ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ ESET κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το IoT

Η ESET κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το IoT

Η ESET κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το IoT και πιστεύει πως υπάρχουν σοβαρά κενά ασφαλείας σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Καθώς ο κόσμος γύρω μας γίνεται πιο έξυπνος και πιο συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, πρέπει να διασφαλιστεί ότι το internet of Things (IoT) θα παραμείνει ασφαλές για όλους και είναι υψίστης σημασίας να τα κατανοήσουμε το συντομότερο δυνατόν για να προοδεύσει η τεχνολογία περαιτέρω και να μην μείνει στάσιμη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλές από τις νεότερες έξυπνες συσκευές πάσχουν από αρκετά τρωτά σημεία και ορισμένες εξ αυτών δεν τηρούν ούτε καν τα βασικά μέτρα ασφάλειας, θέτοντας τους χρήστες σε κίνδυνο, σύμφωνα με νέες προειδοποιήσεις των ειδικών της ESET.

Το νέο τεχνικό χαρακτηριστικό του θα μας απασχολήσει τα επόμενα ότι ονομάζεται IDIOT ή ID-IoT, κοινώς «Η προστασία της ταυτότητας του διαδικτύου», και ο Zweinenberg σημείωσε ότι με τα δισεκατομμύρια των συσκευών που πρόκειται να συνδεθούν με το IoT μέσα στα επόμενα χρόνια, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά προϊόντα θα παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια προς τους χρήστες.

Η ESET τόνισε ότι «Δεν έχει σημασία αν είναι οικιακό ή βιομηχανικό δίκτυο, όλα συνδέονται μέσω του σύννεφου ή μέσω λογισμικού, Δηλαδή όλα είναι αλληλοσυνδεόμενα … και στην πραγματικότητα μπορεί να μπερδευτούν σε μέγιστο βαθμό και να μη λειτουργούν σωστά» σημείωσε.

Πώς μπορούν λοιπόν οι εταιρείες και οι καταναλωτές να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο; Τα βήματα για την προστασία μπορεί είναι αρκετά απλά, αλλά συχνά δεν ακολουθούνται , σημειώνει η ESET .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166