Αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση λέξης ή κειμένου στο Android, πώς γίνεται

Αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση λέξης ή κειμένου στο Android, πώς γίνεται

Αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση λέξης ή κειμένου στο Android, πώς γίνεται.

Το λειτουργικό σύστημα android που τρέχει σε όλα τα smartphone υποστηρίζει την αντιγραφή ή αποκοπή και επικόλληση λέξης ή κειμένου ακριβώς όπως συμβαίνει στους παραδοσιακούς επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά για να έχετε σε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να το κάνετε με διαφορετικό τρόπο, από ότι στα Windows, Ubuntu και macOS.

Αντιγραφή και επικόλληση γενικού κειμένου

Αν θέλετε να αντιγράψετε μια λέξη, μια πρόταση, μια παράγραφο, κομμάτι κειμένου από μια ιστοσελίδα, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή άλλη πηγή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 • Αγγίξτε μια λέξη στην ενότητα που θέλετε να αντιγράψετε πατώντας το δάχτυλό σας στη λέξη για λίγο. Η λέξη θα επισημανθεί με δύο μικρές χειρολαβές σε κάθε πλευρά και έπειτα θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού με τις διαθέσιμες επιλογές.
 • Αγγίξτε παρατεταμένα την μια ή και τις δύο χειρολαβές, επίσης μπορείτε να σύρετε μία από τις δύο χειρολαβές για να επισημάνετε μεγαλύτερο κείμενο το οποίο θέλετε να αντιγράψετε.
 • Πατήστε “Αντιγραφή” στο αναδυόμενο μενού που σας εμφανίζεται στην οθόνη.
 • Μεταβείτε στην τοποθεσία στην οποία θέλετε να επικολλήσετε το αντιγραμμένο κείμενο, όπως στο Facebook chat που συνομιλείτε με κάποιο φίλο σας ή στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συντάσσεται για να το στείλετε σε κάποιο άλλο άτομο ή σε κάποιο σημειωματάριο στο smartphone σας
 • Αγγίξτε παρατεταμένα το πεδίο κειμένου όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο .
 • Πατήστε την επιλογή “Επικόλληση” από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται για να επικολλήσετε το κείμενο.

Αντιγραφή και επικόλληση συνδέσμου σε ιστοσελίδα

Η αντιγραφή ενός συνδέσμου (αγγλικά: Link) από μία ιστοσελίδα γίνεται με παρόμοιο τρόπο όπως προαναφέρθηκε παραπάνω με την αντιγραφή γενικού κειμένου.

 • Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε ήδη σε μία ιστοσελίδα και έχετε μπροστά σας ένα σύνδεσμο.
 • Αγγίξτε παρατεταμένα το σύνδεσμο μέχρι να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού.
 • Πατήστε “Αντιγραφή”.
 •  Μεταβείτε στην εφαρμογή στην οποία θέλετε να επικολλήσετε τον αντιγραμμένο σύνδεσμο, όπως στο πρόγραμμα περιήγησης της Google ή το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ούτω καθεξής.
 • Αγγίξτε παρατεταμένα το πεδίο κειμένου όπου θέλετε να επικολλήσετε τον σύνδεσμο.
 • Πατήστε “Επικόλληση” από τις επιλογές που σας εμφανίζονται από το αναδυόμενο μενού και επικολλήστε το σύνδεσμο.

Αντιγραφή και επικόλληση ειδικών χαρακτήρων

Για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ένα σύμβολο ή κάποιο ειδικό χαρακτήρα, πρέπει ήδη να υπάρχει στο κείμενο από πού θέλετε να το αντιγράψετε.

Το CopyPasteCharacter.com είναι ένας χρήσιμος πόρος για σχεδόν οποιοδήποτε σύμβολο ή ειδικό χαρακτήρα που μπορεί να χρειαστείτε. Μπορείτε να τα αντιγράψετε και να τα επικολλήσετε χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήσατε για την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου.

Αποκοπή και επικόλληση στο Android

Η επιλογή “Αποκοπή” εμφανίζεται μόνο στο κείμενο που πληκτρολογείτε ή επεξεργάζεστε, όπως σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο Facebook chat για παράδειγμα. Για να κάνετε Αποκοπή κείμενου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 • Αγγίξτε μια λέξη στην ενότητα που θέλετε να αποκοπεί, κρατώντας το δάκτυλό σας στη λέξη για λίγο. Η λέξη θα επισημανθεί με δύο μικρές χειρολαβές σε κάθε πλευρά της και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού.
 • Αγγίξτε παρατεταμένα μία ή και τις δύο λαβές, επίσης μπορείτε να σύρετε τη λαβή για να επισημάνετε μεγαλύτερο εύρος κειμένου και επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αποκοπή.
 • Μετά πατήστε την επιλογή “Αποκοπή” στο αναδυόμενο μενού.
 • Πλοηγηθείτε στο μέρος όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο.
 • Μετέπειτα αγγίξτε παρατεταμένα το πεδίο όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο και τελειώσατε.

Γιατί δεν μπορώ να αντιγράψω μια λέξη ή κείμενο στο Android;

Σημειώστε ότι δεν υποστηρίζουν όλες οι εφαρμογές την αντιγραφή και την επικόλληση κειμένου. Οπότε εάν η εκάστοτε εφαρμογή που χρησιμοποιείται διαθέτει τυπική έκδοση που βασίζεται σε ιστοσελίδα, όπως για παράδειγμα το Facebook ή το Twitter, δοκιμάστε να την χρησιμοποιήσετε μέσω του προγράμματος περιήγησης Google chrome για κινητά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας