Αγωγή στην AT&T γιατί έλεγε ψέματα στους επενδυτές για το DirecTV Now

Αγωγή στην AT&T γιατί έλεγε ψέματα στους επενδυτές για το DirecTV Now

Δυστυχώς η Αμερικανική εταιρεία AT&T αποδείχθηκε ό,τι έλεγε ψέματα στους επενδυτές προκειμένου να κρύψει την αποτυχία της τηλεοπτικής υπηρεσίας DirecTV Now, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία με αρνητική συνέπεια να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αγωγή που θα την οδηγήσει κατηγορούμενη στο δικαστήριο, και φυσικά, ως γνωστόν τα Αμερικανικά δικαστήρια δεν αστειεύονται με τέτοιου είδους υποθέσεις.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως η AT&T είπε στους επενδυτές ό,τι το DirecTV Now συνεχίζει την ανοδική του πορεία ακόμη και όταν η βάση των συνδρομητών της μειώθηκε λόγω της αύξησης των τιμών στα συνδρομητικά πακέτα και της διακοπής των διαφημιστικών εκπτώσεων.

Ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, αφού στην προκειμένη περίπτωση δεν κατηγορείται μόνο η εταιρεία, αλλά και τα διευθυντικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Randall Stephenson, ό,τι παραβίασαν τον Αμερικάνικο επικείμενο νόμο εν γνώσει τους ή απερίσκεπτα, προβάλλοντας ψευδείς δηλώσεις στους επενδυτές, και συνάμα γιατί παρέλειψαν να αποκαλύψουν ορισμένα σημαντικά ζητήματα που επηρέασαν τις πωλήσεις του DirecTV Now.

Στην καταγγελία αναφέρεται λεπτομερώς πως: «Μέσω των τριμηνιαίων και ετήσιων οικονομικών εκθέσεων, ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και επίσημων εγγράφων, η AT&T και τα στελέχη της φέρονται να προέβαιναν συστηματικά σε αυτές τις ενέργειες προς τους μετόχους, τους επενδυτές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με δόλιο τρόπο. Και κατ’ επέκταση, με απώτερο σκόπο να επηρεάσουν την αγορά, επειδή δεν αποκάλυψαν σημαντικές αρνητικές πληροφορίες και γιατί παραποίησαν την αλήθεια για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και τις επιχειρηματικές προοπτικές της».

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το DirecTV Now είναι μια διαδικτυακή έκδοση του DirecTV, που παρέχεται χωρίς δορυφορική σύνδεση.

Αξίζει να επισημάνουμε πως πέραν των ενδεχόμενων ποινών φυλάκισης που πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι, εκτιμάται πως η εταιρεία ίσως να καταβάλει τεράστια οικονομική αποζημίωση μαμούθ σε όσους έχουν πληγεί από ετούτη την απάτη.

Ωστόσο το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι αρκετά σοβαρό προφανώς γιατί επρόκειτο καθαρά για μία οργανωμένη απάτη, κάτι που αντικειμενικά δεν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αφού εκεί ο νόμος δουλεύει και ισχύει για όλους, και όχι αποσπασματικά ή με εξαιρέσεις, όπως είθισται να γίνεται στην Ελλάδα (τρομάρα μας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας