Αγορά netbook, ποια μοντέλα αξίζουν να αγοράσετε

Αγορά netbook, ποια μοντέλα αξίζουν να αγοράσετε

Χωρίς καμία αμφιβολία, τα notebooks αποτελούν τη δημοφιλέστερη κατηγορία για όσους εισέρχονται στον θεσπέσιο κόσμο των υπολογιστών, προφανώς γιατί το κόστος αγοράς μιας τέτοιας συσκευής είναι πραγματικά πάμφθηνο εν αντιθέσει με τα laptops.

Βέβαια για να ακριβολογούμε στα γραφόμενα μας, μπορεί η αγορά των netbooks να βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή στο απόγειο της δόξας του, αλλά και τα laptops με οθόνη 15,4” και άνω, αποδεικνύονται εξίσου δημοφιλή μεταξύ των χρηστών. Για τις ανάγκες του συγκριτικού τεστ συγκεντρώσαμε και αξιολογήσαμε 7 μοντέλα αυτής της κατηγορίας με κόστος από 199 ευρώ μέχρι και 799 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος αυτών των υπολογιστών δεν εξαντλείται στο συγκεκριμένο εύρος τιμών, αφού ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε ένα πραγματικό πανίσχυρο notebook που θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε “βαριές” εργασίες.

Μπορεί η αγορά των netbooks να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειό της (τεύχος 48, Ιανουάριος 2009), αλλά τα laptops με οθόνη 15,4” αποδεικνύονται εξίσου δημοφιλή μεταξύ των χρηστών. Για τις ανάγκες του συγκριτικού τεστ συγκεντρώσαμε και αξιολογήσαμε 7 μοντέλα αυτής της κατηγορίας με κόστος από 499 ευρώ μέχρι και 799 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος αυτών των υπολογιστών δεν εξαντλείται στο συγκεκριμένο εύρος τιμών, αφού ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε ένα πραγματικό πανίσχυρο notebook που θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε “βαριές” εργασίες.

Βασικά χαρακτηριστικά

Όλα τα notebooks που είχαμε στη διάθεσή μας έχουν οθόνη μεγέθους 15,4”, εκτός από ένα (HP Compaq Pressario CQ60-240EV), που έχει οθόνη μεγέθους 15,6”. Η διαφορά αυτή δεν είναι ιδιαίτερα ευκρινής ως φυσικό μέγεθος και φαίνεται περισσότερο στην ανάλυση, η οποία στην περίπτωση του μηχανήματος της HP είναι 1366 x 768 pixels, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μηχανήματα που διαθέτουν ανάλυση 1280 x 800 pixels.

Βασικά χαρακτηριστικά της ποιότητας της οθόνης είναι η γωνία θέασης, η απόδοση του μαύρου χρώματος αλλά και ο χρόνος απόκρισης, στοιχεία που αποτέλεσαν και κριτήρια κατά τη βαθμολόγηση. Οι επεξεργαστές που φαίνεται να προτιμούν οι εταιρείες για αυτή την κατηγορία φορητών υπολογιστών είναι οι διπύρηνοι της Intel, με συχνότητα λειτουργίας από 1,8 έως 2,2GHz.

Εξαίρεση αποτελεί το μοντέλο Turbo-X Prime GS G575-216 που ενσωματώνει επεξεργαστή Celeron, ο οποίος και αποδίδει σε γενικές γραμμές χαμηλότερα. Η ποσότητα της μνήμης κυμαίνεται από 1 έως και 4GB RAM, αν και θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι για να εργαστείτε με άνεση στα Windows Vista, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 2GB (προτείνονται τα 3GB).

Το μέγεθος του σκληρού δίσκου που θα πρέπει να επιλέξετε, εξαρτάται πάντα από τις αποθηκευτικές σας ανάγκες, ενώ στα μοντέλα που είχαμε στη διάθεσή μας συναντήσαμε χωρητικότητες από 160 έως και 320GB. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, κάποια από τα μοντέλα ενσωματώνουν onboard υπό-σύστημα, με αποτέλεσμα χαμηλότερες επιδόσεις κυρίως στα παιχνίδια.

Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένα notebooks που έχουν συμπεριλάβει ανεξάρτητες κάρτες γραφικών, οι οποίες προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα (κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη βαθμολογία). Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού είναι λίγο πολύ γνωστά. Ασύρματη κάρτα δικτύου Wi-Fi, express card, modem, θύρα τοπικού δικτύου ethernet, firewire, e-Sata, θύρες USB αλλά και αναγνώστης καρτών μνήμης.

HP 550

Το πρώτο από τα τρία μηχανήματα της HP που είχαμε στη διάθεσή μας, είναι και το δεύτερο πιο οικονομικό του τεστ, με κόστος λίγο μεγαλύτερο από 500 ευρώ. Πρόκειται για ένα notebook βασικών προδιαγραφών, το οποίο και προορίζεται για χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από το σύστημά τους. Ο εξοπλισμός του είναι λιτός, καθώς περιλαμβάνει μόνο 1GB μνήμης, σκληρό δίσκο 160GB (ο μικρότερος στο τεστ), αλλά και ενσωματωμένο στο motherboard υπό-σύστημα γραφικών.

Οι επιδόσεις του είναι μέτριες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο υπολογιστής δεν μπόρεσε καν να ολοκληρώσει το σχετικό benchmark για το gaming. Ξεχωρίζει, παρόλα αυτά, για την αυτονομία του, η οποία ανέρχεται στα 214 λεπτά συστηματικής χρήσης. Σίγουρα δεν προορίζεται για παιχνίδια, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ικανοποιητική λύση, εφόσον δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

HP Compaq 6730s DT4200

Ο DT4200 αποτελεί μια συνολικά καλή λύση, καθώς διαθέτει επαρκή εξοπλισμό, αλλά και πολύ καλές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα. Τα 3GB μνήμης, ο σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320GB, αλλά και η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών ικανοποιητικών επιδόσεων είναι βασικά στοιχεία του εξοπλισμού του. Από το κομμάτι των επιδόσεων αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι συγκέντρωσε το απόλυτο στο ένα από τα δύο τεστ για τις επιδόσεις στα παιχνίδια.

Η οθόνη του διακρίθηκε επίσης για την φωτεινότητά της, αλλά και την καλή απόδοση του μαύρου χρώματος. Διαθέτει επίσης τέσσερις θύρες USB (ιδιαίτερα ικανοποιητικός αριθμός), για να συνδέσετε τις περιφερειακές σας συσκευές. Στην τιμή, τέλος, συμπεριλαμβάνεται και τσάντα μεταφοράς.

HP Compaq Pressario CQ60-240EV

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το συγκεκριμένο notebook της HP είναι το μοναδικό που διαθέτει οθόνη μεγέθους 15,6” και ανάλυσης 1366 x 768 pixels. Οι επιδόσεις του κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα, σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα συστήματα του τεστ, ενώ από τον εξοπλισμό ξεχωρίσαμε τη θύρα HDMI, για τη σύνδεση σε τηλεοράσεις και monitor υψηλής ανάλυσης (high definition). Τα 3GB που ενσωματώνει το σύστημα είναι επαρκές ποσό μνήμης για την εκτέλεση εφαρμογών στα Windows, ενώ ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 250GB. Διαθέτει επίσης ποιοτική οθόνη, αν και το δυνατό χαρακτηριστικό του υπολογιστή είναι η μεγάλη του αυτονομία, η οποία ανέρχεται σε 210 λεπτά συστηματικής χρήσης.

Toshiba Satellite A300-1T2

Το πρώτο από τα δύο μηχανήματα της Toshiba κατάφερε να αποσπάσει τη δεύτερη θέση στη συγκεντρωτική βαθμολογία του τεστ τόσο εξαιτίας των πολύ καλών του επιδόσεων όσο και χάρις στον πλήρη εξοπλισμό του. Συγκέντρωσε την υψηλότερη συγκεντρωτική βαθμολογία στο PCMark Vantage, αλλά και στο Worldbench 6, ενώ διαθέτει σύμφωνα με τις μετρήσεις και τον ταχύτερο σκληρό δίσκο (χωρητικότητας 320GB).

Η οθόνη του είναι πολύ φωτεινή, αν και διαθέτει συγκριτικά υψηλό χρόνο απόκρισης, ενώ η αυτονομία του κυμαίνεται σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα, με 159 λεπτά συστηματικής χρήσης. Ο εξοπλισμός του είναι επίσης πλήρης, περιλαμβάνοντας 4 θύρες USB 2.0, Firewire, Express Card, TV Out (S-Video), αλλά και e-SATA για τη σύνδεση γρήγορων εξωτερικών σκληρών δίσκων.

Toshiba Satellite L300-1EF

Αν επιθυμείτε έναν προσιτό οικονομικά φορητό υπολογιστή, ο οποίος διαθέτει απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις και εξοπλισμό, ο L300 της Toshiba αποτελεί αναμφισβήτητα την καλύτερη επιλογή. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που απέσπασε τη σχετική διάκριση απόδοσης/τιμή (Aγόρασέ το) σε αυτό το συγκριτικό τεστ. Σημαντική έλλειψη, παρόλα αυτά, θεωρούμε την απουσία αναγνώστη καρτών, χαρακτηριστικό του εξοπλισμού που συναντήσαμε ανεξαιρέτως σε όλα τα υπόλοιπα notebooks.

Οι επιδόσεις στα παιχνίδια είναι μέτριες (κυρίως εξαιτίας της κάρτας γραφικών). Ο σκληρός δίσκος χωρητικότητας 250GB είναι ιδιαίτερα γρήγορος, ενώ η οθόνη διαθέτει εξαιρετική ποιότητα με κορυφαίο χρόνο απόκρισης, πολύ καλή φωτεινότητα αλλά και γωνία θέασης. Η αυτονομία, τέλος, είναι επίσης πολύ ικανοποιητική, αγγίζοντας τα 199 λεπτά συστηματικής χρήσης.

Turbo-X Prime GMN64-432

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής Turbo-X συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις επί μέρους κατηγορίες των επιδόσεων και του εξοπλισμού, με φυσικό επακόλουθο να καταλαμβάνει παράλληλα και την πρώτη θέση στο συγκριτικό τεστ. Διαθέτει βέβαια την υψηλότερη τιμή μαζί με τον A300 της Toshiba, αν και θα σημειώναμε ότι τα χρήματα που θα ξοδέψετε για αυτόν, δικαιολογούνται πλήρως.

Η οθόνη του – η οποία διαθέτει εξαιρετική γωνία θέασης – παρόλο που έχει μέγεθος 15,4” εμφανίζει ανάλυση 1680 x 1050 pixels. Ο GMN64-432 διαθέτει μια καλή κάρτα γραφικών, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντεπεξέλθει άψογα στα παιχνίδια, ενώ είναι και ο μόνος υπολογιστής που ενσωματώνει 4GB μνήμης.

Είναι επίσης το μοναδικό notebook που υποστηρίζει το Wi-Fi πρωτόκολλο 802.11n, το οποίο συνδυάζει ταχύτερη διαμεταγωγή δεδομένων αλλά και μεγαλύτερη εμβέλεια σε σχέση με το 802.11g. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εξοπλισμού του να αναφέρουμε επίσης την ύπαρξη θύρας HDMI, αλλά και τον αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων (fingerprint reader) για να κλειδώνετε το notebook με τα δάχτυλά σας.

Turbo-X Prime GS G575-216

Ο δεύτερος υπολογιστής Turbo-X του τεστ είναι το πιο οικονομικό μοντέλο από αυτά που είχαμε στη διάθεσή μας, την ίδια στιγμή που είναι και το μοναδικό laptop που δεν χρησιμοποιεί διπύρηνο επεξεργαστή. Όσον αφορά τις επιδόσεις του βρίσκεται στην τελευταία θέση στη σχετική λίστα, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το σχετικό benchmark για το gaming (κάτι που συνέβη και με τον HP 550).

Ο G575-216 μπορεί να αντεπεξέλθει μόνο σε βασικές ανάγκες του χρήστη, όπως είναι για παράδειγμα οι εφαρμογές γραφείου αλλά και η πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η χαμηλή τιμή του, παρόλα αυτά, μπορεί να δελεάσει τους χρήστες που δεν επιθυμούν τίποτα περισσότερα από έναν φορητό υπολογιστή.

Notebooks made in Greece

Πολλές ελληνικές εταιρείες διαθέτουν σήμερα στην αγορά notebooks ιδίας κατασκευής που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Το Texnologia.Net διεξήγαγε μια έρευνα αγοράς και σας προτείνει 10 δημοφιλή συστήματα με κόστος έως τα 1.000 ευρώ.

Ο χρήστης που σκέφτεται να αγοράσει notebook, βρίσκεται ουσιαστικά μεταξύ δύο επιλογών – θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προτιμήσει κάποιο σύστημα διεθνούς κατασκευαστή ή αν τελικά θα στραφεί σε κάποιον αντίστοιχο έλληνα. Όλες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων πληροφορικής, αλλά και πολλές ελληνικές αντιπροσωπίες, συνθέτουν τα δικά τους notebooks, δημιουργώντας έτσι λύσεις για κάθε ανάγκη αλλά και τσέπη.

