Alien Resurrection (video game)

Alien Resurrection (video game)
  • Εκδότης: Fox Interactive
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Argonaut Games
  • Είδος: First person shooter
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Οκτωβρίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation
  • Mode: Single player

Δεν θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να διαπιστώσετε ότι το Alien Resurrection είναι ένας πραγματικά καλός τίτλος, απόλυτα αντάξιος των προσδοκιών σας και της κονσόλας σας.

Ο σχεδιασμός του διαθέτει μερικά πολύ αξιόλογα στοιχεία που το κάνουν όντως απολαυστικό, αλλά παραδόξως δεν του επιτρέπουν να φτάσει τόσο ψηλά ώστε να γίνει top game! Σας μπέρδεψα έτσι; Θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ…

Το παιχνίδι έχει βέβαια save points, αλλά είναι ελάχιστα και πολύ μακριά το ένα από το άλλο.

Το γεγονός αυτό σας κάνει να αισθάνεστε τρωτός, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για να πάρετε στα χέρια σας κάποιο όπλο, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τα μισά του πρώτου επιπέδου! (Και τί…; Ένα απλό πιστολάκι…! Ευτυχώς που οι σφαίρες του δεν τελειώνουν…). Και έφτασε η στιγμή που θ’ αντιμετωπίσετε τον πρώτο εχθρό: 12 σφαίρες, (ολόκληρος δηλαδή ο γεμιστήρας), αρκούν για να τον ρίξετε!

Το Alien Resurrection διαφέρει από τα υπόλοιπα shooters πρώτου προσώπου. Η αληθινή μαγεία του παιχνιδιού είναι ότι έχετε πάντα μια αίσθηση αβεβαιότητας. Ούτε η ποιότητα, ούτε η ποσότητα του οπλισμού σας παίζουν ρόλο. Ακόμα κι αν έχετε στα χέρια σας το πανίσχυρο Pulse Rifle και είσαστε γεμάτοι με πυρομαχικά, απαιτείται υπολογισμός και προσοχή για να επιβιώσετε.

Οι εχθροί έρχονται τρέχοντας κατά πάνω σας από παντού: σέρνονται στο έδαφος, περπατάνε στους τοίχους, πέφτουν από το ταβάνι… ψάχνουν να χτυπήσουν το αδύνατο σημείο σας!

Για να ολοκληρώσετε τα γεμάτα πρόκληση επίπεδα του παιχνιδιού, πρέπει να είσαστε συγκρατημένοι με τα πυρομαχικά σας.

Πώς να το καταφέρετε όμως αυτό, όταν σας επιτίθενται ταυτόχρονα τρεις εξωγήϊνοι, γεμίζοντάς σας πανικό; Πυροβολείτε απεγνωσμένα εδώ κι εκεί… Δεν πρέπει να χάσετε… Κι έχει περάσει πολύ ώρα από τότε που σώσατε την πρόοδό σας για τελευταία φορά… Θα σας πάρει αρκετό χρόνο για να συνηθίσετε τον αλλόκοτο χειρισμό του παιχνιδιού. Θα φτάσετε τουλάχιστον στο 4ο με 5ο επίπεδο!

Ο αριστερός μοχλός του Dual Shock χρησιμοποιείται για να κινείστε, ενώ ο δεξιός για να κοιτάτε τριγύρω σας. Με λίγα λόγια, θα έχετε την εντύπωση ότι έχετε άλλον έναν «εχθρό» για να αντιμετωπίσετε: το control pad! Η κατάσταση χειροτερεύει όταν είστε περικυκλωμένος από τους εξωγήϊνους. Θα «τα χάσετε», θα πανικοβληθείτε, και θ’ αρχίσετε να στρίβετε τους μοχλούς πέρα-δώθε. Αν είσαστε αγχωτικός τύπος, ο χειρισμός του παιχνιδιού θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σας!

Πάντως, υπάρχει λύση στο πρόβλημα: Αγοράστε ένα PSX mouse! Με τη χρήση του το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολο, πιο προσιτό και πιο διασκεδαστικό!

Όσον αφορά τους γρίφους, θα ικανοποιηθείτε δίχως άλλο. Θέλετε διακόπτες; Θέλετε κλειδιά; Δόξα το Θεό, υπάρχουν πολλά από τα προηγούμενα μέσα στο λαβύρινθο του παιχνιδιού. Η δράση του παιχνιδιού είναι έντονη και αρκετά ισσοροπημένη, αν και μερικές φορές επαναλαμβάνεται. Θα επισκέπτεστε γνώριμα δωμάτια, θα αντιμετωπίζετε τις ίδιες προκλήσεις… Ποτέ όμως δε θα βαρεθείτε!

Το Alien Resurrection ξέρει και μπορεί να σας συναρπάσει μέχρι να χάσετε! Τη μια στιγμή, όλα ωραία και καλά, βρίσκεστε στο μέσο της μάχης και υπερασπίζεστε τη ζωή σας και την άλλη στιγμή, είσαστε παρελθόν!

Ειλικρινά, δε νομίζω να υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να γυρνάτε πίσω και να τραβάτε πάλι τα ίδια από την αρχή! Δε σας κρύβω ότι δεν ξέρω και γω πως κρατήθηκα και δεν έσπασα την κονσόλα ρίχνοντας και τα σχετικά σχόλια.

Εάν εξαιρέσετε την παραπάνω ιδιοτροπία του, το Alien Resurrection είναι ένα έξοχο παιχνίδι που πρέπει να αποκτήσετε! Τα υπόλοιπα (επαναλαμβανόμενο gameplay, ασυνήθιστος χειρισμός), συνηθίζονται εύκολα και γρήγορα θα τα ξεπεράσετε, για να μην πω ότι έχουν κι αυτά τη γοητεία τους! Οπλιστείτε, λοιπόν με ένα mouse, με αρκετή υπομονή και απολαύστε το μεγαλείο του παιχνιδιού!

Διάβασε επίσης: Σερφάρετε στο κύμα. Μην τους κοιτάτε, μιμηθείτε τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας