American McGee’s Alice

American McGee's Alice
 • Εκδότης: Electronic Arts
 • Προγραμματίστρια εταιρεία: Rogue Entertainment
 • Είδος: Action adventure
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Δεκεμβρίου 2000
 • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Microsoft Windows, Mac OS, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One
 • Mode: Single player

Σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη ιδιαίτερο τίτλο βιντεοπαιχνιδιού, το American McGee’s Alice που το λάτρεψε πολύ κόσμος.

Πως θα ήταν άραγε αν η Αλίκη ξαναεπισκεπτόταν σήμερα τη Χώρα των Θαυμάτων;

Ο συγκεκριμένος τίτλος της ΕΑ -με τη συνεργασία της Rogue Entertainment- δίνει τη δική του εκδοχή μέσα από το Alice, ένα παιχνίδι δράσης και περιπέτειας 3ου προσώπου.

Τα full motion videos της εισαγωγής μας παρουσιάζουν με πολύ στυλ το background του παιχνιδιού:

Η ηρωϊδα μας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση σε ένα άσυλο. Η εμπειρία που είχε πρόσφατα την τραυμάτισε. Το σπίτι της πήρε φωτιά, η οικογένειά της κάηκε, ενώ αυτή στεκόταν παράμερα και άκουγε τις κραυγές τους, ανήμπορη να αντιδράσει. Ήταν η μόνη που επέζησε… Ξαπλωμένη στο κρεββάτι λοιπόν, μια ζωντανή-νεκρή, επισκέπτεται μια Χώρα των Θαυμάτων πολύ διαφορετική από αυτή που είχε γνωρίσει.

Oι παλιοί της φίλοι, το άσπρο κουνέλι και η γάτα Cheshire επιστρέφουν, πρόθυμοι να τη βοηθήσουν.

Τί λέτε; Θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά να σώσει τη φαντασία της αλλά και τον εαυτό της από την κακιά Κόκκινη Βασίλισσα;

Μέσα σε 15 τεράστια επίπεδα, η Alice θα πρέπει να κάνει μερικά άλματα, να τραβήξει κάποιους μοχλούς και να πολεμήσει για μια ακόμη φορά τους πολυάριθμους υπηκόους της Βασίλισσας.

Ο έλεγχος και το interface του παιχνιδιού θα σας φανούν αρκετά οικεία, μιας και χρησιμοποιείται ο στάνταρ συνδυασμός mouse/keyboard. Υπάρχουν επίσης μερικές σπέσιαλ κινήσεις στη διάθεσή της, ένα εναλλακτικό fire button για συγκεκριμένα όπλα και η επιλογή να ζητήσετε συμβουλή από την Cheshire, όποτε την χρειάζεστε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το σύστημα σκόπευσης εκτός του ότι έχει σχεδιαστεί πολύ καλά, αποδίδει εξαιρετικά, κάτι που δεν το βρίσκουμε συχνά σε ανάλογους τίτλους.

Το gameplay είναι αρκετά αξιόλογο και ανατρέχει στα πρότυπα του Tomb Raider: Προχωράτε με σκοπό να βρείτε την έξοδο του εκάστοτε επιπέδου, παρεκλίνοντας κάπου-κάπου την πορεία σας για τυχόν μυστικά/bonus που υπάρχουν διάσπαρτα. Όποτε εισέρχεστε σε ένα νέο επίπεδο, σας παρουσιάζεται μια πανοραμική άποψη του περιοχής, υποδεικνύοντάς σας το σημείο εξόδου.

Οι γρίφοι είναι σχετικά απλοί (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), ενώ το «κλειδί» για να προχωρήσετε είναι -όπως πάντα- η εξερεύνηση και η ικανότητά σας σε άλματα και άλλα τινά.

Μια πληθώρα εχθρών βρίσκεται στο κατόπι της ηρωϊδας μας -οι περισσότεροι προέρχονται από τα τραπουλόχαρτα, το στρατό της Κόκκινης Βασίλισσας.

Όσο προχωράτε στο παιχνίδι, τόσο πιο δύσκολοι γίνονται και τόσο πιο ισχυρά τα όπλα που φέρουν.

Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού θα το περάσετε «συρρικνωμένοι», αφού θα πρέπει να εισβάλετε σε ανάλογες περιοχές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να προσέξετε και το περιβάλλον και συγκεκριμένα τους -υπό άλλες συνθήκες- άκακους εχθρούς που καραδοκούν: τα διάφορα έντομα και φυτά! Κι όπως είναι φυσικό, δε λείπουν και οι μεγάλοι «κακοί» του παιχνιδιού, που αποτελούν το alter ego των προτότυπων.

(Για παράδειγμα, θα αντιμετωπίσετε τον Mad Hatter, τους Tweedle Dee/Tweedle Dum, και άλλους). Όσο για τον οπλισμό που έχετε στη διάθεσή σας, ακολουθεί το στυλ του παιχνιδιού, με την παραξενιά και τη φαντασία του. Ξεκινάτε με ένα απλό κουζινομάχαιρο, αλλά σιγά-σιγά θα αποκτήσετε πιο «αθώα» αλλά πανίσχυρα εφόδια: μπαστούνια, ωρολογιακές βόμβες, μέχρι και τράπουλες!

Το Alice χρησιμοποιεί τη μηχανή του Quake 3 και εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές της καλύτερα κι από… το ίδιο το Quake 3! Τα textures είναι πανέμορφα, οι χαρακτήρες με μεγάλη λεπτομέρεια και το animation τους υπέροχο.

Τα επίπεδα είναι μοναδικά και το περιβάλλον ξεχωριστό. Προσθέστε τις φανταστικές τοποθεσίες, την εξαιρετική πλοκή και τους απαράμιλλους χαρακτήρες και εύκολα θα διαπιστώσετε γιατί το Alice διαφέρει από τους υπόλοιπους τίτλους της κατηγορίας του!

Ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνει η μουσική του παιχνιδιού. Το soundtrack που ακούγεται δημιουργεί μια σκοτεινή ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε. Αν και δεν υπάρχουν τρομακτικές σκηνές στο Alice, η ενορχηστρωμένη του μουσική σε συνδυασμό με την χορωδία που ακούγεται, είναι αρκετά για να δημιουργήσουν το κατάλληλο «σκοτεινό» κλίμα.

Από την άλλη μεριά, τα ηχητικά εφφέ δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν το ίδιο, ενώ τα φωνητικά θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα.

Ένα πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι που ξεχωρίζει από το «σωρό» των υπόλοιπων τίτλων που υπάγονται στην κατηγορία των 3rd person action/adventure. Εάν είσαστε fan της συγκεκριμένης κατηγορίας, θα λατρέψετε το Alice.

Μάθετε λοιπόν την ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων του 2001, βιώστε την και διηγηθείτε την εκεί που νομίζετε!

System Requirements

 • System : PII 400+
 • RAM : 64MB
 • CD-ROM speed : 4X+
 • Hard Disk : 600MB
 • 3D Acceleration : Yes
 • Video Mode : SVGA with 16MB+
 • Operating System : Windows 95/98/ME

Διάβασε επίσης: Συμβατά τόνερ, τι είναι και πόσο κοστίζουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας