Η Activision Blizzard κατηγορείται ότι εκφοβίζει τους εργαζόμενους

Η Activision Blizzard κατηγορείται ότι εκφοβίζει τους εργαζόμενους

Η Activision Blizzard κατηγορείται ότι εκφοβίζει τους εργαζόμενους που προσπαθούν να συνδικαλιστούν, δήλωσαν οι ίδιοι συνδικαλιστές, και μάλιστα αυτό το γεγονός συμβαίνει λίγους μήνες αφότου ο Αμερικανός κατασκευαστής βιντεοπαιχνιδιών βρέθηκε αντιμέτωπος με μήνυση για τοξικές συμπεριφορές στο χώρο εργασίας του.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία πίσω από το “Call of Duty” και το “World of Warcraft” υποσχέθηκε αλλαγή προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο μετά από διάφορες καταγγελίες για σεξισμό και διακρίσεις.

Το συνδικαλιστικό σωματείο Communications Workers of America (CWA) δήλωσε εχθές την Τρίτη ότι «έχει καταθέσει επίσημα καταγγελία για κατηγορίες τύπου ULP (αθέμιτη εργασιακή πρακτική) εναντίον της εταιρείας για εκφοβισμό των εργαζομένων και την σκόπιμη κατάργηση των συνδικάτων».

Σε ανακοίνωση του, το σωματείο ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν μία εκστρατεία με την ονομασία “Better ABK” μετά από καταγγελία που έγινε τον Ιούλιο, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, κατηγορώντας την εταιρεία ότι στον εργασιακό της χώρο, επικρατεί μια τοξική κουλτούρα παρενόχλησης και σεξισμού κατά των υπαλλήλων της.

Αυτή η εκστρατεία είναι μέρος μιας «στρατηγικής προσπάθειας οργάνωσης των εργαζομένων για να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι προγραμματιστές πίσω από ένα κοινό σύνολο προβλημάτων που δεν τους επιτρέπουν να δουλέψουν με την ησυχία τους».

Η CWA ανέφερε ότι η Activision Blizzard «χρησιμοποιεί καταναγκαστικές τακτικές για να αποτρέψει τους υπαλλήλους της από την άσκηση των δικαιωμάτων τους».

Ο Τομ Σμιθ, διευθυντής της CWA δήλωσε: «Η διοίκηση θα μπορούσε να έχει απαντήσει με ταπεινότητα και προθυμία απέναντι σε αυτές τις βαριές κατηγορίες, και παράλληλα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις φρικτές συνθήκες που αντιμετώπισαν ορισμένοι εργαζόμενοι της ABK»,

«Αντ ‘αυτού, η απάντηση της Activision Blizzard στη δίκαιη αντιμετώπιση των εργαζομένων ήταν η παρακολούθηση και ο εκφοβισμός, προφανώς για να καταστείλει άμεσα οποιαδήποτε προσπάθεια συνδικαλισμού και να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή που διαμαρτύρεται για αυτά που τραβάει».

Τον Αύγουστο, η εταιρεία αποκάλυψε πως υπήρξε όντως αλλαγή προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο και ό,τι ξεκίνησε αυτό που υποσχέθηκε, δηλαδή πως θα προβεί σε μια εκτεταμένη αναθεώρηση των πρακτικών της στον εργασιακό χώρο μετά την αγωγή που δέχτηκε από την πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Διάβασε επίσης: Ο σωστός φωτισμός στον εργασιακό χώρο για παραγωγικότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας