83 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ταλανίζουν τη Microsoft, από 20 υπαλλήλους, το 2017

83 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ταλανίζουν τη Microsoft, από 20 υπαλλήλους, το 2017

83 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ταλανίζουν τη Microsoft, από 20 υπαλλήλους, το 2017.

Ένα ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Microsoft Corp διερευνά διεξοδικά σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στον εργασιακό χώρο του τεχνολογικού γίγαντα. Συγκεκριμένα ο προαναφερόμενος επισήμανε πως πέρυσι περίπου 20 υπάλληλοι κατηγορούνται για 83 καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Παρόλα αυτά η Microsoft δεν έχει καμία διάθεση να καλύψει αυτή τη σοβαρή υπόθεση, και μάλιστα επιδιώκει την εξυγίανση με την προοπτική να μην ξαναεμφανιστούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε την Πέμπτη προς τους υπαλλήλους της εταιρείας για να γνωστοποιήσει το γεγονός , από ένα ανώτερο στέλεχος της Microsoft, την Kathleen Hogan, ανέφερε ότι η Microsoft έχει δεχθεί συνολικά 83 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης το 2017, και για αυτό το γεγονός ευθύνονται 20 υπάλληλοι. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το εργατικό δυναμικό της εταιρείας υπολογίζεται ότι είναι περίπου 65.000 άτομα μόνο στις ΗΠΑ.

Η Microsoft κατηγορείται επίσης και για 84 καταγγελίες για διακρίσεις λόγω φύλου, μόνο για την περσινή χρονιά, δήλωσε η Hogan, και μάλιστα διαπιστώθηκε ότι περίπου το 10% αυτών των ισχυρισμών είναι πραγματικοί.

Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τις γυναίκες που υπέστησαν αυτή τη φρίκη περιέγραψαν πως ο αριθμός των καταγγελιών είναι πραγματικά ανεπίτρεπτος και αρκετά μεγάλος, και δήλωσαν ότι η απάντηση της ερευνητικής ομάδας της Microsoft ήταν ανεπαρκής, προφανώς για να μην πάρει μεγάλη έκταση των ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας