Η Apple φτιάχνει τις δικές της οθόνες MicroLED για τις μελλοντικές της συσκευές

Η Apple φτιάχνει τις δικές της οθόνες MicroLED για τις μελλοντικές της συσκευές

Η Apple φτιάχνει τις δικές της οθόνες MicroLED για τις μελλοντικές της συσκευές.

Η Apple κατά το παρελθόν επέλεξε να στηρίζεται λιγότερο σε τρίτους προμηθευτές αναφορικά με τα εξαρτήματα των συσκευών της, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών που χρησιμοποιεί στα smartphone της.

Επομένως, δεν πρέπει προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, ούτως ώστε να εξαλείψει παντελώς την ανάγκη για προμήθεια εξαρτημάτων από άλλους κατασκευαστές. Μια νέα έκθεση του Bloomberg αποκαλύπτει ότι η Apple σχεδιάζει να παράγει δικές της οθόνες, οι οποίες θα βοηθήσουν τον τεχνολογικό γίγαντα να μην μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με τους ανταγωνιστές της.

Ο Mark Gurman από το Bloomberg αναφέρει, επικαλούμενος ανθρώπους που είναι μέσα στην εταιρεία, ότι η Apple έχει δημιουργήσει σε δοκιμαστική φάση μια μυστική μονάδα παραγωγής οθονών MicroLED κοντά στην έδρα της στην Καλιφόρνια. Η έκθεση προσθέτει ότι η Apple πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη οθονών MicroLED επόμενου γενιάς. Αυτές οι οθόνες χρησιμοποιούν διαφορετικές ενώσεις εκπομπής φωτός από τις τρέχουσες οθόνες OLED, και υπόσχονται να κάνουν τα μελλοντικά gadgets πιο λεπτά, πιο φωτεινά και λιγότερο ενεργοβόρα.

Η Apple ξεκίνησε το συγκεκριμένο εγχείρημα πριν από ένα χρόνο, ωστόσο ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, καθώς οι οθόνες MicroLED είναι πολύ πιο δύσκολο να παραχθούν σε σύγκριση με τις οθόνες OLED. Ωστόσο, οι μηχανικοί έχουν σημειώσει πρόοδο που επιτρέπει στην Apple να προχωρήσει πιο γρήγορα το σχέδιο ανάπτυξης και ολοκλήρωσης αυτού του μεγαλεπήβολου πλάνου.

Παρόλα αυτά εκτιμάται πως θα χρειαστούν κάποια χρόνια μέχρις ότου κυκλοφορήσουν στο εμπόριο, και κατά συνέπεια οι χρήστες θα βολεύονται προς το παρόν με τις τυπικές οθόνες που έχουν και οι ανταγωνιστές της εταιρείας, ανέφερε η έκθεση. Πιθανότατα, το Apple Watch θα είναι το πρώτο που θα αποκτήσει τη νέα οθόνη MicroLED. Πηγές από το Bloomberg λένε στο ότι η τεχνολογία θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια για να φτάσει στο iPhone.