Αλλάξτε εύκολα τα styles των Windows XP

Αλλάξτε εύκολα τα styles των Windows XP

Μπορεί κανείς να προσθέσει περισσότερα, εντυπωσιακά Visual Styles στα Windows XP, αφού η Microsoft έχει εξαρχής κλειδωμένη αυτή τη δυνατότητα; Μα, φυσικά! Αρκεί να γνωρίζει πώς.

Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows XP με υποστήριξη skins, τα οποία ονόμαζε Visual Styles, πολλοί έσπευσαν να τροποποιήσουν όσα ήδη συνόδευαν το λειτουργικό σύστημα. Προς έκπληξή τους είδαν ότι η εταιρεία είχε κλειδώσει αυτή τη δυνατότητα και, αναγκαστικά, ήταν δυνατή η χρήση μόνο των “δικών της” Visual Styles. Έως σήμερα, αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία των Windows XP, η Microsoft δεν έχει διαθέσει πρόσθετα Visual Styles και έτσι, θεωρητικά, τα μοναδικά styles είναι αυτά που συνοδεύουν την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος: τα Blue, Olive Green και Silver. Πρακτικά, με τη χρήση ανεξάρτητων εφαρμογών ή ενός έξυπνου “τεχνάσματος”, ο καθένας μπορεί να προσθέσει χιλιάδες Visual Styles στα Windows XP.

Πίνακας περιεχομένων

Η λύση του patch

Υπάρχουν δύο τρόποι αλλαγής των προκαθορισμένων Visual Styles των Windows XP: μέσω της χρήσης ανεξάρτητων εφαρμογών, όπως το Style XP, ή με το “ξεκλείδωμα” ενός DLL στα Windows XP, το οποίο είναι ο “κλειδοκράτορας” της δυνατότητας αλλαγής Styles. Με την εφαρμογή ενός patch το συγκεκριμένο DLL… αποφασίζει να αγνοήσει το ότι ένα style δεν είναι εγκεκριμένο από τη Microsoft και το παραθέτει δίπλα από τα προϋπάρχοντα. Ακριβώς, όμως, επειδή πρόκειται για ένα DLL του λειτουργικού συστήματος, σας προτείνουμε, προτού συνεχίσουμε, να έχετε πάρει ένα πλήρες back-up του partition όπου αυτό φιλοξενείται.

Βήμα 1

Κατεβάστε από το site Softpedia το UXTheme Multi-Patcher. Μετά αποσυμπιέστε το συμπιεσμένο αρχείο σε ένα σημείο του δίσκου σας και εκτελέστε την εφαρμογή που θα τοποθετηθεί σε αυτό. Στην αρχική ερώτηση επιλέξτε “Patch”.

Βήμα 2

Με την ολοκλήρωση της δράσης του patch θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση των Windows, αφού θα έχουν τροποποιηθεί τα “αρχεία συστήματος”. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αγνοήστε τη (με “Cancel”), πατήστε ΟΚ και επανεκκινήστε το PC.

Βήμα 3

Μεταβείτε στην κατηγορία των forums του site NeoWin, όπου παρατίθενται Visual Styles. Επιθεωρήστε και κατεβάστε όποιο style επιθυμείτε. Αποσυμπιέστε το στο φάκελο C:\WINDOWS\Resources\Themes και… έτοιμοι! Κάντε δεξί κλικ στο desktop, επιλέξτε “Properties”, πηγαίνετε στο tab “Appearance” και το νέο style θα βρίσκεται στο μενού “Windows and buttons”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας