ΑρχικήΟικονομίαΗ Thales συμφώνησε να αγοράσει τη Gemalto για € 4,8δις

Η Thales συμφώνησε να αγοράσει τη Gemalto για € 4,8δις

Η Thales συμφώνησε να αγοράσει τη Gemalto για € 4,8δις.

Η Γαλλική πολυεθνική εταιρεία Thales ανακοίνωσε συμφωνία για την εξαγορά της ψηφιακής εταιρείας Gemalto.

Η συμφωνία, η οποία ανέρχεται στα 4,8 δισ. Ευρώ, ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο, ενώ η Thales, η οποία (μεταξύ άλλων) εργάζεται στις αεροδιαστημικές και αμυντικές βιομηχανίες, προσέφερε μια προσφορά για το Gemalto συνολικής αξίας 51 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία μπορεί να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που κάποιος τρίτος κάνει μια προσφορά που υπερβαίνει εκείνη της Thales μία τουλάχιστον και θα είναι τουλάχιστον 9% παραπάνω.

Μια εβδομάδα πριν από τη συμφωνία εξαγοράς, η Gemalto είχε λάβει μια προσφορά από την Atos που εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4,3 δισ. Ευρώ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο συνδυασμός με τη Thales είναι η καλύτερη και η πιο ελπιδοφόρα επιλογή για τη Gemalto και και αναμφισβήτητα είναι το θετικότερο αποτέλεσμα για την εταιρεία, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους μετόχους μας, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ενδιαφερόμενων», δήλωσε ο Philippe Vallée, διευθύνων σύμβουλος της Gemalto.

Ο Patrice Caine, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thales, δήλωσε: «Η εξαγορά της Gemalto σηματοδοτεί ένα βασικό ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής της Thales».

Η Gemalto θα συνεχίσει να εργάζεται με το δικό της εμπορικό σήμα, ενώ ο κ. Vallée θα παραμείνει στην ηγεσία της συγχωνευμένη επιχείρησης, εν ολίγοις η εταιρεία θα δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η συγχωνευμένη επιχείρηση θα δημιουργήσει πωλήσεις ύψους 3,5 δισ. Ευρώ και πιθανόν θα κατατάσσεται μεταξύ των τριών κορυφαίων παικτών παγκοσμίως στην αγορά της ψηφιακής ασφάλειας.

«Το πρώτο και κυριότερο στοιχείο είναι ότι οι υπάρχουσες θέσεις θα συνεχίσουν να διατηρούνται με έδρα τη Γαλλία, χωρίς να απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος . . . το Δεύτερο πράγμα που απαιτεί ιδιαίτερη ανάπτυξη είναι ο τομέας της καινοτομίας», δήλωσε ο Bruno Le Maire στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, ο οποίος είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166