ΑρχικήΕιδήσειςΆνοιξε και λειτουργεί το Τζαμί στην Αθήνα (μουσουλμανικό τέμενος)

Άνοιξε και λειτουργεί το Τζαμί στην Αθήνα (μουσουλμανικό τέμενος)

Η χθεσινή μέρα θεωρείται ιστορική για τους απανταχού μουσουλμάνους της Αθήνας, αφού είναι το πρώτο τζαμί στην Ελληνική πρωτεύουσα που λειτουργεί επίσημα με διορισμένο ιμάμη από το κράτος, τον μαροκινής καταγωγής σουνίτη Μοχάμεντ Ζακί που ζει στην Ελλάδα για 25 συνεχόμενα χρόνια και έχει την Ελληνική υπηκοότητα, επίσης μιλάει ελληνικά, αραβικά και Γαλλικά, ενώ έχει σπουδάσει Μουσουλμανική Θεολογία, και παράλληλα έχει πτυχίο στα Μαθηματικά και τη φυσική.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία που σχετίζεται με την παρούσα υπόθεση είναι ότι το συγκεκριμένο Τζαμί (μουσουλμανικό τέμενος) πέρασε από χίλια κύματα έως ότου λειτουργήσει, διότι υπήρχαν διάφορες κωλυσιεργίες για πολλά συναπτά έτη, ενώ για την ανέγερση του τα έξοδα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ελληνικό κράτος. Δεν έχει μιναρέδες, απαγορεύεται η πρόσκληση των πιστών σε προσευχή από τα ηχεία και βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του κράτους. Μπορεί επίσης να χωρέσει έως και 300 άνδρες και 50 γυναίκες.

Το άνοιγμα αυτού του τζαμιού θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μουσουλμάνους να προσεύχονται στο Θεό τους, όπως αρμόζει σε κάθε πιστό, οποιασδήποτε θρησκείας, διότι μέχρι πρότινος στην Αθήνα οι μουσουλμάνοι αναγκάζονταν να διαμορφώνουν ειδικά αυτοσχέδιους χώρους λατρείας σε αποθήκες, γκαράζ, ακόμη και μέσα σε σπίτια προκειμένου να ασκήσουν το Θρησκευτικό τους καθήκον.

Εχθές τη Δευτέρα (2/10/2020) συγκεντρώθηκαν Δεκαοκτώ Μουσουλμάνοι για να λάβουν μέρος στην πρώτη προσευχή στο Τζαμί της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού. Επιπρόσθετα είναι επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί για τους ενδιαφερόμενους πως ο συγκεκριμένος χώρος λατρείας θα είναι ανοιχτός μόνο, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά από κάθε προσευχή, συνολικά πέντε φορές την ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και του Σαββάτου του Abraham, θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, εννοείται πως απαγορεύεται να μαζεύονται πολλά άτομα σε αυτό το κτίριο προς αποφυγή μετάδοσης του ιού, για να διασφαλιστεί η προστασία των πιστών που προσεύχονται.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166