Για τις ανάγκες αυτού του άρθρου, επιλέξαμε 10 ελληνικά notebooks κατασκευασμένα από 5 από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες του χώρου. Μοναδικός μας περιορισμός ήταν το κόστος, το οποίο επιλέξαμε να είναι τα 1.000 ευρώ κατά προσέγγιση. Με αυτά τα χρήματα μπορείτε να βρείτε άκρως ικανοποιητικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Ακολούθως, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα τα χαρακτηριστικά των υπολογιστών που συναντήσαμε κατά την έρευνα, βοηθώντας σας με αυτόν τον τρόπο να επιλέξετε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εσάς.

Βασικά υπό-συστήματα

Η επιλογή του μεγέθους της οθόνης που θα καθορίσει και το συνολικό μέγεθος αλλά και βάρος του notebook, είναι ένας από τους πρώτους παράγοντες που θα εξετάσετε πριν την αγορά. Σε γενικές γραμμές, από την έρευνα που διεξαγάγαμε, τα περισσότερα laptops με τιμή μέχρι και 1.000 ευρώ ενσωματώνουν οθόνη μεγέθους 15,4 ιντσών και ανάλυσης 1280 x 800 pixels.

Από τους δέκα φορητούς υπολογιστές που παρουσιάζουμε σε αυτές τις σελίδες, οι εννέα διαθέτουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και μόνο ένας από αυτούς ενσωματώνει οθόνη 17 ιντσών και ανάλυση 1440 x 900 pixels. Αν συνηθίζετε να μετακινήστε πολύ και να παίρνετε μαζί σας το notebook, το μέγεθος, αλλά και το βάρος του, είναι σημαντικοί αγοραστικοί παράγοντες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι μάλλον καλύτερα να προτιμήσετε την οθόνη των 15,4 ιντσών.

Στο “κομμάτι” του επεξεργαστή, τα πράγματα φαίνονται να είναι αρκετά παγιωμένα. Στα περισσότερα συστήματα αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιείται ο Core 2 Duo της Intel, με συχνότητες που ξεκινάνε από τα 2 και φτάνουν μέχρι και τα 2,4 GHz. Οι διαφορές στην ταχύτητα είναι σχετικά μικρές και σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να σας απασχολήσουν κατά την επιλογή σας.

Σημειώστε, επίσης, ότι αρκετά είναι πλέον τα notebooks που ενσωματώνουν τους νέους επεξεργαστές Core 2 Duo Penryn, οι οποίοι προσφέρουν σε γενικές γραμμές χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις, ενώ εκπέμπουν και χαμηλά ποσά θερμότητας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους φορητούς υπολογιστές. Στον συνοδευτικό πίνακα με τα μοντέλα, θα βρείτε έναν “κωδικό” δίπλα από το κάθε μοντέλο επεξεργαστή. Οι CPU των “σειρών” 8 και 9 χρησιμοποιούν την τεχνολογία Penryn (T8100 και T8300, όσον αφορά τα notebooks που εξετάζουμε).

Διαφορές ωστόσο εντοπίζονται στο ποσό της μνήμης RAM, η οποία συνήθως είναι 2, ή 4 GB. Θα πρέπει να γνωρίζετε, παρόλα αυτά, πως όλες οι 32-bit εκδόσεις των Windows XP και Vista, δεν αναγνωρίζουν περισσότερα από – κατά προσέγγιση – 3GB μνήμης, ανεξάρτητα από το πόσο εσείς έχετε. Για να μπορέσει το σύστημα να αναγνωρίσει και τα 4GB μνήμης, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την αντίστοιχη 64-bit έκδοση των Windows. Όλοι οι επεξεργαστές της σειράς Core 2 Duo της Intel υποστηρίζουν 64-bit τεχνολογία, με αποτέλεσμα να “δέχονται” 64-bit εκδόσεις των Windows. Το λειτουργικό σύστημα πάντως που συμπεριλαμβάνεται με την αγορά του notebook είναι 32-bit. Ακόμα και έτσι βέβαια, τα Windows Vista σαφώς και θα “πηγαίνουν” καλύτερα με 3GBs μνήμης.

