Άνεργος, χωρίς χρήματα. Διαχείριση στενοχώριας (βίντεο)

Άνεργος, χωρίς χρήματα. Διαχείριση στενοχώριας (βίντεο)

Δείτε το βίντεο

Προφανώς επειδή αρκετοί άνθρωποι σε αυτή την χώρα είναι άνεργοι και δεν έχουν χρήματα, έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα να στενοχωριούνται, και να νιώθουν άσχημα για την όλη κατάσταση που βιώνουν, εν τούτοις μέσα από αυτό το βίντεο θέλω να σας περάσω το μήνυμα πως τα πάντα στη ζωή ξεπερνιούνται, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύετε πως ήρθε το τέλος του κόσμου.

Φυσικά για να λέμε την πλήρη αλήθεια, τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς προσπάθεια, και σε καμία περίπτωση τα προβλήματα δεν λύνονται δια μαγείας, εν μία νυκτί, οπότε για να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή σας, αποβάλλοντας το άγχος και τη στεναχώρια, επιβάλλεται να σκέφτεστε θετικά, να αποκτήσετε νέα ενδιαφέροντα στη ζωή σας, και παράλληλα να ξεκινήσετε εκείνες τις δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ξεχαστείτε.

Μία άλλη σημαντική πτυχή του όλου θέματος είναι πως πρέπει να κατανοήσετε ό,τι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μεγαλοποιούν τα υποτιθέμενα προβλήματα και πολύ πιθανόν στην πραγματικότητα να μην υπάρχει καν πρόβλημα. Δηλαδή, ακόμη και αν κάποιος βρίσκεται όντως σε οικονομική δυσχέρεια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι δυστυχισμένος, αφού ως γνωστόν τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, και όποιος πιστεύει το αντίθετο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει, διότι είναι μία εσφαλμένη εντύπωση.

Η αισιοδοξία είναι ένα από τα σπουδαιότερα προτερήματα στη ζωή και όποιος επιδιώκει να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βελτιώσει πολλές πτυχές του χαρακτήρα του, και παράλληλα θα έχει τα εχέγγυα να αντιμετωπίζει με διαφορετικές προοπτικές τα κακώς κείμενα που συναντά στο διάβα του.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειώσω πως το μοναδικό πρόβλημα στη ζωή είναι υγεία και όλα τα άλλα επιλύονται με καλή διάθεση. Εν ολίγοις ακολουθήστε ετούτη την τακτική και σας διαβεβαιώνω πως δεν πρόκειται να βγείτε σε καμία περίπτωση χαμένοι. Το βασικότερο από όλα είναι να ξεκινήσετε να χαμογελάτε, και να μη σκέφτεστε ποτέ αρνητικά.