποτελεί αληθινά μαρτυρία της ηγετικής θέσης της Qualcomm Technologies στην 5G και της εκτεταμένης τεχνογνωσίας στον τομέα της κινητής συνδεσιμότητας”, δήλωσε ο Cristiano Amon, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Qualcomm Technologies, ο οποίος πραγματοποίησε τις δοκιμές.

“Αυτό το σημαντικό ορόσημο και ο σχεδιασμός 5G για smartphone μας δείχνουν πώς η Qualcomm Technologies οδηγεί την 5G NR σε κινητές συσκευές για να ενισχύσει τις εμπειρίες κινητής ευρυζωνικότητας για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο”.

Παράλληλα με τις δοκιμές, η Qualcomm παρουσίασε τα σχέδιά της για πως θα πρέπει να μοιάζουν με τα έξυπνα τηλέφωνα 5G-ready, ένα νέο σχέδιο αναφοράς που αποσκοπεί στη συγκράτηση της δύναμης των 5G μέσα σε ένα smartphone.

Αυτός ο νέος σχεδιασμός, ο οποίος θα δοκιμαστεί από την εταιρεία στη συνεχή έρευνα 5G, θα επιτρέψει στους κατασκευαστές smartphone να κατασκευάσουν υπερσύγχρονες συσκευές από άκρη σε άκρη, ακόμη και για smartphones μεσαίας κατηγορίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166