Ο Carl Pei , συνιδρυτής της OnePlu μαζί με τον Pete Lau, θα αφήσει την ασιατική εταιρεία για να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική περιπέτεια. Τα νέα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την εταιρεία, αλλά η απουσία του ονόματος στον επίσημο ιστότοπο της, όπως και από τις επίσημες σελίδες της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα είναι μία σαφής ενέργεια που θέλει να περάσει κάποιο μήνυμα. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Διάφορες αναφορές που εμφανίστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στο διαδίκτυο επί της ουσίας με έμμεσο τρόπο επιβεβαιώνουν την αποχώρηση του Pei από την εταιρεία. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια είναι η νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα και αν σχετίζεται κάπως με τον κόσμο της τεχνολογίας ή των κινητών συσκευών.
Το OnePlus ιδρύθηκε το 2013, ενώ το πρώτο του προϊόν μπήκε δυναμικά στην αγορά κερδίζοντας τις εντυπώσεις το 2014. Η ιδιαιτερότητα του ήταν να προσφέρει στην αγορά smartphones που χαρακτηρίζονται από κορυφαίο εξοπλισμό σε τιμές μεσαίου εύρους, ανοίγοντας αποτελεσματικά την κερκόπορτα και σε άλλους κατασκευαστές να πράξουν το ίδιο για μία σειρά παρόμοιων μοντέλων με εξίσου δυναμικές τεχνικές προδιαγραφές.
Σε γενικές γραμμές, αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτό το άτομο έχει αντικειμενικά απίστευτες ικανότητες στο επιχειρείν, και τούτο το στοιχείο δεν το αναφέρω καθόλου τυχαία. Πριν καν ξεκινήσουν το εγχείρημα με την OnePlus, ο Carl Pei με τον Pete Lau είχαν συνεργαστεί πρωτύτερα σε ένα άλλο μεγάλο τεχνολογικό κολοσσό που φέρει την ονομασία Oppo, κάτι που σημαίνει πως ενώ εκείνο τον καιρό η τεχνολογία των smartphone ήταν ακόμη σε βρεφικό επίπεδο σε σχέση με το τώρα, αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν το γνωστικό τους πεδίο και κατόρθωσαν σε σχετικά μικρή ηλικία να διακριθούν μέσα από την επιχείρηση τους, η οποία ανταγωνίστηκε στα ίσα μεγάλα μεγαθήρια στο χώρο της τεχνολογίας, όπως η Apple, η Samsung, η Sony κ.λπ.
Προσωπικά τους βγάζω το καπέλο, γνωρίζοντας την δυσκολία που ενέχει το επιχειρείν σε αυτό το επίπεδο. Οι συσκευές OnePlus έγιναν αμέσως ανάρπαστες γιατί πραγματικά συνοδεύονταν από εξαιρετικές ικανότητες που ικανοποιούσαν τον μέσο καταναλωτή, σε αντίθεση με άλλες κινεζικές μάρκες που αποδείχθηκε ότι τα μοντέλα τους ήταν μούφα, απλά πωλούνται σε χαμηλή τιμή, καθιστώντας τα ελκυστικά και μπορεί να τα αγοράσει οποιοσδήποτε πελάτης.