ΑρχικήΥπολογιστές5 σημαντικές λειτουργίες που θα τις βρείτε μόνο στις ακριβές εκδόσεις των...

5 σημαντικές λειτουργίες που θα τις βρείτε μόνο στις ακριβές εκδόσεις των Vista

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πέντε σημαντικές λειτουργίες που θα τις βρείτε μόνο στις ακριβές εκδόσεις των Windows Vista.

Στο λειτουργικό σύστημα των Windows ενσωματώνονται δεκάδες χρήσιμες και σημαντικές λειτουργίες. Δυστυχώς όμως, η πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολη. Αρκετές είναι οι εκείνες που δεν περιλαμβάνονται στις βασικές εκδόσεις, αλλά μόνο στις προχωρημένες, όπως είναι η Ultimate ή η Business και οι εκδόσεις στα 64bit.

Αποστολή και Λήψη fax

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί θεαματικά, αρκετοί είναι οι χρήστες υπολογιστών που θεωρούν αναγκαία την αποστολή και τη λήψη fax. Οι περισσότερες μητρικές κάρτες διαθέτουν ενσωματωμένο modem για τέτοιου είδους εργασίες. Πάντως, για να μπορείτε να στείλνετε και να λαμβάνετε fax, πρέπει να έχετε στην κατοχή σας μία από τις εκδόσεις Business ή Ultimate.

Απομακρυσμένος έλεγχος

Ο απομακρυσμένος έλεγχος (Remote Desktop Server) των λειτουργιών του υπολογιστή σας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των Vista εκδόσεων Business, Enterprise και Ultimate. Στην περίπτωση που είστε κάτοχοι των εκδόσεων Home Basic, Home Premium ή Starter, έχετε δύο τρόπους να ελέγξετε τον υπολογιστή σας από οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή. Πρώτον, μπορείτε να δαπανήσετε αρκετά χρήματα σε μια αντίστοιχη υπηρεσία ή, δεύτερον, να μάθετε να χρησιμοποιείτε το utility UltraVNC.

Media Center

Ένα από τα δυνατότερα σημεία του λειτουργικού συστήματος της Microsoft είναι το Media Center. O χρήστης του Media Center μπορεί να μοιραστεί φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια μέσω του δικτύου ή των δικτύων όπου ανήκει ο υπολογιστής, αλλά και να παρακολουθεί τα αγαπημένα του τηλεοπτικά προγράμματα. Δυστυχώς, αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους κατόχους των εκδόσεων Vista Business και Home Basic

Κρυπτογράφηση δεδομένων

Κρυπτογραφώντας τα δεδομένα σας στο σταθερό ή φορητό υπολογιστή σας τα προστατεύετε όταν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιείται και από άλλους χρήστες. Μια λειτουργία για την επιθυμητή κρυπτογράφηση έρχεται μέσα από τα Windows. Ακούει στο όνομα BitLocker και τυχεροί της υπόθεσης είναι οι χρήστες των εκδόσεων Business Enterprise και Ultimate, ενώ άτυχοι είναι όσοι διαθέτουν τις εκδόσεις Home Premium ή Home Basic.

Μέγεθος διαθέσιμης μνήμης RAΜ

Οι περισσότεροι σύγχρονοι προσωπικοί υπολογιστές με επεξεργαστές 64bit έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν μεγέθη μνήμης RAM μεγαλύτερα των 4GB. Δυστυχώς, για να αξιοποιηθεί αυτό, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα – δηλαδή και η έκδοση των Windows πρέπει να είναι στα 64bit.

Σε διαφορετική περίπτωση, η μέγιστη RAM που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεν ξεπερνά τα 3GB. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εγκατάσταση λειτουργικού στα 64bit θα δυσκολέψει τη χρήση του υπολογιστή σας, καθώς θα συναντήσετε αρκετά προβλήματα συμβατότητας, ενώ θα πρέπει να εγκαταστήσετε στο σύστημά σας εφαρμογές συμβατές με το λειτουργικό των 64bit.

Αν θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας όλες τις λειτουργίες που περιγράψαμε, θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας την έκδοση Ultimate των Vista στα 64bit.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166