Οι σκληροί δίσκοι που συναντήσαμε στα μοντέλα, χρησιμοποιούν την τεχνολογία SATA για τη σύνδεση με τη motherborad, η οποία αποτελεί και το “στάνταρτ” σε αυτή την περίπτωση. Οι χωρητικότητες κυμαίνονται από 160-320GB.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι “δυνατές” κάρτες γραφικών που τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν. Αν και τα notebooks σε γενικές γραμμές δεν προορίζονται για παιχνίδια, κάποια από αυτά ενσωματώνουν λύσεις όπως η Geforce 8600M GT της NVIDIA, η οποία μπορεί να αντεπεξέλθει και με το παραπάνω σε αυτόν τον ρόλο. Η πτώση των τιμών των υπό-συστημάτων επέτρεψε στους κατασκευαστές να “χωρέσουν” στην τιμή των 1.000 ευρώ αξιόλογες κάρτες γραφικών και να αποφύγουν onboard λύσεις που ουσιαστικά σας περιορίζουν στο “κομμάτι” του gaming.

Όσον αφορά τον ήχο, όλα τα notebooks διαθέτουν ενσωματωμένη στο motherborad κάρτα ήχου, υποστηρίζοντας από 2 κανάλια (στερεοφωνικό) μέχρι και 7.1 surround ήχο.

Δικτύωση και συνδεσιμότητα

Εκτός από την κλασική θύρα ethernet για ενσύρματη δικτύωση, συναντήσαμε επίσης παντού λειτουργία Wi-Fi για την επικοινωνία του υπολογιστή με ασύρματο router και ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Με την ευρεία διάδοση των συνδέσεων ADSL αλλά και των ασύρματων router, το Wi-Fi σάς εγγυάται ότι μπορείτε να έχετε Internet από τον φορητό υπολογιστή σας από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού επιθυμείτε – και το σημαντικότερο, χωρίς καλώδια. Περιλαμβάνεται φυσικά ενσωματωμένο το κλασικό modem για σύνδεση μέσω dial-up, ενώ κάποια μοντέλα διαθέτουν επίσης Bluetooth για την ασύρματη επικοινωνία με άλλες φορητές συσκευές, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα.

Οι βασικές θύρες σύνδεσης περιφερειακών συσκευών στον φορητό υπολογιστή είναι αναμφισβήτητα οι USB. Σε αυτές μπορείτε να συνδέσετε μια τεράστια πληθώρα εξωτερικών συσκευών, όπως για παράδειγμα σκληρούς δίσκους και εκτυπωτές. Η θύρα firewire, θα σας επιτρέψει να συνδέσετε την ψηφιακή βιντεοκάμερά σας με τον υπολογιστή για να “περάσετε” ψηφιακά το βίντεό σας κατευθείαν στον σκληρό δίσκο χωρίς απώλειες στην ποιότητα. Ορισμένοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι διαθέτουν επίσης δυνατότητα σύνδεσης μέσω firewire, με βασική διαφορά τη μεγαλύτερη μεταφορά δεδομένων σε σχέση με το USB.

Μία συνήθης προσθήκη, είναι επίσης και η θύρα υποδοχής κάρτας PCI Express. Σε αυτήν μπορείτε να συνδέσετε από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μέχρι TV tuners, αλλά και κάρτες ήχου. Οι θύρες D-Sub και TV Out, θα σας επιτρέψουν να συνδέσετε το notebook σε κάποιο εξωτερικό monitor ή τηλεόραση αντίστοιχα και να προβάλετε την εικόνα σας σε μια μεγαλύτερη οθόνη – ιδανική περίπτωση για να βλέπετε, για παράδειγμα, ταινίες DVD ή να παίζετε παιχνίδια στη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού σας. Ορισμένα notebooks ενσωματώνουν επίσης έξοδο HDMI για σύνδεση σε τηλεόραση LCD υψηλής ανάλυσης.

Άλλες λεπτομέρειες

Ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί επίσης και το ενσωματωμένο TV tuner, το οποίο θα μετατρέψει τον φορητό υπολογιστή σε “κινητή” τηλεόραση, ώστε να παρακολουθείτε στην οθόνη του τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα.

Συναντήσαμε επίσης ενσωματωμένη web camera στην οθόνη πολλών notebooks καθώς και αναγνώστη καρτών μνήμης για την εύκολη μεταφορά των φωτογραφιών σας από την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Κάποια από τα laptops διαθέτουν επίσης αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος προσθέτει επιπλέον ασφάλεια στη διαχείριση του υπολογιστή, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που προσφέρουν μια σειρά χρήσιμων προγραμμάτων όπως anti-virus, πρόγραμμα αντιγραφής οπτικών δίσκων και εφαρμογή αναπαραγωγής ταινιών DVD.

Υπάρχουν, τέλος, προσφορές για σύνδεση στο Διαδίκτυο αλλά και δωρεάν σταθερή τηλεφωνία για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας