Απήγαγαν το νεότερο δισεκατομμυριούχο της Αφρικής στην Τανζανία

Απήγαγαν το νεότερο δισεκατομμυριούχο της Αφρικής στην Τανζανία

Ο νεώτερος δισεκατομμυριούχος της Αφρικής με καταγωγή από την Τανζανία έπεσε θύμα απαγωγής από ένοπλους στο Νταρ ες Σαλάμ, σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής αστυνομίας.

Ο Mohammed Dewji, 43 ετών, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει περιουσία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι πρόεδρος του ομίλου MeTL, που δραστηριοποιείται σε περίπου 10 χώρες σε τομείς όπως η γεωργία, οι μεταφορές, τα τρόφιμα, γυμναστήρια και ξενοδοχεία.

Ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης περιοχής, ο Paul Makonda, δήλωσε: «Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι είχε απαχθεί από δύο λευκά οχήματα. Εν τούτοις τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν πολύ σπάνια στην πόλη μας».

Ο Lazaro Mambosasa, επικεφαλής της αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι απαγωγείς είχαν «πυροβολήσει στον αέρα» πριν να αρπάξουν τον Mohammed Dewji με το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία ανέφερε πως ακόμη αναζητά τους υπόπτους, ωστόσο είχε ήδη προβεί σε συλλήψεις.

Ο Dewji γεννήθηκε στην Τανζανία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον. Υπηρέτησε ως βουλευτής από το 2005 έως το 2015.

Το 2013, έγινε ο πρώτος Τανζανός που μπήκε στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και μάλιστα χρίστηκε ως το σπουδαιότερο επιχειρηματικό πρόσωπο της Αφρικής για το έτος 2015.

Η Dewji είναι επίσης ο κύριος μέτοχος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Simba, με έδρα το Νταρ ες Σαλάμ.

Αξίζει να σημειωθεί πώς αυτή η σπουδαία προσωπικότητα Βρίσκεται στην 17η θέση στη λίστα του Forbes με πλουσιότερους ανθρώπους της Αφρικής.

Ο Dewji είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Το 2016, υπέγραψε δέσμευση να δωρίσει τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και αγαθοεργίες.

Να επισημάνουμε δε πως σε τέτοιου είδους χώρες με ακραία φτώχεια είναι λογικό και επόμενο να γίνονται στόχοι πλούσιοι άνθρωποι, όμως το οξύμωρο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως οι περισσότερες απαγωγές γίνονται στην Λατινική Αμερική, όπως Κολομβία Μεξικό, Βενεζουέλα και σε πολλές άλλες γειτονικές χώρες, προφανώς γιατί εκεί δραστηριοποιούνται τα καρτέλ των ναρκωτικών και το έγκλημα είναι μία συνηθισμένη καθημερινή ρουτίνα, όπου χάνονται εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές κάθε μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας