Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την επίθεση ransomware της WannaCry

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την επίθεση ransomware της WannaCry

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την επίθεση ransomware της WannaCry.

Η κυβέρνηση Trump κατηγόρησε δημοσίως τη Βόρεια Κορέα λέγοντας πως είναι υπεύθυνη για την επίθεση WannaCry που συνέβη τον Μάιο του 2017, η οποία κατέστρεψε τα πληροφοριακά συστήματα στα νοσοκομεία, τις τράπεζες και σε πολλούς άλλους τομείς, με αποτέλεσμα αρκετές εταιρείες να έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

«Η επίθεση εξαπλώθηκε αμέσως σε όλον τον κόσμο σαν μορφή επιδημίας και υπολογίζεται ότι κόστισε συνολικά δισεκατομμύρια δολάρια και η Βόρεια Κορέα είναι άμεσα υπεύθυνη για αυτό Το δυσάρεστο περιστατικό», δήλωσε ο Τόμ Μπόσερ, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στην κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος δημοσίευσε αυτό το σκεπτικό στην Wall Street Journal τη Δευτέρα το βράδυ.

«Η Βόρεια Κορέα ενεργεί ιδιαίτερα κακοπροαίρετα και σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα, για περισσότερο από μια δεκαετία και η κακόβουλη συμπεριφορά της εξελίσσεται έντονα και με ταχύτατο ρυθμό”, έγραψε ο Μποσέρ. «Το WannaCry είναι μέρος αυτών των απερίσκεπτων ενεργειών».

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται σήμερα την Τρίτη να αναγγείλει μια πιο επίσημη δήλωση που θα κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ για αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Η Αμερικανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη πως μία ομάδα χάκερς που ονομάζεται Lazarus, ενεργεί εξ ονόματος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, και ήταν αυτή που πραγματοποίησε την επίθεση WannaCry, δήλωσε ένας ανώτατος αξιωματούχος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο οποίος θέλησε να κρατήσει κρυφό το όνομα του για ευνόητους λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας