ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesAMD Project Quantum, ο mini-PC σύντομα γίνεται πραγματικότητα για να προκαλέσει τις...

AMD Project Quantum, ο mini-PC σύντομα γίνεται πραγματικότητα για να προκαλέσει τις κονσόλες

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η AMD παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο του Project Quantum στο κοινό, τον υψηλής απόδοσης mini-PC σχεδιασμένο για παιχνίδια που θα μπορούσε, τουλάχιστον στα χαρτιά, να προκαλέσει τις κονσόλες της Sony και της Microsoft. Ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την AMD υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα προβεί σε επανεκκίνηση αυτού του φιλόδοξου έργου, αυτή τη φορά, ωστόσο, με πολύ καλύτερο τεχνικό εξοπλισμό δεδομένης της τρέχουσας θέσης της AMD στην αγορά PC-hardware.

Εκείνη την εποχή, στην πραγματικότητα, η AMD δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική, δεν υπήρχαν ακόμη τα μοντέλα Ryzen, ενώ και η CEO, Lisa Su βρισκόταν πρόσφατα στο τιμόνι της εταιρείας που εκ των πραγμάτων δεν κατόρθωσε να προσφέρει μια έγκυρη εναλλακτική λύση στις προτάσεις της Intel. Απλά σκεφτείτε ότι το 2015 το Project Quantum βασίστηκε σε επεξεργαστή Intel Core i7-4790K, δηλαδή σε εξαρτήματα του ανταγωνιστή της.

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της AMD δεν προσφέρει συγκεκριμένες τεχνικές πληροφορίες για οποιαδήποτε διαμόρφωση υλικού και, εκτός από την εικόνα της ενότητας I/O, δεν έχουμε ακριβείς λεπτομέρειες. Πρέπει επίσης να θεωρηθεί ότι η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει ότι το εν λόγω προϊόν θα παραχθεί οπωσδήποτε στη συνέχεια σε μεγάλη κλίμακα, ούτε και πως θα φτάσει σίγουρα στην λιανική αγορά. Εν τούτοις αυτές οι ισχυρές ενδείξεις ενδεχομένως να προμηνύουν σπουδαία μαντάτα για την αμερικανική εταιρεία που θέλει να μπει ενεργά στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών που ομολογουμένως είναι αρκετά κερδοφόρος.

Τούτου λεχθέντος, στην πρώτη παραλλαγή του Project Quantum, το κεντρικό του σύστημα επικεντρώθηκε σε δύο AMD Fiji GPUs στο CrossFire (μιλάμε για την GPU που τροφοδότησε το AMD Fury X) σε συνδυασμό με τον Core i7-4790K. Ένας σχετικά περίεργος συνδυασμός, σε περιόδους που οι μίνι υπολογιστές δεν ήταν τόσο διαδεδομένοι όσο τώρα, ενώ παράλληλα η τιμή πώλησης του ήταν υπέρκοστολογημένη, αν αναλογιστούμε πως με τα ίδια χρήματα μπορούσες κάλλιστα να δημιουργήσεις ένα δικό σου προσαρμοσμένο πανίσχυρο υπολογιστή που μπορεί να κάνει βαριές εργασίες, και όλα αυτά με σχετικά λίγα χρήματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166