Η Volvo θα προμηθεύσει την Uber με αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης

Η Volvo θα προμηθεύσει την Uber με αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης

Η Volvo θα προμηθεύσει την Uber με αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με ικανότητα αυτόνομης οδήγησης στην Uber.

Η Volvo – η οποία ανήκει στην Κινεζική εταιρεία Geely δεν έχει ακόμη κατασκευάσει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, παρόλα αυτά δήλωσε ότι θα προμηθεύσει την Uber με τέτοιου είδους οχήματα μεταξύ 2019 και 2021.

Στη συνέχεια, η Uber θα προσθέσει το δικό της λογισμικό στο σύστημα, ούτως ώστε τα αυτοκίνητα να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εταιρείας.

Η Volvo δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά μία έγκυρη πηγή που που είναι μέσα στα πράγματα σχετικά με την παρούσα συμφωνία, δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι περίπου 24.000.

Ούτε η Volvo, ούτε η Uber δεν δημοσίευσαν οικονομικές λεπτομέρειε αναφορικά με αυτή τη συμφωνίας, αλλά με βάση τις τιμές των αυτοκινήτων, η συμφωνία θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ).

«Αυτή η υπόθεση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μας, διότι πλέον θα έχουμε την δυνατότητα να παραδώσουμε οχήματα με αυτόνομη οδήγηση σε πολλές εταιρείες ταξί», δήλωσε η Hakan Samuelsson, CEO της Volvo Cars, στη Σουηδική οικονομική εφημερίδα Dagens Industri.

Η συμφωνία καλύπτεται από άκρα μυστικότητα για άγνωστους λόγους και υπογράφηκε το 2016 από την Uber και τη Volvo, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της αυτοκινητοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση το 2021, εφόσον δημιουργηθεί το σύστημα βάσει των καθορισμένων ημερομηνιών.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι μηχανικοί της Volvo Cars συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς της Uber για την ανάπτυξη των SUV Premium XC90 που θα παραδοθούν στην Uber.

Τα βασικά οχήματα ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες οδήγησης για την ασφάλεια και την ορθή λειτουργία τους, ανέφερε η δήλωση.

Ο επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης λογισμικού΄της Uber, ο Jeff Miller, δήλωσε ότι η συμφωνία «μας βάζει σε μια πορεία προς τη μαζική παραγωγή οχημάτων αυτόνομης οδήγησης σε μεγάλη κλίμακα».

Οι υποστηρικτές της αυτόνομης οδήγησης λένε ότι αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να περιορίσουν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, εξαλείφοντας το ανθρώπινο λάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας