ΑρχικήΕιδήσειςΑυτός είναι ο πρώτος κατοικήσιμος πλανήτης;

Αυτός είναι ο πρώτος κατοικήσιμος πλανήτης;

Αυτός είναι ο πρώτος κατοικήσιμος πλανήτης και έχει, μάλιστα, το μέγεθος της Γης…

Ο Δορυφόρος της Διεθνούς Μετεωρολογικής Έρευνας (TESS) της NASA, έκανε μια συναρπαστική νέα ανακάλυψη, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει περαιτέρω στην αναζήτηση ενός μελλοντικού σπιτιού για την ανθρώπινη φυλή.

Ο «κυνηγός πλανητών», όπως είναι επίσης γνωστός ο δορυφόρος, βρήκε τον πρώτο πλανήτη σε μέγεθος Γης σε μια ζώνη, όπου οι συνθήκες μπορούν να επιτρέψουν την παρουσία υγρού νερού στην επιφάνεια.

Ο δυνητικά κατοικήσιμος πλανήτης , ο οποίος ονομάζεται «TOI 700 d» βρίσκεται 100 έτη φωτός μακριά, στον νότιο αστερισμό Ντοράντο (Dorado).

«Ο TESS σχεδιάστηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του, ειδικά για να βρει πλανήτες μεγέθους Γης, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τα αστέρια», δήλωσε ο Πολ Χερτζ (Paul Hertz), διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον.

Η ανακάλυψη του «TOI 700 d» από τον TESS είναι σημαντικό επιστημονικό εύρημα, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer.

Ο «TOI 700d» είναι ένας από τρεις πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι νάνο, ο οποίος έχει το 40% της μάζας του Ήλιου.

Οι άλλοι δύο πλανήτες οι «TOI 700 b» και «TOI 700 c», είναι πολύ βραχώδεις ή αεριώδεις ώστε να είναι κατοικήσιμοι.

Αν και δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούν στον «TOI 700 d», οι επιστήμονες της NASA λένε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό που γνωρίζουμε – όπως το μέγεθος του πλανήτη και τον τύπο του αστέρα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται – για να κάνουν προβλέψεις σχετικά με το τι είναι δυνατό να γίνει σε αυτόν τον νέο πλανήτη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166