Τα αεροδρόμια της Ινδίας αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση των επιβατών

Τα αεροδρόμια της Ινδίας αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση των επιβατών

Τα αεροδρόμια της Ινδίας αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση των επιβατών.

Τα αεροδρόμια της Ινδίας αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την τεράστια αύξηση των επιβατών που επιθυμούν να ταξιδέψουν. Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται κάπου αλλού, δηλαδή οι αεροπορικές εταιρείες και κατ’ επέκταση τα αεροδρόμια της χώρας γνωρίζουν πως αν δεν καταφέρουν να εξυπηρετήσουν αυτή τη λαοθάλασσα, προφανώς θα χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια που είναι έτοιμα να δαπανηθούν από το επιβατικό κοινό. Οι αναλυτές προειδοποίησαν πώς αυτό το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διότι διακυβεύονται πολλά συμφέροντα από πίσω.

Έτσι για την ιστορία, η Ινδία έχει συνολικό πληθυσμό 1,324 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την τεράστια αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών, καθώς η μεσαία τάξη της Ινδίας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ειδικοί πιστεύουν πως πρέπει να χτιστούν καινούργια αεροδρόμια το συντομότερο δυνατό, αφού αυτό θα βοηθήσει ταυτόχρονα και στην αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), επειδή θα εισρεύσουν επιπλέον έσοδα στον Κρατικό κορβανά.

Η Ινδία σημείωσε έξι φορές αύξηση του αριθμού των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπλάνα κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι πολίτες επωφελούνται από τις φτηνότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, κι όλα αυτά, χάρη στην πληθώρα των εταιρειών που προσφέρουν εισιτήρια χαμηλού κόστους.

Οι Ινδικοί αερολιμένες εξυπηρέτησαν 265 εκατομμύρια εγχώριους επιβάτες το 2016, και αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ωστόσο το σύνολο του δικτύου των αεροδρομίων της χώρας είναι ικανό να εξυπηρετήσει μέχρι 317 εκατομμύρια επιβάτες, Το πιο περίεργο στοιχείων της υπόθεσης είναι ότι το 2008 ταξίδεψαν μόνο 44 εκατομμύρια Επιβάτες.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji του Μουμπάι (CSIA). Η CAPA αναφέρει ότι ήδη βρίσκεται στο 94% των επιχειρησιακών ικανοτήτων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας