Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου πρωτοστατούν στην υιοθέτηση του cloud

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου πρωτοστατούν στην υιοθέτηση του cloud

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αποδεικνύεται πως πρωτοστατούν στην υιοθέτηση τεχνολογιών cloud (ελληνικά: σύννεφο), σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε μια νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Infosys και συμμετείχαν 876 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και εταιρειών διαπίστωσε ό,τι οι βρετανικές εταιρείες θεωρούνται πρωτοποριακές, αφού όντως δείχνουν ασπάζονται τις δυναμικές τεχνολογίες που σχετίζονται με το cloud.

Η έκθεση χωρίζει τις επιχειρήσεις σε τέσσερις κατηγορίες, με τους Torchbearers να είναι οι πιο εξελιγμένοι, οι Pathfinders να έχουν μέτρια υιοθέτηση σύννεφων, οι Defenders να έχουν μια προσεγμένη προσέγγιση και τους Aspirants που έχουν χαμηλή υιοθέτηση σύννεφων σε διάφορες λειτουργίες.

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υπάγονται κυρίως στην κατηγορία των Torchbearers, κατέληξε η έκθεση.

Αυτό που είναι κοινό σε όλες τις ομάδες επιχειρήσεων είναι ό,τι όλοι διαθέτουν κάποιου είδους στρατηγική σχετικά με το cloud σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θεωρία ό,τι το σύννεφο έχει πλέον εδραιωθεί για τα καλά στη συνείδηση των επιχειρήσεων, και κατανοούν πλήρως τα οφέλη που μπορεί να παρέχει όταν γίνεται σωστή χρήση.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, ορισμένοι έχουν μια καλά καθορισμένη στρατηγική που ακολουθείται κατά γράμμα, ενώ άλλοι έχουν μια αόριστη απόπειρα στρατηγικής που εξυπηρετεί περισσότερο ως κατευθυντήρια γραμμή.

Η έκθεση καταλήγει με το εξής συμπέρασμα: «Η μεγάλη υιοθέτηση όλων των τεχνολογιών που συνδέονται άμεσα με το cloud από μεριάς των επιχειρήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ό,τι προσφέρει τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, καθώς και εμφανή εξοικονόμηση κόστους, εν αντιθέσει με τις παρόμοιες συμβατικές τεχνολογίες. Επίσης μέσα από το cloud οι επιχειρήσεις αναμφισβήτητα θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους, καθώς και να ωφεληθούν οι ίδιοι, εφόσον μπουν στη διαδικασία να τυποποιήσουν και να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε όλη την επιχείρηση».

“Οι πρωτοβουλίες για τα σύννεφα έχουν ξεσπάσει σε όλη την επιχείρηση, καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν το αναπόφευκτο της σύνθεσης του cloud computing στην προσπάθειά τους για ψηφιακό μετασχηματισμό”, δήλωσε η Narsimha Rao Mannepalli, η EVP και η Head – Cloud & Infrastructure, Infosys.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας διασαφηνίζουν τα πολλαπλά οφέλη από την εφαρμογή του cloud που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαφοροποιηθούν από τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί έξω στην αγορά, όπου φυσικά είναι αδυσώπητος και δεν συγχωρεί λάθη, αμέλεια ή κωλυσιεργία.