Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές, συμβουλές

Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές, συμβουλές

Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές, συμβουλές.

Κάθε εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητές συσκευές καταλαβαίνει ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει γνωρίσει ένα ανεπανάληπτο κορεσμό, αφού σχεδόν κάθε μέρα δημιουργείται μία νέα επιχείρηση πάνω σε αυτό το αντικείμενο και αναμφισβήτητα ο ανταγωνισμός έχει φτάσει στα ύψη.

Οπότε, κάθε νέα εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά επιβάλλεται να καταβάλει διπλή προσπάθεια από ότι θα έκανε στο παρελθόν, δηλαδή χρειάζεται να αγωνιστείτε σκληρά για να διαπρέψετε.

Αν είστε νέος προγραμματιστής εφαρμογών ή προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια νέα εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, ακολουθήστε μερικές σημαντικές συμβουλές που θα σας παραθέσουμε παρακάτω, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να προσπεράσετε τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σας, και το κυριότερο όλων πως θα σας δείξουμε τον τρόπο να επιβιώσετε μέσα από αυτή τη λαίλαπα του ανταγωνισμού.

Αποκτήστε εμπειρία και ιδιαίτερες ικανότητες

Οι ιστοσελίδες που θέλουν να φτιάξουν εφαρμογές για την επιχείρησή τους είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο να στραφούν σε μία νέα εταιρεία για να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο ή έστω σε έναν νέο προγραμματιστή, ακόμη κι αν προσφέρει πολύ φθηνές τιμές.

Οπότε, πρωταρχικό σας καθήκον είναι να εργαστείτε σκληρά για να ξεφύγετε από την απειρία, και κατά συνέπεια να γίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο πεπειραμένοι, διαφορετικά θα παραμένετε πάντα στην αφάνεια, και στα αζήτητα της ιστορίας. Εάν είστε ένας νέος ελεύθερος επαγγελματίας που κατασκευάζει εφαρμογές, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να εργαστείτε σε μια αξιοσημείωτη εταιρία για λίγα χρόνια με την προοπτική να αποκτήσετε την ενδεδειγμένη πείρα που απαιτείται για να ξεχωρίσετε από τη μάζα. Η συγκεκριμένη τακτική είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένη και σας προτείνω να την ακολουθήσετε πιστά, και αφήστε κατά μέρος τον εγωισμό σας.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι δύσκολο να βρείτε μία θέση εργασίας σε μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Ωστόσο το πιο δύσκολο όλων είναι να λάβετε ένα ικανοποιητικό μηνιάτικο, ιδίως στην Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, αν δεν έχετε πρόβλημα να αμείβεστε με πολύ χαμηλότερο μισθό, επιδιώξτε να εργαστείτε και ξεχάστε τα χρήματα, εδώ το κυριότερο ζητούμενο είναι να εγκλιματιστείτε με το αντικείμενο. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι η εμπειρία και όχι η αμοιβή. Μετά από μερικά χρόνια, θα έχετε κάθε ευκαιρία, εφόσον είσαστε ικανοί να αγγίξετε υψηλές αποδοχές.

Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε μια εταιρεία, προσλαμβάνοντας πολύ έμπειρους προγραμματιστές. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία σας μπορεί να είναι νέα μεν, αλλά οι συνάδελφοί σας θα είναι έμπειροι και θα καλύψουν το κενό που υπάρχει

Η τρίτη επιλογή για εσάς είναι να προσφέρετε χρεώσεις που είναι ελαφρώς χαμηλότερες από το μέσο κόστος κατασκευής μιας εφαρμογής για κινητά συσκευές. Δεδομένου ότι πολλοί πελάτες θεωρούν το χαμηλό κόστος ως πρώτιστη επιλογή των παρόχων υπηρεσιών που θα λάβουν, ως εκ τούτου οι χαμηλότερες χρεώσεις ενδέχεται να προσελκύσουν μία σημαντική μερίδα πελατών.

