Παραβιάσεις δεδομένων σε 3 πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε διάστημα 2 ημερών

Παραβιάσεις δεδομένων σε 3 πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε διάστημα 2 ημερών
Στη φωτογραφία βλέπετε το πανεπιστήμιο του Graceland University

Παραβιάσεις δεδομένων σε 3 πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε διάστημα 2 ημερών.

Μόλις έγινε γνωστό πως υπήρξαν παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων σε τρία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε διάστημα μόλις δύο ημερών, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εκτέθηκαν οι προσωπικές πληροφορίες των φοιτητών και των υπαλλήλων.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως τα περισσότερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εκ των πραγμάτων έχουν τρομερή ασφάλεια στο δίκτυο τους, παρόλα αυτά με το συγκεκριμένο συμβάν αποδεικνύεται πως κανένας δεν είναι άτρωτος από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, και φυσικά μέσα από ετούτο το περιστατικό πρέπει να παραδειγματιστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην συμβούν και τα ίδια σε αυτούς, και έπειτα να ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε για το κακό που τους βρήκε.

Ας επιστρέψουμε ξανά Στο θέμα μας. Και τα τρία πανεπιστήμια – το Πανεπιστήμιο Graceland University, το Oregon State University και το Missouri Southern State University – έχουν ειδοποιήσει τα άτομα των οποίων τα προσωπικά στοιχεία πιθανώς να έχουν εκτεθεί, με απώτερο σκοπό να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Επιπλέον, δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη ό,τι τα επηρεαζόμενα προσωπικά δεδομένα κλάπηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν για κακοπροαίρετο σκοπό, ενώ η αντίστοιχη υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά διεξοδικά το περιστατικό για να βρει τους υπεύθυνους και τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το συμβάν.

Το Πανεπιστήμιο Graceland ανέφερε σε ανακοίνωσή του για την παραβίαση δεδομένων ό,τι ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης απέκτησε πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπαρχόντων υπαλλήλων και φοιτητών που αλληλεπιδρούν με το πανεπιστήμιο (δηλαδή τα προφίλ τους), στις 29 Μαρτίου 2019, καθώς και από την 1η έως τις 30 Απριλίου, και από τις 12 Απριλίου έως τις 1 Μαΐου, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία που εκτέθηκαν είναι τα εξής:

  • πλήρες όνομα
  • αριθμός κοινωνικής ασφάλισης
  • ημερομηνία γέννησης
  • διεύθυνση κατοικίας
  • αριθμός τηλεφώνου
  • διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • γονείς / παιδιά
  • πληροφορίες μισθών για τους υπαλλήλους