Αφήστε την ντροπή εκτός γυμναστηρίου

Αφήστε την ντροπή εκτός γυμναστηρίου

Θέλουν να αθληθούν αλλά δεν τολμούν να πάνε στο γυμναστήριο, γιατί φοβούνται την σύγκριση. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης , η υπερβολική ανασφάλεια και το αίσθημα κατωτερότητας αποτελούν μερικούς βασικούς λόγους, για τους οποίους πολλοί αποφεύγουν την άσκηση.

Τα υπέρβαρα άτομα και αυτά που έχουν αδύναμο και αδύνατο μυϊκό σύστημα νιώθουν αμήχανα όταν παρευρίσκονται με άλλα μέλη στο χώρο του γυμναστηρίου, γιατί πιστεύουν ότι γίνεται σύγκριση ανάμεσα στα αγύμναστα σώματα τους και στα καλλίγραμμα των άλλων. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ντροπή που νιώθουν λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας αποτρέποντας τους από την άσκηση.

Ερευνα, που πραγματοποιήθηκε από το American Sports Data of Hartsdale και συμπεριέλαβε δείγμα 1.180 ενηλίκων, έδειξε ότι το 37% θα πήγαινε στο γυμναστήριο αν αυτό είχε διαφορετικό είδος κόσμου, ενώ το 46% θα ένιωθε πολύ καλύτερα αν υπήρχαν εξειδικευμένα προγράμματα αρχαρίων.

Ενα 23% θα προτιμούσε να κάνει ατομική προπόνηση, χωρίς την παρουσία άλλων γύρω του, παρά μόνο του προπονητή του. Οι αγύμναστοι άντρες όταν πάνε γυμναστήριο νιώθουν μειονεκτικά που δεν μπορούν να σηκώσουν τα ίδια κιλά με τους υπόλοιπους και σύντομα τα παρατάνε.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις γυναίκες, οι οποίες ντρέπονται να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό πρόγραμμα aerobic, γιατί πιστεύουν ότι θα είναι οι πρώτες που θα κουραστούν και θα σταματήσουν ή ότι θα μπερδέψουν τα βήματα της χορογραφίας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γυμναστήρια έχουν περάσει λάθος εικόνα στο ευρύτερο κοινό, αφού προβάλλονται ως χώροι συγκεντρώσεως καλλίγραμμων αντρών και γυναικών.

Αντίθετα με όσα ακούγονται, τα γυμναστήρια αφορούν κυρίως ανθρώπους με προβλήματα βάρους, ήπια προβλήματα υγείας και επιπλέον όλους αυτούς που θέλουν να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση. Γι’αυτό αποβάλλεται κάθε ενδοιασμό, ξεπεράστε την διστακτικότητα και επισκεφτείτε το κοντινότερο γυμναστήριο.

Εν τούτοις αυτό που πρέπει να θυμάστε και δεν πρέπει να το βγάλετε ποτέ από το μυαλό σας είναι ότι το γυμναστήριο και η γυμναστική πρέπει να σας γίνει συνήθειο, γιατί προφανώς θα ενισχύσει πάνω από όλα την υγεία σας, και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Προηγούμενο άρθροΟ γάμος σήμερα μάλλον δεν είναι της… μόδας
Επόμενο άρθροΗ μαμά Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική (Βίντεο άποψη)
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Το Μοναδικό μου όπλο είναι το γράψιμο, και καμαρώνω που δεν υποκύπτω σε πειρασμούς ή απειλές. Προτιμώ να πεθάνω άφραγκος, παρά να ζω χορτάτος και με λερωμένη συνείδηση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