Μια άλλη επιλογή είναι να υιοθετήσετε πολιτική πληρωμής μετά το τελείωμα της δουλειάς σας, εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι από την υπηρεσία σας. Δηλαδή οι πελάτες θα σας πληρώσουν μόνο εάν τους αρέσει η δουλειά σας. Με αυτήν την πολιτική, πολλοί πελάτες ενδέχεται να είναι πρόθυμοι να σας δώσουν μια ευκαιρία, ακόμα κι αν είσαστε αρκετά άπειροι.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο μέσο διαφήμισης είναι ο θετικός έπαινος από τους ευχαριστημένους και τους ικανοποιημένους πελάτες σας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πείσετε τον πελάτη σας με τις ικανότητές σας, ότι είσαστε άξιοι για αυτή τη δουλειά, ούτως ώστε να σας προσλάβει μόνιμα για να συντηρείτε τις εφαρμογές του. Να θυμάστε πως αν ένας πελάτης απολαμβάνει τις υπηρεσίες σας, θα σας παραπέμψει και σε άλλους, χωρίς καν να του το ζητήσετε.

Έτσι, θα πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας όσο πιο εντυπωσιακή γίνεται. Ορισμένες ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες θα σας την περιγράψω παρακάτω.

Προσφέρεται καλύτερους χρόνους ολοκλήρωσης μιας δουλειάς.

Δεδομένου ότι εισέρχεστε σε μια νέα βιομηχανία, θα πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για να ξεπεράσετε τους παλιούς παίκτες που κυριαρχούν σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να είστε στην ευχάριστη θέση να πάρετε από αυτούς, όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερους πελάτες. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να γνωρίσετε καλά την αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε ή θα δραστηριοποιηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγξετε λεπτομερώς κάθε πτυχή γύρω γύρω από το θέμα, για παράδειγμα θα πρέπει να μάθετε πόσο καιρό χρειάστηκαν οι ανταγωνιστές σας να ολοκληρώσουν μια εφαρμογή. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να προσφέρετε καλύτερο χρόνο ολοκλήρωσης μιας εργασίας.

Οι περισσότεροι πελάτες συνήθως ζητούν λεπτομερέστατα τους όρους παροχής των υπηρεσιών από διάφορους προγραμματιστές, προτού καταλήξουν σε κάποιον. Ο εντυπωσιακός χρόνος που θα συνοδεύεται από καλή δουλειά είναι προτέρημα και δεν περνά ποτέ απαρατήρητο.

Συμπεριλάβετε υπηρεσίες SEO

Υπάρχουν εκατομμύρια διαθέσιμες εφαρμογές που τρέχουν ήδη από αρκετές επιχειρήσεις και προφανώς κάθε μέρα που περνάει γεννιούνται ακόμη περισσότερες, ωστόσο το ζητούμενο είναι πώς μία εφαρμογή για κινητές συσκευές θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες.

Έτσι, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή αλλιώς SEO έχει καταστεί απαραίτητο για τις νέες εφαρμογές. Σήμερα, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εφαρμογή που έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για να βγαίνει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης στη Google.

Έτσι, ορισμένες εταιρείες προτιμούν να προσλάβουν έναν προγραμματιστή ιστού ο οποίος διαθέτει κάποιες γνώσεις βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας προσλάβει κάποιος εάν διαθέτετε τέτοιου είδους δεξιότητες, απλά μπορείτε να χρεώσετε μία έξτρα αμοιβή για το SEO που θα προσφέρετε. Σκοπός είναι να προσφέρετε αρκετή ευελιξία και να μην περιορίζεστε σε ικανότητες.

Η ποιότητα της εφαρμογής σας είναι πολύ σημαντική. Παρ’ όλα αυτά και η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης είναι ένα κορυφαίο θέμα που δεν περνάει απαρατήρητο. Μην ξεχνάτε πως όσοι έχουν σκοπό να ξοδέψουν χρήματα σε μία υπηρεσία θέλουν αυτή η επένδυση της να αξίζει, δηλαδή να έχει τη σωστή σχέση ποιότητας με την τιμή (value for money).

Κρατήστε την εφαρμογή απλή

Ο απλός τρόπος λειτουργίας μιας εφαρμογής θα πρέπει να είναι το δυνατό σας σημείο και είναι σίγουρο πως θα την αγαπήσουν πολλοί χρήστες. Έτσι, θα πρέπει πάντα να εργάζεστε με κύριο γνώμονα την απλότητα της χρήσης και την ευκολία στην πλοήγηση. Η απλότητα έχει μεγάλη σημασία για αρκετό κόσμο. Κανείς χρήστης δεν προτίθεται να επιλέξει μία εφαρμογή που είναι σχετικά δύσκολη στη χρήση της, αντ ‘αυτού, θα αναζητήσουν μια άλλη εφαρμογή που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό.

Εάν θέλετε να παρέχεται μια μεγάλη εμπειρία χρήστη, η εφαρμογή σας θα πρέπει να είναι τόσο διαισθητική, ώστε ακόμα και ένα παιδί να μπορεί να περιηγηθεί με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια.

Μικρότερο μέγεθος στο χώρο αποθήκευσης

Οι χρήστες smartphone ζητούν πλέον συνετή χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και του χώρου αποθήκευσης. Επομένως, εξετάζουν το μέγεθος κάθε εφαρμογής πριν τη μεταφόρτωση και την εγκατάσταση. Εάν η εφαρμογή σας είναι πολύ μεγάλη, μπορεί μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες. Εφαρμογές με μεγάλο μέγεθος καταναλώνουν πολλά δεδομένα κατά τη λήψη τους και καταναλώνουν επίσης μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε την εφαρμογή σας όσο πιο μικρή γίνεται.

Γρήγορη φόρτωση

Οι άνθρωποι είναι γενικά ανυπόμονοι, έτσι θέλουν οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, στο λειτουργικό σκέλος της υπόθεσης, ωστόσο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο πόσο γρήγορα φορτώνει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές σας φορτώνονται σε χρόνο ντε τε. Μια ιδανική εφαρμογή απαιτεί τουλάχιστον, λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα για φόρτωση. Εάν η εφαρμογή σας χρειάζεται περίπου 11 έως 20 δευτερόλεπτα για φόρτωση θα πρέπει να βρείτε τρόπους καταπολέμησης αυτού του φαινομένου. Ωστόσο, οποιαδήποτε εφαρμογή χρειάζεται περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα για φόρτωση είναι απαράδεκτη.

Ίσως χρειαστεί να παρακολουθήσετε το μέγεθος των βίντεο και των εικόνων στην εφαρμογή σας, επειδή είναι τα πράγματα που επιβραδύνουν τη φόρτωση μιας εφαρμογής.

Λιγότερες διαφημίσεις

Όταν μια εφαρμογή είναι γεμάτη με πάρα πολλές διαφημίσεις, είναι κατά γενική ομολογία αντικειμενικά αντιαισθητική. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσετε ότι εμφανίζονται μόνο λίγες διαφημίσεις στην εφαρμογή σας. Πάρα πολλές εφαρμογές θέτουν σε κίνδυνο την εμπειρία των χρηστών για να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω, κάτι που είναι πέρα ως πέρα λάθος.

Κάντε τον αριθμό του τηλεφώνου σας να καλείται μέσω ενός συνδέσμου.

Κατά τη χρήση μιας εφαρμογής, ένας χρήστης ενδέχεται να έχει λόγο να καλέσει την εταιρεία που κατέχει την εφαρμογή. Αντί να χρειάζεται να βγεί από την εφαρμογή για να πληκτρολογήσει τον αριθμό στο τηλέφωνο του, θα πρέπει να μπορεί να αγγίξει τον αριθμό τηλεφώνου στην εφαρμογή μέσω ενός συνδέσμου για να ξεκινήσει την κλήση. Είναι πιο εύκολο και πιο βολικό με αυτόν τον τρόπο.

Ενσωματώστε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στις εφαρμογές σας

Υπάρχει τόσο πολύ εμμονή με τα κοινωνικά μέσα δικτύωση αυτή τη στιγμή που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους με την προοπτική να βρουν και να συνδεθούν με πολλούς νέους πελάτες.

Επιπλέον όταν έχετε ενσωματωμένα τα social media μέσα στην εφαρμογή σας, θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν μόνο με τον λογαριασμό κοινωνικών μέσων δικτύωσης που προφανώς πάντα είναι εύκαιρος, αντί να χρειαστεί να προβούν σε περαιτέρω διαδικασίες, όπως να συνδεθούν με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Η σύνδεση με τον λογαριασμό κοινωνικών μέσων δικτύωσης είναι γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος, από την πιθανή πληκτρολόγηση ενός username και ενός κωδικού πρόσβασης.

Το δεύτερο πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης των social media είναι η ευκολία της κοινής χρήσης, δηλαδή να μοιράζονται με φίλους στο περιεχόμενό σας και κατά συνέπεια να γίνει περαιτέρω γνωστό στο ευρύ κοινό.

Συμπερασματικά, μόλις εφαρμόσετε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές, η άνοδος σας στην κορυφή της βιομηχανίας ανάπτυξης εφαρμογών θα είναι γρήγορη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας