ΑρχικήΔιαδίκτυοURL2Video: Το AI της Google μετατρέπει ιστοσελίδες σε βίντεο

URL2Video: Το AI της Google μετατρέπει ιστοσελίδες σε βίντεο

Οι ερευνητές της Google λένε ότι έχουν αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μπορεί αυτόματα να μετατρέψει ιστοσελίδες σε σύντομα βίντεο. Και πιο αναλυτικά, το σύστημα εξάγει στοιχεία, όπως κείμενο και εικόνες και το στυλ σχεδίασης τους, συμπεριλαμβανομένων γραμματοσειρών, χρωμάτων και γραφικών διατάξεων από πηγές HTML, και έπειτα οργανώνει όλα τα στοιχεία σε μια ακολουθία, διατηρώντας την εμφάνιση, αν όχι ταυτόσημη, τουλάχιστον παρόμοια με τη σελίδα προέλευσης.

Η Google οραματίζεται ότι το σύστημα θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για επιχειρήσεις που φιλοξενούν ιστότοπους που περιέχουν πλούσιες οπτικές αναπαραστάσεις σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους. Αυτά τα στοιχεία, λέει η εταιρεία, θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν για βίντεο, επιτρέποντας ενδεχομένως σε επιχειρηματίες χωρίς εκτεταμένους πόρους να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Ένα τυπικό βίντεο κοστίζει από 880 δολάρια έως 1.200 δολάρια και μπορεί να χρειαστούν ημέρες έως εβδομάδες για την παραγωγή του, ενώ με αυτή την μεθοδολογία, η όλη διαδικασία είναι απολύτως δωρεάν και το βίντεο δημιουργείται σε χρόνο ντετέ.

Το URL2Video, το οποίο παρουσιάστηκε στο συνέδριο «User Interface Software and Technology Symposium 2020», επιλέγει αυτόματα βασικό περιεχόμενο από μια σελίδα και αποφασίζει την χρονική και οπτική παρουσίαση κάθε στοιχείου. Αυτές οι παρουσιάσεις προέρχονται από ένα σύνολο στοιχείων που προσδιορίζονται από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που τα επεξεργάζεται και τα μετατρέπει σε βίντεο, αλλά με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να φαίνεται επαγγελματικό το αποτέλεσμα, περιορίζοντας τον όγκο των πληροφοριών σε μια μόνο λήψη.

Ο λόγος που θεωρείται αρκετά αξιόλογο το URL2Video είναι γιατί αναλύει σε βάθος το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας και επιλέγει με περίτεχνο τρόπο, πως δύναται το βίντεο να είναι κατατοπιστικό και χρήσιμο για το χρήστη. δίνοντας έτσι περισσότερες δυνατότητες να αναπτυχθεί μία εταιρεία μέσω των βίντεο.

Το σύστημα καταγράφει τόσο τα ακατέργαστα στοιχεία (π.χ. αρχεία κειμένου και πολυμέσων) όσο και τις λεπτομερείς προδιαγραφές σχεδιασμού (ετικέτες HTML, στυλ CSS κ.λπ) για κάθε στοιχείο και, στη συνέχεια τα κατατάσσει σε ομάδες, και τα ταξινομεί με βάση την ακολουθία που εμφανίζονται στην εκάστοτε σελίδα. Για να καταστήσει τα βίντεο συνοπτικά, το σύστημα παρουσιάζει μόνο κυρίαρχα στοιχεία από μια σελίδα, όπως μια επικεφαλίδα και μερικά στοιχεία πολυμέσων για να περιορίσει τη διάρκεια του οπτικοακουστικού υλικού.

Επίσης, η Google ανέφερε ότι σύντομα θα προστεθεί η δυνατότητα εισαγωγής μουσικών κομματιών στο βίντεο, όπως και η δυνατότητα αφήγησης από τον ενδιαφερόμενο, εφόσον το επιθυμεί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166