480 δημοφιλείς ιστοσελίδες καταγράφουν την πληκτρολόγηση των χρηστών εν αγνοία τους

480 δημοφιλείς ιστοσελίδες καταγράφουν την πληκτρολόγηση των χρηστών εν αγνοία τους

480 δημοφιλείς ιστοσελίδες καταγράφουν την πληκτρολόγηση των χρηστών εν αγνοία τους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν διαπιστώσει ότι πάνω από 480 δημοφιλείς ιστοσελίδες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το keylogging, στέλνοντας τα δεδομένα των χρηστών σε διακομιστές τρίτων.

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο βρέθηκαν να κάνουν χρήση δόλιων προγραμμάτων τρίτου μέρους που ονομάζονται “script replay session”, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν κάθε χρήστη εν αγνοία του, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την πληκτρολόγηση, όλα τα κλικ και άλλα πολλά με την ακριβή σειρά που διεξάγονται, στέλνοντας τα σε διακομιστές τρίτων σε όλη την υφήλιο.

Οι αποκαλύψεις των ερευνητών δείχνουν τον επιθετικό βαθμό στον οποίο παρακολουθούνται οι ηλεκτρονικές δραστηριότητες των χρηστών. Στο πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο “No Boundaries”, οι ερευνητές από το Κέντρο για την Πολιτική της Πληροφορικής (CITP) του Πρίνστον, δήλωσαν ότι ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οι χρήστες επισκέφτηκαν έναν ιστότοπο για να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο ή κάποια φόρμα, αλλά το άφησαν ατελές και το εγκατέλειψαν, καταγράφηκε πλήρως.

Οι ερευνητές μελέτησαν επτά από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες που παρέχουν τέτοιου είδους προγράμματα όπως η FullStory, SessionCam, Clicktale, Smartlook, UserReplay, Hotjar και η γνωστή ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex . Τα ευρήματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον ένα από αυτά τα σενάρια χρησιμοποιείται ακόμη σε 482 κορυφαίες ιστοσελίδεςς του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη της Alexa.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη λίστα των ιστότοπων που χρησιμοποιούν αυτά τα σενάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας