ΑρχικήΟικονομίαActivision Blizzard: Έσοδα 1,95 δις δολ. το τρίτο τρίμηνο 2020, θα προσλάβει...

Activision Blizzard: Έσοδα 1,95 δις δολ. το τρίτο τρίμηνο 2020, θα προσλάβει 2.000 άτομα

Η Activision Blizzard ανέφερε σήμερα κέρδη που ξεπέρασαν και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες. Το franchise του Call of Duty ξεπέρασε τις οικονομικές επιτυχίες του προηγούμενου έτους, καθώς οι άνθρωποι έπαιξαν πολύ περισσότερο βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού που οφειλόταν στο lockdown με θετική συνέπεια να γνωρίσει η εταιρεία πρωτόγνωρα κέρδη.

Ο εκδότης παιχνιδιών με έδρα τη Σάντα Μόνικα, της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι τα έσοδα εκτός GAAP για το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 38% από 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή εκτός GAAP ήταν 88 σεντ, σε σύγκριση με 38 σεντς ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Activision Blizzard θα είναι 65 σεντ ανά μετοχή, με έσοδα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που ομολογουμένως αποδείχτηκε πως τελικά έπεσαν πάρα πολύ έξω.

Σε συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, ο Bobby Kotick είπε ότι η εταιρεία πρέπει να προσλάβει περισσότερα από 2.000 άτομα για να καλύψει τις απαιτήσεις για τις νέες παραγωγές στα βιντεοπαιχνίδια της. Η Activision Blizzard απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους την δεδομένη χρονική στιγμή, πράγμα που σημαίνει πως ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 12.000 υπαλλήλους σε λίγο καιρό.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε την επαναδημιουργία του Tony Hawk Pro Skater το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι υπάρχοντες τίτλοι απέφεραν και αυτοί καλά αποτελέσματα. Η Activision Blizzard πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της σπουδαία παιχνίδια όπως το Crash Bandicoot 4: It’s About Time που κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου. Η εταιρεία ελπίζει ότι και τα δύο αυτά παιχνίδια θα πετύχουν εξαιρετικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς πωλήσεων για τον Tony Hawk ή το Crash Bandicoot.

Το Call of Duty: Black Ops – Cold War θα κυκλοφορήσει σε πλατφόρμες PC, Xbox και PlayStation στις 13 Νοεμβρίου ως cross-play, cross-generasi παιχνίδι. Η επόμενη επέκταση του World of Warcraft, Shadowlands, θα ξεκινήσει στις 23 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί πως η Activision έχει 111 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Ο Kotick είπε ότι το Warzone έφτασε τις 80 εκατομμύρια λήψεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166