Άνοιξε και λειτουργεί το Τζαμί στην Αθήνα (μουσουλμανικό τέμενος)

Άνοιξε και λειτουργεί το Τζαμί στην Αθήνα (μουσουλμανικό τέμενος)

Η χθεσινή μέρα θεωρείται ιστορική για τους απανταχού μουσουλμάνους της Αθήνας, αφού είναι το πρώτο τζαμί στην Ελληνική πρωτεύουσα που λειτουργεί επίσημα με διορισμένο ιμάμη από το κράτος, τον μαροκινής καταγωγής σουνίτη Μοχάμεντ Ζακί που ζει στην Ελλάδα για 25 συνεχόμενα χρόνια και έχει την Ελληνική υπηκοότητα, επίσης μιλάει ελληνικά, αραβικά και Γαλλικά, ενώ έχει σπουδάσει Μουσουλμανική Θεολογία, και παράλληλα έχει πτυχίο στα Μαθηματικά και τη φυσική.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία που σχετίζεται με την παρούσα υπόθεση είναι ότι το συγκεκριμένο Τζαμί (μουσουλμανικό τέμενος) πέρασε από χίλια κύματα έως ότου λειτουργήσει, διότι υπήρχαν διάφορες κωλυσιεργίες για πολλά συναπτά έτη, ενώ για την ανέγερση του τα έξοδα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ελληνικό κράτος. Δεν έχει μιναρέδες, απαγορεύεται η πρόσκληση των πιστών σε προσευχή από τα ηχεία και βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του κράτους. Μπορεί επίσης να χωρέσει έως και 300 άνδρες και 50 γυναίκες.

Το άνοιγμα αυτού του τζαμιού θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μουσουλμάνους να προσεύχονται στο Θεό τους, όπως αρμόζει σε κάθε πιστό, οποιασδήποτε θρησκείας, διότι μέχρι πρότινος στην Αθήνα οι μουσουλμάνοι αναγκάζονταν να διαμορφώνουν ειδικά αυτοσχέδιους χώρους λατρείας σε αποθήκες, γκαράζ, ακόμη και μέσα σε σπίτια προκειμένου να ασκήσουν το Θρησκευτικό τους καθήκον.

Εχθές τη Δευτέρα (2/10/2020) συγκεντρώθηκαν Δεκαοκτώ Μουσουλμάνοι για να λάβουν μέρος στην πρώτη προσευχή στο Τζαμί της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού. Επιπρόσθετα είναι επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί για τους ενδιαφερόμενους πως ο συγκεκριμένος χώρος λατρείας θα είναι ανοιχτός μόνο, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά από κάθε προσευχή, συνολικά πέντε φορές την ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και του Σαββάτου του Abraham, θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, εννοείται πως απαγορεύεται να μαζεύονται πολλά άτομα σε αυτό το κτίριο προς αποφυγή μετάδοσης του ιού, για να διασφαλιστεί η προστασία των πιστών που προσεύχονται.

Προηγούμενο άρθροΈτσι ξεκίνησαν όλα, από μία φωτογραφία ενός εργάτη
Επόμενο άρθροΣουρεαλισμός 4 to the floor
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας